Ochi de tigru –beneficiile și proprietățile pietrei care îți va reda puterea interioară

Ochi de tigru –beneficiile și proprietățile pietrei care îți va reda puterea interioară

 

Ochi de tigru este o varietate de cuarț, care prezintă un luciu mătăsos și un aspect opac, fiind format din dioxid de siliciu. Numele acestui cristal provine de la dungile sidefate aflate pe toată suprafața acestuia, care se aseamănă izbitor cu ochiul tigrului, în timp ce nuanța predominantă variază de la galben spre roșu-arămiu. Războinicii prețuiau această piatră, purtând-o cu ei în luptă, pentru putere și protecție, tocmai datorită aspectului său, în timp ce pentru poporul chinez, simbolul acestui animal transmitea curaj și integritate. Află din următorul articol care sunt proprietățile ochiului de tigru, beneficiile și metodele de îngrijire a acestei pietre.

 

Cuprins:

  1.     Ochi de tigru: proprietăți și semnificație
  2.     Beneficiile ochiului de tigru
  3.     Cum să cureți și să îngrijești piatra ochi de tigru

 

 1. Ochi de tigru: proprietăți și semnificație 

Semnificația pietrei ochi de tigru se regăsește în Antichitate, când luptătorii romani o purtau asupra lor, pentru puterea pe care o emana. Semnul ochiului este asociat cu atotputernicia și există convingerea că alungă forțele răului, făcându-l pe soldat să-și dezlănțuie forța interioară.

Se găsește în principal în Africa de Sud, fiind exploatată în locuri călduroase, cu aer uscat, așa cum mai poate fi găsită și în Australia, Brazilia sau SUA. În secolul al XVI-lea, cristalul ochi de tigru era atât de rar, încât valoarea sa o depășea pe cea a aurului.

Principalele sale proprietăți sunt cele de vindecare fizică, emoțională și spirituală. Din punct de vedere fizic, are rol asupra sistemului endocrin, prin echilibrarea sa, dar este și o piatră perfectă pentru a te ajuta în lupta cu tulburările afective sezoniere, prin reținerea căldurii în zilele însorite, și emanarea sa în perioadele întunecate. La nivel emoțional, curăță energia negativă și construiește stima de sine, contribuind la dezvoltarea încrederii. Indiferent de haosul din jurul tău, piatra ochi de tigru te va ajuta să rămâi concentrat și focusat asupra lucrurilor importante pentru tine. Proprietățile spirituale vin în completarea acestui cadru de vindecare, prin curățarea chakrei rădăcinii, și prin îmbunătățirea abilităților tale psihice. 


ochi de tigtu

 2. Beneficiile ochiului de tigru 

Energia puternică pe care o emană se va revărsa și asupra ta, transmitându-ți din caracteristicile animalului al cărui nume îl poartă. Plecând de la proprietățile pietrei ochi de tigru descrise anterior, vei descoperi și beneficiile pe care ți le oferă.

Vibrația energetică va crea în jurul tău o aură protectoare, plină de vitalitate și dinamism, ce te va face să atragi prosperitate asupra tuturor planurilor din viața ta. O dată cu acest lucru, o să-ți creeze încrederea necesară și forța pentru a păstra și fructifica aceste bogății. Nu trebuie să îți faci griji pentru siguranța ta sau a bunurilor dobândite, pentru că aura ta protectoare se va extinde și asupra lor, evitând astfel probleme în afaceri sau investiții. O să trezească în tine o motivație excepțională, de care ai uitat probabil că există. Astfel, ochi de tigru este cristalul destinat antreprenorilor.

Dacă îți dorești să lucrezi asupra chakrelor tale, în special asupra celor inferioare, ai nevoie de această piatră. Chakrele pentru siguranță și forță, sunt în număr de trei și trebuie păstrate mereu în armonie pentru a avea parte de încredere în sine și confort. Chakra rădăcină, chakra sacră și chakra plexului solar sunt cele asupra cărora trebuie să te focusezi din această perspectivă. Chakra plexului solar, în special, o să-ți ofere stabilitate emoțională și înțelepciune.

Astfel, piatra ochi de tigru îți va oferii mai multă energie decât oricare altă piatră semiprețioasă pe care o ai asupra ta, iar beneficiile sale le vei putea simții cu adevărat: o viață echilibrată, armonioasă, și o nouă versiune a ta, plină de curaj și încredere.

 

 3. Cum să cureți și să îngrijești piatra ochi de tigru 

Așa cum ai descoperit până în acest moment, piatra ochi de tigru adună și conservă energiile negative care vin spre tine astfel că, este important să îi acorzi un ritual de curățare și îngrijire special, pentru a o purifica. Există mai multe metode prin care poți face acest lucru, dar un simplu proces de curățare cu apă o va păstra strălucitoare, proaspătă și gata pentru a o purta din nou.

Pentru o curățare mai profundă, este necesar să apelezi la alte metode. O primă variantă este așezarea ei pe pământ, pentru a se reconecta cu rădăcinile sale, la lumina lunii. Magia lucrează întotdeauna cu luna, și îți va înzestra piatra cu putere și spiritualitate. Poți face tot acest proces după o sesiune de meditație, de câteva ori pe an, în cazul în care este purtată zilnic.

Soarele o să lucreze și el împreună cu natura pentru curățarea ochiului de tigru, prin razele sale puternice care vor elimina energiile nedorite. Poți lăsa piatra în lumina acestuia, timp de câteva ore, după care este gata din nou să continuie aventura spirituală alături de tine.

Piatra ochi de tigru este o amuletă extrem de puternică și încărcată cu energie, care te va conduce pe drumul spre descoperirea interioară și îți va da încrederea să cucerești lumea. Ține cont de proprietățile și beneficiile sale, precum și de procesul de îngrijire înainte de achiziționare. 

ochi de tigru

Sursă foto: www.shutterstock.com 



WhatsApp Chat WhatsApp Chat