Larimar – care sunt proprietatile acestui mineral rar, albastru?

Larimar – care sunt proprietatile acestui mineral rar, albastru?

Larimarul, cunoscut si sub numele de "piatra delfinilor", nu este doar o bijuterie exceptionala. Este o comoara a naturii, cu proprietati si beneficii care au fascinat si incantat oamenii de-a lungul timpului. Incorporand misterul oceanului si intelepciunea ancestrala a pamantului. In plus, este mult mai mult decat o simpla piatra semipretioasa - este o sursa de vindecare, inspiratie si conexiune cu energia universului.

In acest articol vom explora originile pietrei de larimar, proprietatile sale fizice si spirituale, precum si beneficiile pe care le poate aduce celor care il poarta. Daca esti din zodia gemeni, balanta, rac sau pesti, informatiile de mai jos iti vor fi de mare ajutor, larimarul avand o influenta mare asupra nativilor din aceste zodii.

Cuprins:

  1. Larimar sau piatra delfinului – care este povestea din spatele ei?
  2. Larimar – proprietatile fizice care definesc aceasta piatra
  3. Larimar, beneficii pentru purtatorii cristalului – care sunt acestea?
  4. Despre larimar – zodii care ar trebui sa tina aproape aceasta piatra semipretioasa

 

1. Larimar sau piatra delfinului – care este povestea din spatele ei? 

1. Larimar - pietre de larimar, sirag

Sursa foto: magazinuldepietre.ro

Larimarul este o piatra semipretioasa rara, un mineral cu o culoare distinctiva albastru-verzui, cu modele si stiluri interesante, care ii confera un aspect cu adevarat unic. De asemenea, este de altfel apreciat pentru frumusetea sa si folosit in principal pentru realizarea bijuteriilor artizanale, cum ar fi inele, cercei, pandantive si bratari. 

Este originar din Republica Dominicana si este considerat o parte importanta a patrimoniului geologic si cultural al tarii. A fost descoperit pentru prima data in regiunea Barahona din sud-vestul Republicii Dominicane, in jurul anului 1916, dar nu a fost recunoscut ca un mineral distinct pana in anii 1970. 

Descoperirea este invaluita in mister si legenda, existand mai multe povesti  despre Larimar care circula. Una dintre aceste povesti sugereaza ca larimarul a fost gasit accidental de un localnic sau de un minier care cauta minerale și metale pretioase in regiunea Barahona. Se spune ca a fost initial confundat cu azuritul sau cu alte minerale albastre, pana cand s-a ajuns la concluzia ca este un mineral unic si distinctiv. O alta poveste sugereaza ca larimarul a fost descoperit de catre un calugar care s-a aflat intr-o misiune in regiune. El ar fi vazut pietrele albastre stralucitoare in apropierea unui rau si ar fi realizat ca acestea nu sunt obisnuite.

Se vorbeste foarte mult si despre denumirea acestei pietre. Locuitorii din zona spun ca aceasta a fost botezata asa dupa numele fiicei descoperitorului sau, Larissa, si dupa cuvantul spaniol "mar", care inseamna "mare", referindu-se la culoarea sa care aminteste de nuantele oceanului.

Este uneori numit "piatra delfinilor" datorita culorii sale albastre si asocierea sa cu oceanul si cu energia sa calmanta. Acest nume a aparut cel mai probabil datorita faptului ca Larimarul a fost descoperit pe coasta din Republica Dominicana, o regiune bogata in viata marina, inclusiv delfini. De asemenea, formele si modelele unice gasite in larimar, care sunt asemanatoare cu spuma oceanului, pot contribui la aceasta asociere.

Mai mult decat atat, unii cred ca piatra are o legatura energetica speciala cu delfinii si ca poarta cu sine energia si intelepciunea acestor creaturi jucause si inteligente ale oceanelor. Delfinii sunt adesea considerati simboluri ale bucuriei, vindecarii si conexiunii cu mediul inconjurator, asa ca asocierea cu aceasta piatra poate adauga o nota de semnificatie si de magie.

 

 2. Larimar – proprietatile fizice care definesc aceasta piatra 

2. Larimar proprietati  - larimar, diferite nuante si forme neregulate, sirag

Sursa foto: magazinuldepietre.ro

Larimarul este una dintre pietrele semipretioase distinctive, de culoare albastru-verzuie sau albastru-turcoaz, uneori cu nuante de alb sau de gri. Aceasta culoare unica este una dintre cele mai notabile caracteristici ale sale. Aspectul sau inedit este dat si de suprafata neteda si fina a pietrei, care poate avea un luciu de sticla atunci cand este lustruita corespunzator. Larimarul poate varia de la translucid la opac, in functie de calitatea si de transparenta sa. Exemplarele mai bune pot avea o transparenta mai mare, permitand luminii sa treaca prin ele. In termeni de duritate, piatra se situeaza in general intre 4 si 5 din 10, pe scara Mohs. Acest lucru inseamna ca este relativ moale in comparatie cu alte minerale, cum ar fi cuartul sau diamantul, si poate fi zgariat cu usurinta de materiale mai dure. 

 

3. Larimar, beneficii pentru purtatorii cristalului – care sunt acestea? 

3. Larimar beneficii - pietre de larimar, forma sferica, nuanta albastru turcoaz, sirag

Sursa foto: magazinuldepietre.ro

Larimarul este o piatra apreciata de catre persoanele spirituale, fiind deseori asociate cu anumite beneficii pe care le aduce purtatorilor. Vom vorbi in continuare despre cele mai importante proprietati metafizice ale acestei pietre.

Aduce calm si liniste

Larimarul este considerat a avea o energie calmanta si relaxanta, care poate ajuta la reducerea stresului si anxietatii si la promovarea unei stari generale de bine. Culoarea sa albastru-verzuie sau albastru-turcoaz este adesea asociata cu oceanul si cu cerul, simbolizand pacea si claritatea. Aceasta poate contribui la inducerea unei stari de relaxare si echilibru mental. Multi oameni care practica meditatia sau alte forme de relaxare si centrare spirituala aleg sa poarte bijuterii cu Larimar pentru a-i ajuta sa intre intr-un stadiu de liniste si concentrare mai profunda.

Imbunatateste claritatea mentala si concentrarea

Se considera ca aceasta piatra are o energie care poate ajuta la eliminarea blocajelor mentale si la promovarea unei gandiri mai clare si mai lucide. Larimarul stimuleaza chakra gatului si chakra celui de-al treilea ochi, care sunt asociate cu comunicarea si intelepciunea interioara. Prin activarea acestor chakre, Larimarul poate ajuta la deschiderea canalului de comunicare si la accesarea intuitiei si a cunoasterii interioare. Din acest punct de vedere, poate fi vazut ca un talisman norocos pentru oamenii de afaceri care au nevoie de o gandire mai clara si o putere mai mare de concentrare.

Imbunatateste abilitatile de comunicare

Purtarea larimarului poate ajuta la incurajarea unei comunicari autentice si sincere. Aceasta piatra poate elimina blocajele emotionale si mentale care impiedica oamenii sa-si exprime cu adevarat gandurile si sentimentele. In plus, este asociat cu o energie care poate sprijini increderea in sine si poate creste stima de sine, iar aceasta energie te poate ajuta sa te exprimi in mod clar si convingator. Dupa cum am vazut, larimarul este adesea asociat si cu o energie calmanta si relaxanta, contribuind la reducerea tensiunilor in timpul conflictelor si la promovarea unei comunicari mai pasnice si mai constructive.

Sustine procesul de vindecare emotionala

Larimarul este asociat cu energia apei si a oceanului, si se crede ca are puterea de a provoca eliberarea emotiilor refulate si stocate in adancul sinelui. Purtarea acestei pietre poate facilita exprimarea si vindecarea sentimentelor ascunse sau suprimate. Mai mult decat atat, acest cristal este considerat a avea o energie blanda si curativa, care poate ajuta la promovarea iertarii si acceptarii in relatie cu sine si cu altii. Din acest punct de vedere, putem spune ca larimarul poate facilita procesul de vindecare si poate ajuta la eliberarea resentimentelor si a durerii. Vindecarea emotionala implica adesea o calatorie de auto-descoperire si de crestere personala. Acesta este varianta perfecta care te poate insoti in aceasta calatorie, fiind asociat cu claritatea mentala si cu comunicarea autentica. Piatra sprijina procesul de intelegere a sinelui si de dezvoltare a unei viziuni mai clare asupra vietii si a relatiilor.

Ofera protectie si echilibru energetic

Larimarul actioneaza ca un scut energetic, protejand purtatorul sau impotriva energiilor negative si a influentelor nocive din mediul inconjurator. Poate ajuta la echilibrarea si alinierea chakrelor, care sunt centre energetice in corpul uman. Prin stimularea fluxului de energie in aceste centre, aceasta piatra semipretioasa poate contribui la echilibrarea si armonizarea intregului sistem energetic al corpului.

Este important, totusi, sa retinem faptul ca aceste proprietati sunt bazate pe diverse credinte personale si experiente individuale. Desi nu exista dovezi stiintifice clare care sa sustina aceste beneficii pe care larimarul le poate avea asupra persoanelor care il poarta, multi oameni au observat imbunatatiri asupra starii lor de bine si echilibrului. Larimarul este un cristal deosebit, iar orice bijuterie artizanala care are la baza aceasta piatra iese oricand in evidenta. Asa ca, daca simti ca in ultimul timp ai parte de o viata haotica, cu multa ceata mentala si energii negative, poti incerca sa porti o perioada o piatra de larimar cu tine, sub diverse forme, si sa ii observi beneficiile. 

 

 4. Despre larimar – zodii care ar trebui sa tina aproape aceasta piatra semipretioasa 

4. Despre larimar - pietre de larimar

Sursa foto: magazinuldepietre.ro

In practicile spirituale, se crede ca anumite pietre semipretioase pot avea o influenta speciala asupra anumitor zodii, aducand beneficii sau evidentiind calitatile asociate acestor zodii. Larimarul este considerat benefic pentru toate semnele zodiacale, iar acest lucru se datoreaza in mod special naturii sale universale de a oferi calm, claritate mentala si echilibru emotional, aspect important pentru toate zodiile. Cu toate acestea, unele zodii ar putea simti o compatibilitate mai mare cu energia emanata de aceasta piatra. Iata care sunt acestea:

Zodia Gemeni

Gemenii sunt recunoscuti pentru gandirea rapida si agitata, iar larimarul, prin energia sa calmanta, ar putea ajuta la reducerea acestui haos mental – purtarea pietrei de larimar ar putea aduce mai multa claritate in ganduri gemenilor. Tot despre gemeni se spune ca sunt buni comunicatori, insa pot avea unele dificultati in exprimarea gandurilor sau sentimentelor. Asocierea larimarului cu chakra gatului ii poate ajuta pe cei din zodia gemeni sa isi exprime mult mai autentic gandurile si sentimentele. Nu in ultimul rand, piatra ar putea actiona ca un real sprijin emotional in momentele de agitatie sau neliniste a gemenilor si i-ar putea insoti in calatoria pentru cautarea linistii si intelepciunii interioare.

Zodia Balanta

Balantele sunt guvernate de planeta Venus, care simbolizeaza iubirea, frumusetea si armonia, motiv pentru care larimarul isi poate gasi locul foarte usor langa persoanele din aceasta zodie, mentinand echilibrul emotional si linistea din viata lor. Aceasta piatra poate aduce multa inspiratie si creativitate balantelor, acestea fiind de regula fiinte artistice. Balantele sunt deseori si orientate catre relatii si se straduiesc sa mentina armonia in interactiunile personale. Larimarul ajuta la intretinerea comunicarii deschise si sincere, la o intelegere mai buna si iertare in relatii. Balantele pot fi uneori preocupate de nevoile si dorintele celor din jur si pot uita sa aiba grija de propriile lor nevoi. Larimarul ar putea servi ca un reminder pentru persoanele din aceasta zodie sa-si acorde timp pentru auto-reflectie si sa se reconecteze cu sinele interior si cu intelepciunea interioara.

Zodia Pesti

Persoanele din zodia pesti sunt sensibile, empatice si orientate catre lumea interioara, deseori interesate de aspectele spirituale ale vietii. Piatra de larimar ar putea fi un instrument util in aceasta cautare a lor permanenta de intelepciune si auto-cunoastere, ajutandu-i sa se reconecteze cu sinele lor superior. Latura lor sensibila le poate aduce momente in care se simt coplesiti de emotii, iar in astfel de situatii, larimarul le poate readuce echilibrul. Mai mult decat atat, pestii sunt persoane predispuse la absorbirea energiilor negative – poate actiona ca un scut energetic ce ii protejeaza de influentele rele din jurul lor. Larimarul poate aduce si inspiratie pestilor, unii dintre ei avand o inclinatie puternica catre arta. 

Zodia Rac

Racilor le place sa se simta protejati si in siguranta, iar larimarul, prin energia calmanta si protectoare poate aduce nativilor din aceasta zodie stabilitate. Racii au dificultati si la capitolul vindecare emotionala. Le este greu sa proceseze pierderile, sa treaca peste ranile provocate de altii si elibereze emotiile refulate. Larimarul sustine vindecarile emotionale si ar putea ajuta racii sa se elibereze de traumele trecutului si sa isi regaseasca echilibrul. Persoanele din zodia rac iubesc sa se conecteze cu natura si sa se retraga in locuri linistite pentru a-si regasi echilibrul emotional. Cu asocierea sa cu energia oceanului si cu linistea sa interioara, ar putea oferi Racilor un sentiment de conexiune si pace interioara.

 

In concluzie, dincolo de stralucirea si estetica sa, larimarul ramane un simbol important al echilibrului, vindecarii si conectarii cu sinele si cu universul. Indiferent daca il porti ca o bijuterie sau il pastrezi ca un talisman norocos, poti fi sigur ca aceasta piatra va fi ca o comoara de nepretuit ce te va feri de toate pericolele si iti va aduce linistea de care ai nevoie. Larimarul are aceasta putere de a ghida mereu oamenii pe drumul catre ei insisi.



WhatsApp Chat WhatsApp Chat