Agat

Agatul este o formă foarte fină de cuarț. În magazinul nostru online, aceste pietre sunt disponibile într-o varietate remarcabilă de culori. Pietrele sunt naturale, cu diferite forme și dimensiuni, dându-ți, astfel, posibilitatea de a crea bijuterii unice.

Agatul - varietate de nuanțe pentru accesorii frumoase

Agatul este una dintre cele mai versatile pietre semiprețioase. Acesta se poate găsi în diferite forme (sferă, pătrat, dreptunghi, frunză, disc, donut, tub, geoda, forme neregulate etc.), dar și culori diverse, cum ar fi: portocaliu, alb, albastru, gri, negru, roșu, verde, maro, multicolor și așa mai departe.

Pe lângă aceasta, piatra de agat este una dintre cele mai cunoscute semiprețioase, având un preț accesibil, precum și versatilitate în ceea ce privește utilizarea în proiecte de design.

Agatele - pietre semiprețioase dure și rezistente

Piatra de agat se crează atunci când, în lava vulcanică, se formează bule de gaz, care se răcesc și se întăresc sub formă de noduli în rocă. Fiind extrem de dură, necesită tăierea cu fierăstraie cu diamant, urmată de lustruire, pentru a îndepărta orice imperfecțiune, și vopsire, pentru a spori și afișa frumoasa bandă naturală de culori din interior, numita dantela.

Pe scara Mohs, care permite evaluarea durității unor minerale, agatul se situează peste medie, la nivelul 6.5-7 din 10, ceea ce înseamnă că este mai dură decât alte materiale, fiind, astfel, foarte rezistentă la purtare și uzură. Descoperă detaliile inedite și formele sculpturale ale agatelor și lasă-te inspirat să creezi colecții de coliere, brățări, cercei și inele unice. În asociere cu metale, precum argintul sau inoxul, vei obține variante de design îndrăznețe, suprafețele de piatră contrastând cu finisajele texturate ale metalului.

Vizualizare ca Grilă Listă

Articolele 1-12 din 239

Pagină
Setați descendent
Vizualizare ca Grilă Listă

Articolele 1-12 din 239

Pagină
Setați descendent
WhatsApp Chat WhatsApp Chat