Hematit
Hematitul este forma minerală a oxidului feric, fiind unul dintre cele mai importante minereuri de fier. De cele mai multe ori, hematitul apare ca o consecință a activității vulcanice. Poate avea culori diferite, de la negru la gri-argintiu, maroniu, roșiatic sau chiar roșu. Poate fi găsit sub forma unor cristale prismatice în diferite forme și dimensiuni. Pulberea hematitului este folosită adesea ca pigment datorită culorii roșiatice a unor soiuri de hematit.
Hematitul – o piatră legendară
Numele de hematit este derivat din cuvântul grecesc haima (sânge), datorită culorii regăsite în unele soiuri. De altfel, grecii îi acordau o importanță deosebită, considerând-o piatra Soarelui, și credeau în puterile vindecătoare ale acesteia. Nu doar grecii erau fascinați de energia acestei pietre. Egiptenii credeau că hematitul are puteri tămăduitoare și pot opri sângerările, că oferă protecție în viața de apoi. Din Antichitate până astăzi, hematitul își continuă povestea și rămâne una dintre cele mai apreciate pietre pentru energia sa specială.
Hematitul pentru bijuterii deosebite
Hematitul face parte din clasa oxizilor cu un sistem de cristalizare trigonal, având o duritate de 5-6 grade pe scara Mohs, ceea ce înseamnă că are o rezistență deosebită și poate fi folosită în realizarea a diferite bijuterii. Folosirea acestor pietre în bijuterii poate ajuta la reducerea stresului și la echilibrarea dintre minte, corp și spirit. Îți poți folosi imaginația pentru a utiliza pietrele de hematit în combinație cu diverse elemente creative și te vei bucura astfel de proprietățile deosebite ale acestuia. Pentru a profita de energia pozitivă a acestei pietre, poartă bijuteriile cu hematit direct pe piele.