Jadul si proprietatile sale – Ce beneficii are pentru organism aceasta piatra semipretioasa

Jadul si proprietatile sale – Ce beneficii are pentru organism aceasta piatra semipretioasa

Jadul este considerat o piatra semipretioasa inca din Antichitate, iar chinezii o numeau simplu, YU. Transformata in bijuterii superbe sau folosita ca element de decor, piatra de jad are proprietati extraordinare. 

 

Echilibrul si linistea sufleteasca se numara printre beneficiile acesteia, iar purtarea indelungata a jadului reuseste sa aduca o stare de bine permanenta. In acest articol vei descoperi cateva dintre proprietatile jadeitului si felul in care poate fi introdus in viata ta de zi cu zi.

 

Cuprins

  1. Ce este jadul si ce proprietati prezinta
  2. Bijuterii din piatra de jad – Ce sa porti in functie de beneficiile pe care le ofera si proprietatile sale
  3. Proprietatile jadului si obiectele de arta

 

 1. Ce este jadul si ce proprietati prezinta

jadul

Piatra de jad este apreciata, pe buna dreptate, ca o minune a naturii. Paleta de culori in care se regaseste cuprinde tonuri de verde, alb, albastru, rosu, lila si chiar negru. Ceea ce face ca jadul sa fie atat de pretios si magic totodata este combinatia de elemente extraordinare, provenite din natura, printre care aluminiu, seleniu, calciu si magneziu. Iata si alte proprietati ale pietrei de jad, din care sa te inspiri atunci cand cauti anumite pietre pretioase benefice pentru organism si sanatate: 

 

  • Folosit in conceptele feng shui (precum hematitul), jadul ofera armonie in locuinta, indiferent de forma in care se regaseste.
  • Tulburarile de somn pot fi ameliorate cu ajutorul pietrei de jad. Aceasta calmeaza organismul si aduce liniste in locul unde este pozitionat.
  • Stimularea sistemului imunitar se poate face cu ajutorul jadului, readucand zonele sensibile la nivelul corespunzator.
  • Afectiunile la rinichi pot fi ameliorate daca se foloseste masajul cu piatra de jad in zona respectiva. Vibratiile acestei pietre fac ca organismul sa revina la starea de echilibru.
  • Tenul poate fi mai luminos dupa o sesiune de masaj cu piatra de jad.

 

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai cunoscute proprietati curative ale pietrei de jad. Purtarea unei astfel de pietre semipretioase nu doar ca te va infrumuseta, dar va ajuta si la ameliorarea anumitor afectiuni.

 

 2. Bijuterii din piatra de jad – Ce sa porti in functie de beneficiile pe care le ofera si proprietatile sale

bijuterii jad

 

Bijuteriile confectionate din piatra de jad isi au originea in cele mai vechi timpuri, iar chinezii sunt cei care au adus-o la rang de cinste. Inelele, colierele, bratarile sau cerceii confectionati cu pietre de jad pot fi considerate talismane norocoase de catre cei sau cele care le poarta.

 

De exemplu, purtarea cerceilor din jad si metale pretioase, precum aurul si argintul, te pot apara de efectele magiei, daca esti impotriva acestor tipuri de actiuni. Colierele confectionate din jad au puterea de a tine “raul” la distanta de tine, iar purtarea inelelor cu aceasta piatra semipretioasa te fereste de necazuri.

 

3. Proprietatile jadului si obiectele de arta

obiecte jad

 

Obiectele de arta fabricate din piatra de jad sunt cunoscute si extrem de apreciate. Chinezii confectionau dragoni norocosi din jad verde si ii pozitionau la portile casei pentru a sta departe de rauvoitori. Energiile negative si purificarea casei se pot face cu ajutorul unui obiect confectionat din jad, in tonuri de gri sau albastru.

 

Statuetele si vazele din jad de culoare verde pot fi pozitionate in colturile camerelor pentru a imbunatati armonia in casa si pentru a echilibra emotiile celor care locuiesc in ea. Platourile din piatra de jad, lucrate manual, sunt la mare cautare de cei care cunosc beneficiile acestor obiecte de arta. Se spune ca ar trebui asezate in “inima” casei, pe masa, pentru a atrage cat mai mult noroc si belsug.

 

Asadar, piatra de jad are numeroase proprietati si poate aduce multe beneficii celor care o poarta. Ceea ce este important de subliniat este faptul ca purtarea acestui talisman norocos iti poate schimba viata si iti poate aduce echilibrul si linistea de care ai nevoie.

 

Sursa foto: Pexels.com, Shutterstock.com



WhatsApp Chat WhatsApp Chat