Jad

Jadul reprezintă una dintre cele mai populare pietre semiprețioase, fiind caracterizat, în principal, prin intensitatea culorii sale. Istoria din spatele acestui element este îndelungată și extrem de bogată: uzul său în scop ornamental datează încă din perioada Antichității, când ustensilele și alte obiecte erau decorate cu această piatră. Coloritul său aparte a transformat-o chiar într-un accesoriu cu simbolistică religioasă pentru civilizația Chinei vechi, considerându-se a fi un element aducător de pace, echilibru și noroc.

Jadul - piatra care poate fi găsită într-o diversitate de culori

Deși cea mai populară culoare a pietrei de jad este verdele intens, aceasta poate fi găsită într-o varietate cromatică surprinzătoare, de la alb sau albastru, până la roșu, galben sau chiar negru. Acest lucru, alături de bogăția de forme în care este comercializată (sferă, tub, disc, forme neregulate sau chiar picătură) face din piatra de acest tip o alegere extrem de versatilă pentru orice pasionat de bijuterii sau obiecte de decor. Magazinuldepietre.ro îți pune la dispoziție jad natural, autentic sau tratat, într-o varietate foarte mare de culori, forme sau dimensiuni, ideale pentru confecționarea accesoriilor.

Piatra de jad - de la o piatră semiprețioasă, la obiecte de artă impresionante

Pe scara Mohs, jadul se situează între 6 și 6.5 ca duritate, în funcție de tipul pietrei. Dacă nefritul are o duritate de 6-6.5, jadeitul, cealaltă formă în care poate fi găsit aceasta, poate avea o duritate de la 6.5 până la 7. Acest lucru reprezintă o altă calitate care transformă piatra într-o alegere ideală pentru pasionații de obiecte ornamentale: datorită rezistenței sale, aceasta poate fi atât folosită în realizarea diferitelor tipuri de bijuterii, cât și sculptată și utilizată în obiecte de artă spectaculoase. Analizează mărgelele de jad oferite de magazinuldepietre.ro și descoperă lumea care se ascunde în interiorul acestei misterioase pietre semiprețioase!

Vizualizare ca Grilă Listă

Articolele 1-12 din 200

Pagină
Setați descendent
Vizualizare ca Grilă Listă

Articolele 1-12 din 200

Pagină
Setați descendent
WhatsApp Chat WhatsApp Chat