Cele 7 chakre: Cum iti pot proteja pietrele semipretioase energia interioara?

Cele 7 chakre: Cum iti pot proteja pietrele semipretioase energia interioara?

Energia interioara este cea care te ajuta sa treci cu bine peste toate micile si marile provocari ale zilei si ale vietii. Este normal ca dimineata dupa ce te trezesti si dupa o odihna corespunzatoare sa te simti bine, insa acest lucru nu se intampla intotdeauna, astfel ca poti simti nevoia sa faci sport, sa meditezi, sa faci o plimbare sau orice alta activitate care sa te ajute sa iti intri in forma.

Energia interioara este legata si de cele 7 chakre care corespund unor anumite puncte din organism. Atunci cand simti ca te doare spatele, stomacul sau o alta parte a coprului, acestea iti pot indica anumite dezechilibre. Daca esti adepta ezoterismului, pietrele semipretioase te pot feri de aceste neplaceri, ajutandu-te sa iti recapeti voia buna.

Dar ce sunt chakrele si cum pot fi acestea deblocate? Cuvantul provine din hindusa unde inseamna roata, disc, cerc. Acestea sunt 7 la numar si impreuna formeaza sistemul de energie interioara ale corpului. Cand ele nu sunt in armonie, pot aparea blocaje care sa duca la stari emotionale mai putin placute, precum tristetea, dar si la efecte fizice, cum sunt diferite dureri asociate lor.

Se spune ca pietrele semipretioase au puterea de a ajuta la pastrarea echilibrului energetic, astfel incat sa te simti bine in fiecare zi.

Mai jos, poti descoperi care sunt cele 7 chakre si pietrele asociate lor, precum si cum le poti activa pentru a-ti pastra echilibrul interior.

 

Cuprins:

  1. Cele 7 chakre si pietrele asociate lor

1.1. Pietrele semipretioase si legatura cu chakrele

1.2. Pietrele chakrelor si alegerea acestora

  1. Chakrele si deschiderea lor cu diverse pietre semipretioase

2.1. Chakrele si pietrele semipretioase in diferite bijuterii

 

 1. Cele 7 chakre si pietrele asociate lor

Daca ai auzit vorbindu-se despre cele 7 chakre, dar nu te-ai interesat niciodata daca acestea iti influenteaza cu adevarat starea de bine sau nu, in hinduism acestea sunt sacre si reprezinta cei mai importanti centri energetici din corpul uman. Ele sunt strans legate de starea psihica si emotionala a oricarui om. In acelasi timp, ele sunt conectate la cele mai importante organe. Conform aceleiasi filozofii, aceste discuri energetice se pot bloca, cauzand diverse dezechilibre.

Se spune ca chakrele se pot debloca, dar puterea lor poate fi si amplificata cu ajutorul pietrelor semipretioase. Pana la a afla care sunt pietrele care le sporesc puterea, iata care sunt cele 7 cercuri energetice:

  1. chakra de baza;
  2. chakra sacrala;
  3. chakra plexului solar;
  4. chakra inimii;
  5. chakra gatului;
  6. chakra celui de-al treilea ochi;
  7. chakra coroanei.

Dintre cele 7 chakre, prima este cea de baza sau radacina (Muladhara). Aceasta corespunde coloanei vertebrale, fiind situata la baza ei. De asemenea, ea este asociata glandei suprarenale, principalele sale conexiuni fiind cu:

  • oasele;
  • dintii si unghiile;
  • colonul;
  • glanda prostatei;
  • sangele si celulele acestuia.

Bineinteles, chakra de baza este strans legata si de coloana vertebrala. Avand ,,in grija’’ sangele, culorile acesteia sunt rosul sau negrul. In  timp ce prima nuanta corespunde pasiunii, cea de-a doua reprezinta stabilitatea.

Chakra de baza intareste instinctul de supravietuire si autoconservare. Din punct de vedere emotional, ea controleaza personalitatea si siguranta de sine a unui individ.

Exista mai multe pietre pentru aceasta chakra, astfel ca daca iubesti bijuteriile, le poti aduga diverse pandantive, charmuri sau orice alt accesoriu in nunate de rosu sau negru care sa o potenteze.

Chakra sacrala (Swadhistana) se gaseste in plevis, acesteia corespunzandu-i organele reproducatoare, vezica urinara si rinichii, precum si toate lichidele care trec prin corpul uman. Aceasta este corelata cu relatiile, atat a celor intime, de iubire si sexualiate, dar si a celor de baza. Tot ea ajuta in dezvoltarea creativitatii.

Culoarea chakrei sacrale este portocaliul, asociata intelepciunii si creativitatii. Asadar, atunci cand doresti sa iti pui in valoare aceste laturi, bijuteriile in aceasta nuanta te pot ajuta.

Dintre cele 7 chakre, cea de-a treia este cea a plexului solar sau Manipura. Aflata chiar sub coaste, ea este asociata cu intelectualitatea si pragmatismul. Ea corespunde partii inferioare a spatelui, dar si abdomenului, stomacului, splinei, ficatului, vezicii biliare si chiar sistemului nervos. Culoarea sa este galbenul care este strans legat de gandirea practica, analitica.

 

 

Cea de-a parta chakra, a inimii sau Anahata este localizata in piept, chiar la nivelul organlui pe care il reprezinta. Verdele si rozul sunt cele doua culori ale sale. Daca prima inseamna vindercarea, cea de-a doua semnifica iubirea.

Chakra inimii este guvernata de timus, avand grija de inima, dar si de plamani, de piele si de sistemul circulator. De asemenea, tot ea este responsabila si de partea de sus a spatelui.

Aceasta este considerata chakra vindecarii si a spiritualitatii, astfel ca este o punte de echilibru intre chakrele inferioare si superioare.

Una dintre chakrele superioare este cea a gatului (Vishuddha), care este guvernata de glanda tiroida. Culoarea sa este albastrul care inseamna legatura cu divinitatea si cunoasterea. Ea are in grija pe langa gat, de tot ce tine de sistemul respirator si de cel alimentar. De asemenea, corespunde si bratelor.

Fiind un canal de comunicare, aceasta chakra potenteaza capacitatea de a vorbi deschis si clar. Este considerata si o poarta catre emotii si Constiinta Superioara.

Penultima chakra, cea a celui de-al treilea ochi, este cunoscuta si ca chakra fruntii sau Anja. Aceasta are drept culoare reprezentativa movul sau indigoul, care reprezinta spiritualitatea sau, mai bine zis, cautarea acesteia. Este guvernata de glanda hipofiza si are in grija tot ce inseamna chip:

  • ochiul stang;
  • urechi;
  • nas;
  • sinusuri;
  • creier;
  • sistemul nervos central.

Ea are o legatura stransa cu intuitia si constiinta.

Ultima chakra, ce de-a saptea, a coroanei sau Sahasrara este localizata in crestetul capului, culorile sale predominante fiind violetui si albul. Prima inseamna iluminarea, in timp ce cea de-a doua semnifica puritatea si perfectiunea.

Chakra Sahasrara este guvernata de glanda pineala si are in grija creierul si ochiul drept. Aceasta este considerata centrul intelepciunii si al spiritualitatii unui individ.

Avand in vedere numarul mare de pietre semipretioase si varitatea lor de culori, unele dintre ele se potrivesc mai multor chakre.

Dar ce legatura au pietrele cu chakrele? Conexiunile acestora sunt mai multe si sunt destul de importante.

1.1. Pietrele semipretioase si legatura cu chakrele 

Exista o legatura destul de stransa intre cele 7 chakre si mai multe pietre semipretioase, acestea din urma ajutand la deschiderea si intensificarea starii de bine atat pe plan fizic, dar si emotional si spiritual.

Fiecarei chakre ii corespund una sau sau mai multe culori, acesta fiind si motivul pentru care poti purta mai multe tipuri de pietre pretioase, astfel incat sa simiti efectul benefic pe care acestea il au asupra ta.

Pietrele chakrelor pot fi alese in functie de mai multe aspecte, insa culoarea ramane principala baza dupa care te poti ghida. De asemenea, poti tine cont si de zodia ta atunci cand doresti sa alegi mineralul care iti ofera protectie din punt de vedere spiritual.

Se spune ca atunci cand una dintre cele 7 chakre este blocata, daca ai asupra ta una din pietrele care o guverneaza, aceasta o va ajuta sa se deschida, asadar, legatura dintre cele doua este destul de puternica.

Pentru a face alegerile corecte pentru cele 7 chakre in functie de una sau mai multe pietre, este bine sa te ghidezi atat dupa culoare, cat si dupa efectul benefic pe care mineralele respective il au.

 1.2. Pietrele chakrelor si alegerea acestora 

Fiecarei chakre ii poate corespunde una sau mai multe pietre pretioase, iar acest lucru inseamna ca nu este nevoie sa te limitezi la o singura bijuterie atunci cand doresti sa te simti protejata din punct de vedere energetic.

Primei chakre i se potrivesc piterele in culori de rosu si nergu, iar printre acestea se numara agatul, turmalina, hematitul, cianitul, cuprul, onxiul, safirul, obsidianul, coralul, granatul, rubinul, cuartul, unele dintre ele fiind disponibile in ambele nuante.

Celei de-a doua chakre, sacrale, ii corespund pietrele de culoare portocalie, precum chihlimbarul, citrina, coralul, topazul, cuartul si ochiul de tigru.

Pentru a treia chakra, cea a plexului solar, se potriveste culoarea galbena, iar pietrele in aceasta nuanta sunt chihlimbarul, jadul, piatra lunii, piatra soarelui, ochiul de tigru, turmalina si cuartul.

Chakrei inimii ii corespund pietrele semipretioase in nuante de verde si roz, astfel ca pentru a te bucura de energia oferita de acestea, poti purta smarald, granat, aur, onix, jad, opal, safir, turmalina, turcoaz, cuart si chiar rubin.

Celei de-a cincea chakra, a gatului, i se potriveste culoarea albastra, printre pietrele in aceasta nuanta numarandu-se agatul, amazonitul, cianitul, lapis lazuli, topazul, acvamarinul si tanzanitul.

Pentru chakra celui de-al treilea ochi, mineralele in culori indigo sunt cele pe care pe poti purta pentru a te simti protejata. Printre acestea sunt ametistul, tanzanitul, lapis lazuli, piatra lunii, topazul si cuartul.

Ultimei chakre, careia ii corespund culrile alb si violet, i se potrivesc pietre semipretioase precum ametistul, agatul, citrina, diamantul, magnezitul si jasperul.

2. Chakrele si deschiderea lor cu diverse pietre semipretioase

Pietrele pot fi purtate in mai multe feluri, astfel incat sa te protejeze din punct de vedere energetic, ajutandu-te sa iti pastrezi chakrele deschise. Unul dintre cele mai simple moduri de a avea asupra ta tot timpul sunt bijuteriile. La fel de bine, pot fi plasate in diverse locuri din casa sub forma de decoratiuni, mai ales cand alegi cristalele care sunt deosebite.

De asemenea, deschiderea chakrelor se poate face si prin diverse tehnici de meditatie care sa includa si mineralele potrivite. Exista si o clasificare a pietrelor pretioase, astfel ca in functie de duritatatea lor, poti alege cum sa le utilizezi.

Pe langa meditatie, cele 7 chakre pot fi deschise si cu ajutorul schemei prin care poti ,,capta’’ energia emanata de acestea, astfel incat sa iti recapeti starea de bine.

Dintre toate, insa, purtarea cristalelor si a pietrelor pretioase si semipretioase sub forma de bijuterii este mult mai simpla, mai ales ca pot fi accesorizate in orice tip de tinuta. De asemenea, acestea iti pot scoate in evidenta si cele mai frumoase trasaturi, precum ochii sau parul.

 2.1. Chakrele si pietrele semipretioase in diferite bijuterii

Bijuteriile raman una dintre cele mai simple forme de a te bucura de protectia pe care ti-o ofera pietrele semipretioase. De asemenea, acestea te vor ajuta sa ai o stare buna din punct de vedere emotional, ba chiar sa ai inspiratie pentru tot ceea ce doresti sa realizezi. Tot ele isi pastreaza energia oferita de chakrele care raman deschise, iar atunci cand te simti bine, acestea nu vor face altceva decat sa isi sporeasca efectele benefice pe care le au asupra ta.

Pietrele pretioase pot fi purtate sub o varietate de forme, de la bijuterii, precum cercei, lantisoare, pandantive, bratari sau charmuri, dar le poti tine in casa si sub forma de cristale pe care sa le folosesti in tehnicile de meditatie.

Bijuteriile sunt una dintre cele mai potrivite moduri de a-ti tine cele chakrele deschise tot timpul deoarece le poti purta de fiecare data cand simti nevoia. Datorita faptului ca exista potrivire intre mai multe tipuri de pietre semipretioase si cei 7 centri energetici, te poti bucura de protectie sporita pe mai multe planuri. Elegante si rafinate, acestea au rolul de a te pune in evidenta in timp ce te ajuta sa ai si o stare de bine, de fericire si chiar o energie debordanta, mai ales in momentele in care ai nevoie.

Fiecarei dintre cele 7 chakre i se potrivesc mai multe pietre pretioase, asadar, iti poti alege bijuteriile si in functie de acest aspect.

Chakrele sunt centri ai energiei fiintei umane, insa la fel ca orice alt organ si ele se pot bloca, facandu-te sa te simti obosita atat fizic, dar si emotional. Acestea pot fi deschise cu ajutorul pietrelor semipretioase care pot fi purtate sau pot fi folosite prin diverse tehnici de meditatie.

Fiecare chakra protejaza diverse parti ale corpului si este guvernata de o anumita glanda sau organ care, atunci cand sufera, duce la blocaje energetice. Pietrele pretioase sunt cunoscute pentru efectele lor benefice, culorile lor potrivindu-se uneia sau mai multor chakre. Astfel, atunci cand sunt purtate, aceste minerale ofera energie, bunastare si echilibru emotional.

In concluzie, atunci cand vrei sa te simti bine si plina de energie, iti poti mentine cele 7 chakre deschise, ba chiar le poti ajuta sa iti ofere toata energia de care ai nevoie prin purtarea unor bijuterii cu diverse pietre semipretioase. Pe langa rolul lor benefic, acestea au si unul estetic, putand fi purtate in orice tinuta doresti.

Surse foto: Pexels.com, Unsplash.com

 



WhatsApp Chat WhatsApp Chat