Proprietatile hematitului: Piatra care-ti vindeca trupul si sufletul

Proprietatile hematitului: Piatra care-ti vindeca trupul si sufletul

Cunoscut sub numele de heliotrop agregat, hematitul este un sistem de cristal hexagonal, de culoare inchisa, cenusiu spre negru, cu o transparenta opaca si un aspect metalic. Fiind bogat in fier si avand pulberea rosie, aceata este considerat simbolul vitalitatii si se spune despre el ca are puterea de a te proteja si curata de energiile negative. Afla in continuare CE alte proprietati vindecatoare are hematitul si DE CE i se mai spune „Piatra Sangelui”.

Cuprins:

  1. Hematitul: Piatra Solara sau Piatra Sangelui
  2. Hematitul: proprietatile sale vindecatoare asupra corpului si spiritului
  3. Caror semne zodiacale li se recomanda purtarea hematitului
  4. Sfaturi utile pentru purtarea hematitului

1. Hematitul: Piatra Solara sau Piatra Sangelui

minereu Hematit

Istoria acestei pietre este, pe cat de indelungata, pe atat de fascinanta. Grecii antici considerau hematitul ca fiind o piatra cu puteri glorioase, denumind-o Piatra Solara. Ei se refereau la acest cristal pretios ca fiind Heliotrop, un cuvant derivat de la ilios (soare) si trepo (intoarce), asadar, in traducere, „Piatra care se intoarce catre Soare” sau, pe scurt, “Piatra Solara”. Grecii aveau credinta ca hematitul are puteri de vindecare ceresti daruite chiar de zei si foloseau cristalul pentru tratarea tuturor bolilor legate de sange.

Si alte popoare din Antichitate erau fascinati de aceasta piatra. Egiptenii erau si ei convinsi de faptul ca hematitul are proprietati curative si, astfel, il utilizau in diverse scopuri terapeutice, de la oprirea sangerarilor si pana la absorbirea energiilor negative ale bolilor. Amuletele din hematit erau asezate chiar si in mormintele faraonilor, pentru a-i proteja pe acestia si in viata de apoi.

Mergand pe firul istoriei, in Evul Mediu, hematitul era considerat ca fiind format din sangele lui Hristos. Legenda spunea ca, in timpul Rastignirii, cateva picaturi din sangele lui Isus au cazut pe pamant si s-au transformat in pietre. Oamenii de atunci aveau convingerea ca aceasta piatra nobila a fost trimisa pe Pamant pentru a le reaminti de sacrificiul Mantuitorului, dar si pentru a Ie oferi puterea de a infrunta cele mai intunecate momente din viata lor.

2. Hematitul: proprietatile sale vindecatoare asupra corpului si spiritului

Folosit de-a lungul timpului ca talisman protector si vindecator, se spune ca hematitul iti ofera curaj si intelepciune si ajuta la deblocarea chakrelor, astfel incat sa obtii o viata implinita si armonioasa.

Iata care sunt puterile incredibile ale acestei pietre tamaduitoare:

  • Hematitul are proprietati de vindecare fizica

Datorita continutului bogat in fier, hematitul este asociat cu sangele si de aceea este utilizat pentru a echilibra fluxul sanguin in organism si pentru a creste nivelul de purificare a lichidului datator de viata. Este recomandat tuturor persoanelor care au probleme cu circulatia si coagularea sangelui, celor care sunt anemice sau au diverse boli cardiace.

Fiind o piatra care ofera vitalitate, hematitul este folosit si la nastere, cu scopul de a da putere si forta atat mamei, cat si bebelusului in timpul marelui eveniment.

Totodata, aceasta piatra este excelenta pentru ameliorarea diverselor problemele menstruale, cum ar fi tratarea complicatiilor care apar din cauza hormonilor si a sindromului premenstrual.

  • Beneficiile hematitului asupra starii mentale si emotionale

In trecut, hematitul insotea razboinicii pe campul de lupta pentru a le oferi acestora curajul, forta si rezistenta necesare. In zilele noastre, aceasta piatra este folosita de persoanele care au nevoie de putere sa depaseasca anumite momente grele in viata, care isi doresc sa-si imbunatateasca increderea in propriile forte sau care vor sa se simta in siguranta.

Fiind bogat in fier, hematitul este excelent pentru construirea rezistentei emotionale. El iti da puterea sa te ridici atunci cand simti ca esti la pamant, te ajuta sa-ti regasesti motivatia de a merge mai departe si sa restabilesti conexiunea cu lumea exterioara.

In plus, pe langa beneficiile extraordinare asupra starii de spirit, hematitul are proprietati deosebite de crestere a energiei pozitive. Iti ofera vitalitate si te ajuta sa-ti canalizezi atentia spre lucrurile pozitive din viata ta, De aceea, este recomandat sa porti o bijuterie din aceasta piatra semipretioasa atunci cand esti stresat sau vrei sa te eliberezi de energiile negative si sa-i faci loc norocului sa intre in viata ta.

3. Caror semne zodiacale li se recomanda purtarea hematitului

Piatra sangelui este conectata, in mod traditional, cu semnul zodiacal al Berbecului, dar poate fi folosita si de Balante, Pesti, Varsatori sau Scorpioni.

Ca un semn de foc, persoanele nascute in zodia Berbecului sunt inzestrati cu aptitudini de lider, iar hematitul ii ajuta sa-si pastreze curajul si forta de care au nevoie in functiile de conducere. Berbecii, au de obicei, o abordare directa a tuturor lucrurilor si tind sa fie pasionali. De aceea, sunt deseori predispusi la frustrare. Hematitul ii ajuta sa se pastreze cu picioarele pe pamant, sa arate compasiune si sa aiba rabdare cu cei din jurul lor.

Balantele sunt persoane echilibrate, dar care depind de aprobarea celor din jur. Sunt nehotarati si influentabili, iar hematitul ii ajuta sa aiba mai multa incredere in ei, astfel incat sa ia decizii mai usor.

Pestii sunt cunoscuti pentru gandirea lor superioara si interesul pentru latura spirituala a vietii. Piatra de sange ii tine legati de lucrurile reale si ii ajuta sa pastreze o perspectiva realista a vietii si sa nu cada in capcana gandirii abstracte.

Varsatorii sunt fascinati de tot ce este nou si sunt mereu in cautare de provocari. Au tendinta de a fi nehotarati si certareti, insa hematitul le aduce un echilibru in viata si ii ajuta sa vindece de propriile frustrari.

Scorpionii sunt persoane puternice, predestinate succesului pe plan profesional. Hematitul ii ajuta sa obtina bunastarea materiala pe care si-o doresc, sa aiba incredere in ei si sa domine intalnirile de afaceri.

4. Sfaturi utile pentru purtarea hematitului

Bratari hematit

Purtarea bijuteriilor cu hematit direct pe piele te ajuta sa profiti la maximum de vibratiile pozitive ale acestei pietre. Pentru mai multa protectie, il poti combina cu agata, ametist, lapis lazuli si obsidian.

Tine cont, insa, ca hematitul absoarbe energia negativa. De aceea, trebuie sa-l cureti foarte bine inainte de a-l purta. Spala-l bine cu apa si apoi aseaza-l pe un prosop moale, pentru a se usca. Pentru a se incarca de energie pozitiva, este bine sa lasi piatra cateva minute in lumina directa a soarelui sau chiar pe pamant.

In concluzie, datorita proprietatilor sale vindecatoare, atat asupra fizicului, cat si psihicului tau, hematitul este o piatra care te ajuta sa fii mai echilibrat, sa ai mai multa incredere in tine si putere de a depasi momentele critice din viata ta. Poarta cu tine mereu o bijuterie cu hematit, pentru a te bucura de toate beneficiile sale.

Aici puteti vizualiza produsele din Hematit din oferta noastra.

Sursa foto: Shutterstock.com



WhatsApp Chat WhatsApp Chat