Serpentin - proprietati ale acestei pietre semipretioase cu energie curativa

Serpentin - proprietati ale acestei pietre semipretioase cu energie curativa

Pietrele pretioase si semipretioase au fascinat oamenii de-a lungul timpului datorita frumusetii lor si potentialelor lor proprietati vindecatoare. Printre acestea, serpentinul se remarca prin culorile sale vibrante si compozitia sa distinctiva. Citind in continuare acest articol vei descoperi cateva informatii interesante despre acest mineral pretios.

Cuprins:

  1. Serpentin - origini si compozitie
  2. Serpentin - proprietati si utilizari
  3. Serpentin - piatra semipretioasa a zodiilor Taur si Fecioara

 

1. Serpentin - origini si compozitie

Serpentinul este o piatra semipretioasa care se gaseste in principal intr-o varietate de nuante de verde, dar poate avea si nuante de galben, maro sau gri. Numele sau deriva din cuvantul latin "serpens", care inseamna sarpe, datorita aspectului sau care poate aminti de pielea unui sarpe. Aceasta piatra a fost folosita de-a lungul istoriei pentru sculpturi, bijuterii si obiecte decorative.

Este intalnit in regiunile unde procesele geologice intense au modificat compozitia rocilor. Astfel, se gaseste in zonele de subductie, cum ar fi coasta de vest a Americii de Sud, Oman si Cipru, si in lanturile muntoase formate in urma coliziunii continentelor, cum ar fi Alpii si Muntii Apalasi. Este prezent in diverse locuri de pe glob, reflectand diversitatea proceselor geologice care au condus la formarea sa.

Din punct de vedere mineralogic, serpentinul este compus in principal din silicat de magneziu si contine adesea impuritati de alte minerale, precum clorit, talc si magnetit. Diferitele sale varietati pot fi identificate in functie de continutul specific de minerale si de aspectul lor fizic. De exemplu, serpentinul antigonit este cunoscut pentru culorile sale de verde deschis si pentru faptul ca poate contine fibre de azbest, ceea ce il face o varianta mai rara si mai cautata.

Duritatea sa variaza in functie de compozitia sa mineralogica, dar in general se situeaza intre 2 si 5 pe scara Mohs, facandu-l destul de usor de ciocnit sau de zgariat cu un instrument metalic. Cu toate acestea, duritatea sa poate varia considerabil in functie de gradul de metamorfoza si de compozitia minerala specifica a fiecarei mostre de serpentin.

 

2.Serpentin - proprietati si utilizari

Serpentinul este considerat o piatra cu proprietati vindecatoare si de protectie, care isi gaseste utilizarile intr-o varietate de practici spirituale si de vindecare. Multi cred ca aceasta piatra semipretioasa are capacitatea de a purifica si echilibra campul energetic al unei persoane, facilitand astfel vindecarea si eliberarea de blocaje emotionale. Se spune ca serpentinul are puterea de a stimula kundalini, energia primordiala situata in baza coloanei vertebrale, care, atunci cand este activata, poate aduce o stare de constienta si expansiune spirituala.

2.Serpentin-proprietati si utilizari terapie cu diferite pietre asezate pe pieptul unei femei

Sursa foto: shutterstock.com

Prin purtarea bijuteriilor cu serpentin sau prin amplasarea acestei pietre in locuinte sau spatii de meditatie, oamenii cauta sa aduca armonie si echilibru in viata lor. Efectul calmant al serpentinului este adesea invocat pentru a reduce anxietatea si stresul, creand un mediu propice pentru relaxare si reflectie interioara. Este adesea asociat cu chakra inimii, centrul energetic al iubirii si compasiunii, sugerand capacitatea de a promova sentimente de iubire de sine si de a imbunatati relatiile interpersonale prin deschiderea si curatarea inimii de energii negative.

In afara beneficiilor sale spirituale si energetice, serpentinul este apreciat si pentru frumusetea sa estetica. Artizanii si designerii de bijuterii apreciaza nuantele naturale ale acestuia si aspectul sau elegant si modern. In plus, colierele, cerceii, inelele si bratarile confectionate din serpentin sunt adorate de cei pasionati de moda pentru ca adauga un strop subtil de culoare si eleganta oricarei tinute. 

2.Serpentin-proprietati si utilizari diferite pietre si instrumente pentru bijuterii handamde pe masa de lemn

Sursa foto: shutterstock.com

Astfel, serpentinul nu este doar o piatra semipretioasa cu proprietati vindecatoare, ci si un accesoriu de moda rafinat si versatil, potrivit pentru orice ocazie.

 

3.Serpentin - piatra semipretioasa a zodiilor Taur si Fecioara

Serpentinul este asociat in mod special cu zodiile Taur si Fecioara, oferindu-le nativilor din aceste zodii o conexiune speciala cu energiile sale vindecatoare si de echilibrare. Pentru cei nascuti sub semnul Taurului si al Fecioarei, piatra de serpentin poate fi o prezenta reconfortanta si imbucuratoare in calatoria lor spirituala si emotionala.

3.Serpentin-piatra zodiilor Taur si Fecioara diferite pietre asezate pe harta zodiacului alaturi de flori mov, carti si lumanari

Sursa foto: shutterstock.com

Multi cred ca serpentinul aduce echilibru si stabilitate pentru nativii din aceste zodii. Prin intarirea legaturii lor cu natura si promovarea unei atitudini calme si rationale, aceasta piatra ii ajuta sa navigheze prin provocarile vietii cu incredere si claritate. Intr-o lume adesea agitata si aglomerata, serpentinul le poate oferi Taurilor si Fecioarelor un refugiu impotriva stresului si anxietatii.

O alta caracteristica importanta a acestuia in relatie cu aceste zodii este capacitatea sa de a ajuta la gestionarea si exprimarea sentimentelor. Se spune ca aceasta piatra ii ajuta pe cei nascuti sub semnul Taurului si Fecioarei sa-si manifeste in mod adecvat emotiile si sa-si mentina pacea interioara chiar si in cele mai dificile momente. 

Daca esti nascut sub semnul Taurului sau al Fecioarei aceasta piatra ar putea fi o alegere potrivita pentru tine. Indiferent daca iti doresti sa iti echilibrezi si sa iti imbunatatesti starea spirituala si emotionala sau sa iti intaresti legatura cu natura si sa gasesti stabilitate in viata, aceasta piatra semipretioasa iti poate oferi sprijinul si indrumarea necesare in calatoria ta personala.

In concluzie, serpentinul este mai mult decat o piatra semipretioasa; este o sursa de inspiratie si energie pentru cei care il poarta sau utilizeaza in meditatie si vindecare. Cu o istorie indelungata si o varietate de utilizari, aceasta piatra continua sa fascineze si sa inspire oamenii din intreaga lume. 



WhatsApp Chat WhatsApp Chat