Semnificația pietrelor semiprețioase - cum te pot ajuta acestea

Semnificația pietrelor semiprețioase - cum te pot ajuta acestea

Pietrele semiprețioase poartă, de secole întregi, o semnificație mistică asociată cu ele de către oamenii inițiați în cunoștințele profunde ale spiritualității.

Însă, în ultimii ani, acestea au început să capete o atenție deosebită, în special datorită trendurilor de lifestyle și de terapie alternativă existente în online.

Se crede despre pietrele semiprețioase că ele aduc bunăstare celor care le poartă cu ei și îi ajută la echilibrarea energiilor negative și pozitive din viețile lor.

Totuși, acest proces nu se desfășoară la întâmplare, deci dacă îți dorești să începi să experimentezi cu energia pietrelor semiprețioase, trebuie mai întâi să înțelegi cu ce fel de pietre rezonezi și ce semnificație are fiecare în sfera spiritualității.

Cuprins

  1. Proprietățile energetice ale pietrelor semiprețioase
  2. Pietrele semiprețioase și semnificațiile lor individuale
    1. 2.1 Dragoste și relații
    2. 2.2. Stare de energie
    3. 2.3. Anxietate
    4. 2.4. Explorare spirituală
  3. Cum să te folosești eficient de semnificațiile pietrelor semiprețioase

1. Proprietățile energetice ale pietrelor semiprețioase

Se consideră că fiecare element care ne înconjoară posedă o anumită energie și o anumită frecvență energetică. Această frecvență este în strânsă legătură cu conexiunea energetică dintre toate elementele Universului, fapt pentru care pietrele semiprețioase au fost considerate o punte de conexiune între viața fizică și viața spirituală.

În anii de formare, acestea preiau energia elementelor naturale la care sunt expuse (soare, lună, apa mării etc.) și, de aceea, acestea interacționează ulterior în mod individual cu anumite puncte energetice din corpul uman. Fiecare piatră semiprețioasă este diferită, nu doar în ceea ce ține de culoare și compoziție, dar și de semnificația care îi este atribuită.

Chiar dacă nu este dovedit din punct de vedere științific că acesta au, într-adevăr, proprietăți vindecătoare și schimbătoare de energie raportat la oameni, pietrele semiprețioase sunt adesea folosite drept un totem de intenție care va ghida ulterior comportamentul celui care le deține, atunci când sunt activate energetic.

Se poate ca efectul creat să fie unul placebo, însă scopul final este îndeplinit. Spre exemplu, dacă ai nevoie de un talisman pentru a te relaxa, poți ține în camera ta o piatră de ametist sau o poți purta ca pe o bijuterie pe care să o vezi mereu și să-ți amintească de scopul pe care i l-ai asociat.

Ametistul este considerat o piatră semiprețioasă care aduce claritate în gândire, activând în special la nivelul capului, fapt care te va ajuta, fie energetic propriu-zis, fie și doar placebo, să îți păstrezi intenția inițială de relaxare.

2. Pietrele semiprețioase și semnificațiile lor individuale

Ametistul nu este singura piatră semiprețioasă care are proprietăți specifice. De fapt, majoritatea pietrelor semiprețioase sunt asociate cu o anumită arie vindecătoare și reprezintă un ajutor în îndeplinirea unui anumit scop.

Dacă ești la începutul drumului în ceea ce privește pietrele în lumea spirituală, poți începe cu pietre semiprețioase ”ușoare” sau care promit să nu aibă un impact copleșitor asupra celui care îl folosește.

Ai numeroase opțiuni în funcție de scopul cu care vrei să le asociezi, deci tot ce trebuie să faci este să descoperi ce piatră prețioasă rezonează cel mai bine cu scopul și cu starea ta energetică.

2.1.Dragoste și relații

La acest capitol, piatra semiprețioasă cea mai des întâlnită este cuarțul roz, o piatră care îți va aduce o stare generală de liniște, orientată înspre pace și dragoste interioară. Fie că treci printr-un moment dificil într-o relație amoroasă, fie că simți că ai nevoie să vindeci o relație din trecut sau, pur și simplu, cauți să-ți oferi mai multă dragoste de sine, cuarțul roz este un o alegere potrivită.

2.2. Stare de energie

Piatra ochi de tigru sau selenitul sunt opțiuni care să te ajute să îți păstrezi energia pe parcursul unei zile. Păstrează-le aproape atunci când ai un moment mai tensionat sau în care te simți cu energia la pământ. Acestea pot avea efect aproape imediat atunci când le porți sub formă de brățări sau pandantive, deoarece impactul vizual este puternic, căci pietrele prețioase asociate cu starea de bine și energia se găsesc adesea în culori calde sau neutre, cum sunt galbenul sau albul.

2.3. Anxietate

Episoadele de anxietate te pot lua prin surprindere atunci când te aștepți mai puțin și, de aceea, este util să ai ceva să-ți amintească să rămâi calm și să îți recapeți fluxul normal al gândurilor și al cuvintelor. Azuritul, turcoazul și jadul alb sunt utile în acest sens, deoarece aduc o stare de calm și de reconectare cu sine.

2.4. Explorare spirituală

Dacă ai nevoie să explorezi mai profund beneficiile pietrelor semiprețioase, există pietre care te vor ghida în acest sens și te pot orienta înspre sine și starea ta energetică. Piatra lunii și labradoritul sunt două dintre pietrele semiprețioase care sunt considerate pietre puternice, conectate în special cu energia lunii. Dacă totuși ești deja cât de cât inițiat în ceea ce înseamnă pietre prețioase, însă ai vrea să descoperi unele cristale noi, iată punctual cele mai populare pietre prețioase și la ce este folosită fiecare.

  • Rodonit

Rodonitul este minunat atunci când vine vorba de probleme ale inimii și probleme emoționale, în general. Această piatră a inimii trimite vibrații de iertare și iubire, ajutându-te să treci peste propriile bariere emoționale. Această piatra prețioasă îți permite să ajungi mai ușor într-un loc de armonie interior.

  • Citrin

Citrinul radiază sănătate, bogăție și elimină vibrațiile toxice. Această piatră este incapabilă să rețină o energie negativă, dar totodată este folosit pentru a păstra energia pozitivă la interior, protejându-te de influențe negative externe, gelozie sau gânduri neproductive.

  • Fluorit

Pentru cei care se luptă cu luarea deciziilor și situațiile confuze, fluoritul va aduce puțină lumină la suprafață. Această piatră este cunoscută pentru îndrumare, asigurându-se că atât gândurile, cât și inima știu să coexiste în armonie. Fluoritul este perfect pentru a-ți determina calea vieții, care este adesea trecută cu vederea în haosul cotidianului.

  • Amazonit

Fiind numită și piatra curajului, amazonitul te invită să găsești acea forță interioară de a trăi la potențial maxim, într-un mod care nu epuizează emoțional. Aceasta este o piatră excelentă pentru eliminarea traumelor care se pot bloca în corp, creând un echilibru armonios, sănătos.

  • Turmalina

Se spune că turmalina contribuie la crearea unui sistem digestiv sănătos, creșterea oaselor și a dinților, dar și creșterea încrederii în sine. Se spune, de asemenea, că atrage prosperitatea și îl conectează pe cel care o poartă la o dispoziție mai plină de compasiune față de cei din jur.

  • Jasp

Această piatră poate fi extrem de puternică pentru a alunga coșmarurile sau gândurile dăunătoare și a te elibera de stres. Acesta promovează liniștea, aprofundarea concentrării și alungarea gândurilor dăunătoare sau negative. Jaspul ajută, de asemenea, la restabilirea autodisciplinei.

  • Malachit

Oferă o puternică energie care elimină blocajele emoționale și ajută la evitarea confuziei și apatiei. Malachitul este o piatră de pământ foarte importantă, deoarece persoana care o poartă sau o are în preajmă este orientată înspre a rupe legăturile negative din trecut sau prezent și este ajutată să reia legăturile puternice și valoroase. De asemenea, se crede că malachitul protejează împotriva poluării prin radiații, care are loc lângă electrocasnicele din locuință.

  • Lapis lazuli

Lapis lazuli este, fără îndoială, cel mai bun cristal de păstrat lângă birou sau în spațiul de muncă. Piatra albastră încurajează un flux liber de idei atât în propriile gânduri, cât și față de cei din jur. În special în momente de impas în domeniul creativ sau atunci când ai parte de situații dese de comunicare ineficientă, lapis lazuli ajută în restabilirea unor condiții de lucru productive și sănătoase.

3. Cum să te folosești eficient de semnificațiile pietrelor semiprețioase

După ce ai ales pietrele semiprețioase care simți că se potrivesc cel mai bine nevoilor tale, este important să te folosești activ și cu grijă de energiile acestora.

pietre semipretioase

  • Păstrează-le la vedere

Uneori poate părea suficient să porți pietrele semiprețioase sub formă de bijuterii ocazional, iar acest lucru poate funcționa pentru tine. Totuși, pentru a maximiza beneficiile pe care le presupun semnificațiile pietrelor semiprețioase, este recomandat să le păstrezi la vedere, pentru a avea mereu în minte intenția pe care ai setat-o asupra lor.

  • Reîntărește-le scopul periodic

Nu este mereu suficient să atribui o singură dată intențiile tale legate de pietrele semiprețioase.

Pentru a te menține pe direcția pe care ți-ai setat-o, este important să revii la intențiile pe care le-ai avut și să le revizuiești. Poți să îți pui următoarele întrebări care să te ghideze:

  • Am aceleași intenții față de ceea ce îmi doresc să se întâmple?
  • Simt că piatra semiprețioasă mă ajută în acest sens?
  • Cum aș putea ajusta aceste intenții pentru a-mi îndeplini scopul?

Desigur, aceste afirmații nu îți garantează îndeplinirea tuturor dorințelor ca o lampă fermecată. Ideea din spatele afirmațiilor este aceea de a da o anumită putere cuvintelor și de a canaliza acea energie în pietrele semiprețioase, ca un soi de ghidaj în îndeplinirea unor scopuri personale spirituale sau pe planuri profesionale.

Acestea funcționează mai degrabă ca o dovadă a unei promisiuni pe care ți-o faci ție însuți. Afirmațiile pe care decizi să le atribui oricărei pietre semiprețioase nu sunt porunci sau cerințe, ci sunt crezuri personale înspre o anumită direcție sau stare de spirit. Semnificația pietrelor semiprețioase este în strânsă legătură cu aceste afirmații, desigur, însă trebuie să investești atenție, receptivitate și consecvență atunci când cauți să utilizezi energia unei pietre semiprețioase.

De exemplu, dacă decizi să folosești cuarțul pentru a vindeca o problemă în dragoste, nu trebuie să te aștepți ca piatra pe care o porți sau pe care o deții să facă totul de la sine, iar tu să nu te mai gândești deloc la scopul pe care i l-ai atribuit. Mai degrabă, trebuie să folosești această piatră pentru a-ți aminti constant ce îți dorești și a actualiza această informație pentru tine.

  • Folosește-le atât cât simți că ai nevoie

Probabil ai auzit de ideea conform căreia o piatră semiprețioasă sau un cristal pot să nu mai fie eficiente după o anumită perioadă atunci când le utilizezi. Adevărul este că energia acestora este în permanență activă și se bazează pe memoria moleculară pe care pietrele semiprețioase o au. De aceea, chiar dacă știința nu poate dovedi complet legătura pietrelor semiprețioase și schimburile de energie, iar pentru tine va funcționa mai degrabă sub forma efectului placebo, este bine să nu te gândești la pietrele semiprețioase ca la niște obiecte care au termen de expirare.

Se poate, cu siguranță, ca starea pe care ți-o creezi să nu mai rezoneze cu proprietatea unei pietre semiprețioase, care la un moment dat te-a ajutat într-un punct al vieții, și este perfect normal să nu mai simți că te ajută. În acest caz, poți încerca să setezi o altă intenție sau, dacă nu mai simți că ai vreo legătură cu piatra respectivă, să încetezi să o mai folosești până vei avea din nou nevoie de ea. Totuși, în afară de acest caz, pietrele pot fi un talisman norocos pe parcursul a multe luni sau chiar ani.

Este util să înțelegi că acestea pot fi reîncărcate energetic, pentru a maximiza beneficiile pe care le au, iar fiecare piatră se încarcă diferit, în funcție de compoziția acesteia. Majoritatea pietrelor semiprețioase însă, pot fi reîncărcate fie în lumina directă a soarelui și a lunii, în sol, în apă sau în sare. Plasarea pietrelor semiprețioase în legătură cu elemente naturale sau chiar mediile din care acestea provin le va reîncărca proprietățile energetice.

  • Nu te limita la una sau două pietre semiprețioase

Nu există un număr limitat de pietre semiprețioase pe care le poți deține. Acestea îndeplinesc individual scopuri diferite, iar nevoie tale pot fi, la fel, multiple. De aceea, nu trebuie să îți fie teamă să deții câte pietre semiprețioase ai nevoie, pentru fiecare aspect din viața ta. Acestea nu se anulează unele pe altele și nu își vor influența în mod negativ efectele.

În concluzie, pietrele semiprețioase pot veni în completarea acțiunilor tale pentru a te ajuta la îndeplinirea unor scopuri pe care ți le-ai setat. În funcție de nevoile tale, o piatră poate fi totemul care să te ghideze pe drumul înspre găsirea soluției sau, pur și simplu, a echilibrului interior.

Surse foto: pexels.com, magazinuldepietre.ro



WhatsApp Chat WhatsApp Chat