Sidef

sidef - cunoscut si drept ”mama perlelor”

Sideful este un cristal ce provine, in principal, din stratul interior al scoicilor. Este cunoscut sub mai multe denumiri, printre care si Nacru sau „mama perlelor”. Denumirea din urma vine din limba latina. Compozitia sa este de natura organica si poate fi considerat a fi o piatra semipretioasa. Forma sa finala este obtinuta prin suprapunerea mai multor straturi, ce in timp se intaresc si formeaza materialul ce poate fi prelucrat pentru obtinerea diferitelor bijuterii. Se gaseste in general in apele Oceanului Pacific si Oceanului Atlantic, dar si in zona Golfului Mexic.

In ceea ce priveste rolul sau energetic, se spune ca piatra semipretioasa de sidef este un cristal ce functioneaza in echilibrarea si armonizarea planului emotional. Poate stimula inspiratia, sensibilitatea sau adaptabilitatea si te poate ajuta sa iti controlezi mult mai mai bine emotiile. De asemenea, poate contribui chiar si la reglarea anumitor relatii, prin reducerea stresului si stimularea unei bune intelegeri in cuplu.

Piatra de sidef: folosita pentru obtinerea unor bijuterii handmade speciale

Sideful nu este o piatra de sine statatoare, acesta fiind mai degraba un material de suprafata. Printre cele mai cunoscute surse care produc sideful natural sunt stridiile de perle, dar si un anumit soi de scoica numit abalone. La nivel de aspect, este destul de asemanator cu selenitul, avand aceeasi paleta cromatica deschisa. Poate arata spectaculos alaturat unor bijuterii realizate din perle de cultura, fiind o combinatie eleganta si rafinata.  

Vizualizare ca Grilă Listă

18 Articole

Setați ascendent
WhatsApp Chat WhatsApp Chat