Cuart

 Cuartul roz - piatra iubirii, a frumusetii interioare si exterioare

  Indiferent de culoare, varietatile acestei pietre semipretioase au fost preferatele bijutierilor inca din cele mai vechi timpuri. Inclusiv in Antichitate, nu era iesit din comun ca membrele paturii sociale superioare sa-si scoata in evidenta frumusetea cu podoabe confectionate din cuart, lapis lazuli si carneol

Cuartul sau quartzul, ocupa pozitia a doua de pe podiumul celor mai abundente minerale naturale de pe suprafata Terrei si nu conteneste, in ciuda accesibilitatii brute, sa cucereasca inimi si priviri din lumea intreaga. Elegant, clar sau granulat si extrem de placut ochiului, este cel mai ravnit dintre cristalele care ii sunt inrudite. Legenda spune ca purtarea acestei superbe pietre atrage in viata celei care o poarta iubirea, echilibrul emotional si implinirea in dragoste. 

Cuartul, piatra semipretioasa perfecta pentru firile extravagante

  Aceasta faimoasa piatra semipretioasa este gasita in numeroase nuante in magazinul nostru online. Daca unele dintre acestea sunt familiare majoritatii iubitorilor de frumos, altele raman cunoscute doar de catre pasionatii de cristale din Romania. 

 Fumuriu, gri, galben, rosu, verde, violet sau mov, albastru, transparent (incolor sau de stanca) sau chiar alb, cuartul colorat in diverse nuante are avantajul variatiilor cromatice sub cununa acelorasi proprietati. Daca esti in cautarea unei pietre cu un pret accesibil, versatile si rezistente, pe care sa o folosesti pentru a crea bijuterii deosebite, in culorile curcubeului, alaturi de opal, sau pe post de pandantiv, aceasta este cea mai buna varianta pentru tine. 

Vizualizare ca Grilă Listă

Articolele 1-90 din 139

Setați ascendent
WhatsApp Chat WhatsApp Chat