Care sunt cele mai importante tipuri de pietre pretioase? Denumirile si beneficiile lor

Care sunt cele mai importante tipuri de pietre pretioase? Denumirile si beneficiile lor

 

Toate femeile isi doresc sa aiba cel putin o bijuterie cu piatra semipretioasa. Acestea emana, de cele mai multe ori, eleganta si stil, intr-un mod foarte discret, in functie de culoarea si marimea ei. Daca iti doresti insa sa atragi toata atentia, atunci poti opta oricand pentru bijuteriile cu pietre mai mari, colorate, care sigur iti vor intregi tinuta.

 

Pe langa aspectul placut pe care il dau, pietrele pretioase iti pot schimba si starea de spirit, fiecare in parte avand o alta proprietate energetica. Asadar, daca vrei sa ai succes in dragoste, daca suferi de anxietate sau daca vrei sa atragi norocul, atunci trebuie sa porti cate o piatra semipretioasa diferita.

 

Deci, inainte de a alege o bijuterie cu piatra semipretioasa trebuie sa identifici elementele care lipsesc din viata ta. Daca nu iei acest aspect in considerare si te uiti doar la designul frumos, informaza-te cel putin, ulterior, despre beneficiile acesteia, pentru ca s-ar putea sa afli lucruri cu adevarat interesante. In cele ce urmeaza, va vom prezenta cateva tipuri de pietre semipretioase care sunt cele mai cunoscute, dar si beneficiile pentru care merita sa faci aceasta achizitie si sa le ai in garderoba.




Cuprins:

  1. Care sunt denumirile celor mai cunoscute pietre semipretioase?
  2. Ce beneficii au aceste pietre semipretioase?
  3. Cum alegi piatra semipretioasa perfecta pentru tine?



 1.Care sunt denumirile celor mai cunoscute pietre semipretioase? 

 

Cand vorbim despre tipurile de pietre semipretioase, trebuie sa stii ca aici gama este extrem de variata si diversificata. Unele insa dintre acestea, sunt putin mai cunoscute de oameni si si-au creat, de-a lungul timpul, un renume. In continuare, va vom prezenta denumirile pietrelor semipretioase cele mai cunoscute.

 

Ametistul este, fara doar si poate, una dintre cele mai intalnite pietre pretioase. Fie ca alegi sa iti cumperi un inel cu indragita piatra mov, fie un colier de margele pe care sa il porti la o ocazie speciala, ametistul iti va completa oricand tinuta. Denumirea sa vine din Grecia Antica, iar pe vremea aceea se spunea faptul ca este menita sa apere nobilii de la a fi otraviti, dar si preotii. Si in ziua de astazi, aceasta piatra are o insemnatate foarte mare si este deosebit de rara.

ametist cristal

Alta piatra semipretioasa cunoscuta si indragita este turmalina, fiind foarte apreciata pentru varietatea sa de culori, de la cele mai deschise, pana la negru. De data aceasta, avem o piatra semipretioasa din Sri Lanka. Cunoscuta inca din Evul Mediu, turmalina este foarte folosita pentru energia emanata, spunandu-se faptul ca stimuleaza inspiratia. Tot potrivit legendelor medievale, turmalina ar fi calatorit din adancurile cele mai intunecate ale pamantului, pana la lumina soarelui, iar din aceasta cauza s-ar explica multitudinea ei de culori. 

 turmalina

La fel de apreciata si cunoscuta este si piatra semipretioasa acvamarin. Aceasta este perfecta pentru persoanele care iubesc oceanul sau, mai bine zis, tot ce inseamna albastru. Aceasta piatra este cunoscuta ca fiind comoara sirenelor mitice, avand semnificatia de a-i proteja pe marinari. Pe uscat insa, ea are menirea de a reda o stare de liniste cuplurilor casatorite. Tot pe vremuri, se spunea faptul ca acvamarinul era piatra sacra a lui Neptun, zeul marii. 


acvamarinul

Tot in aceasta lista identificam si safirul, care este considerata a fi piatra regalitatii si a iubirii. Acesta se numara, fara indoiala, printre cele mai apreciate si populare pietre pretioase din lume. Pe vremuri, safirul era asociat cu divinitatea, iar primul care ar fi purtat aceasta piatra semipretioasa ar fi fost Prometeu. De asemenea, si regele Solomon purta pe deget un inel cu safir, despre care se spunea faptul ca ii da puteri mistice. Safirul albastru este cel mai deosbit dintre toate culorile, fiind considerat a fi o piatra sfanta. Egiptenii, la randul lor, au lansat alta semnificatie acestei pietre deosebite, spunand faptul ca reprezinta adevarul si dreptatea. 

safirul

Totodata, nu trebuie sa uitam de rubin, care nu doar ca te va pune in centrul atentiei, chiar daca alegi sa optezi pentru o piesa vestimentara neagra sau alba, dar ajuta si la imbunatatirea anumitor situatii din viata. Rubinul era considerat de antici ca fiind cea mai pretioasa piatra, luand chiar si locul diamantului. Tot legendele spun ca un imparat chinez ar fi oferit in schimbul unui rubin un oras intreg. 

rubinul

Nu in ultimul rand, smaraldul a fost considerat, de-a lungul timpului, o piatra extrem de puternica, fiind foarte cunoscut pentru culoarea sa perfecta. Pe vremuri, se spunea faptul ca aceasta piatra semipretioasa poate oferi putere si bogatie, dar poate proteja si importriva demonilor, dar si otravirii. 


smaraldul

  2. Ce beneficii au aceste pietre semipretioase? 

 

Fiecare piatra semipretioasa in parte este cunoscuta pentru beneficiile si proprietatile ei unice. Asadar, daca nu te poti hotari dupa culoarea sau modelul acesteia, atunci cu siguranta te vei ghida dupa caracteristicile sale.

 

Prima piatra amintita, ametistul, protejeaza impotriva gandurilor negative, impotriva pericolelor sau spiritelor rele. Acesta stimuleaza capacitatile intelectuale, curajul, increderea, dar si respectul de sine. Piatra mov, nu ofera doar eleganta si frumusete, ci si putere, stabilitate si pace.

 

Turmalina este o piatra excelenta pentru vindecare, dar si pentru meditatie. Aceasta are, de asemenea, si roluri terapeutice, ajutand la vindecarea si cicatrizarea unor rani. Turmalina protejeaza persoana care o poarta de anumite energii negative, fiecare culoare in parte avand, diferite beneficii.

 

Piatra semipretioasa acvamarin il protejeaza pe cel ce o poarta in timpul unei calatorii, fie ea terestra sau in aer si, de asemenea, aceasta protejeaza si impotriva inecului. Ea mai are capacitatea de a reduce teama, fobiile, dar si frica sau alte sinonime ce deriva de aici. Acvamarinul, de asemenea, are puterea de a atrage toti ochii asupra purtatorului.

 

Safirul este foarte cunoscut pentru ca atrage prosperitatea, fericirea, dar si pacea. Astazi, aceasta este considerata a fi piatra intelepciunii, spunandu-se, de asemenea, ca este piatra regalitatii, Regina Elisabeta a II-a avand in colectia sa o multitudine impresionanta de astfel de bijuterii. 

 

Rubinul, de o culoare superba, este asociat direct cu dragostea, pasiunea si puterea. Asadar, daca primesti aceasta piatra de la persoana iubita, mesajul transmis este unul foarte profund. De asemenea, acesta poate aduce foarte bine si bogatia, bucuria, chiar si dragostea, daca aceasta nu exista.  Ea mai ajuta la gasirea linistii, mentine echilibrul si motivatia, iar, de chinezi, este considerata a fi piatra aducatoare de noroc, datorita culorii deosebite.

 

Nu in utlimul rand, smaraldul ajuta la dezvoltarea abilitatilor de comunicare si socializare, ajutand la o mai buna comunicare intre tine si persoana cu care vei fi intr-un dialog. Acesta mai restabileste echilibrul fizic si emotional, inspira, dar si amplifica sinceritatea si armonia interioara.



 3. Cum alegi piatra semipretioasa perfecta pentru tine? 

 

 

In afara de proprietatile pe care vrei sa ti le aduca in viata ta, piatra semipretioasa se mai alege dupa cateva criterii. Asadar, in primul rand, ar trebui sa te ghidezi dupa culoarea pielii tale. E normal ca cele deschise sa se potriveasca perfect unui ten bronzat, inchis la culoare. Contrastul iti va scoate in evidenta atat bijuteriile, cat si aspectul impecabil al bronzului. De asemenea, bijuteriile trebuie purtate si alese in functie de evenimentul la care urmeaza sa participi. O piatra pretioasa colorata, care poate iesi in evidenta, este mult mai indicat de a fi purtata seara, la o ocazie speciala, decat la birou sau la o tinuta casual. 

 

Mai mult, si nuanta ochilor poate reprezenta un mod de a-ti alege bijuteriile potrivite. Spre exemplu, daca ai ochii albastri opteaza pentru o piatra semipretioasa cu tonuri de maro, gri sau argintiu, care sa accentueze culoarea. Pentru ochii caprui, incearca sa alegi o bijuterie albastra sau verde, precum smaraldul sau safirul. Aceleasi caracteristici pot fi valabile si cand vorbim despre culoarea parului. 

 pietre semipretioase colaj

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai cunoscute si importante pietre semipretioase. Orice femeie trebuie sa aiba cel putin o bijuterie de acest gen, pentru a straluci, indiferent de ocazie. Nu uita ca bijuteria este accesoriul perfect pentru a-ti scoate tinuta din anonimat si pentru a-i oferi autenticitate. Mai mult, inainte sa o cumperi, nu uita sa ii verifici si proprietatile, beneficiile, pentru a te asigura ca iti completeaza lipsurile de care dispui in viata. Acum cred ca ti-ai dat seama ca o piatra semipretioasa nu inseamna doar frumusete, ci numara extrem de multe avantaje la care, probabil, inainte nici nu te-ai fi gandit. Tu ce piatra semipretioasa ai ales?

 

Sursa foto: pexels.com, shutterstock.com





WhatsApp Chat WhatsApp Chat