Cele 12 pietre pretioase in functie de luna de nastere - afla care este piatra destinata tie

Cele 12 pietre pretioase in functie de luna de nastere - afla care este piatra destinata tie

Poza de Lina Yaroslavska - Unsplash.com


Cu siguranta ai mai auzit pana acum de faptul ca anumite pietre pretioase iti pot aduce noroc sau te pot ajuta sa iti atingi anumite obiective in viata. Insa stiai ca unele pietre sunt predestinate anumitor perioade? Daca vrei sa afli care este piatra destinata tie in functie de ziua in care te-ai nascut, te afli in locul potrivit. Citind in continuare vei descoperi care sunt cele 12 pietre pretioase care corespund fiecarei luni, dar si informatii despre pietrele norocoase in functie de cifra destinului. 

Cuprins

  1. Cele 12 pietre pretioase in functie de luna de nastere - care sunt acestea?
  2. Pietre pretioase si semipretioase in functie de cifra destinului
  3. De ce este important sa cunosti pietrele norocoase in functie de luna de nastere?

 

1. Cele 12 pietre pretioase in functie de luna de nastere - care sunt acestea?

 

Daca vrei sa faci un cadou unei persoane apropiate sau vrei chiar tu sa incepi sa te folosesti de puterile cristalelor pentru a-ti atinge scopurile in viata, este important sa stii ce piatra corespunde lunii in care te-ai nascut. Atentie, nu confunda pietrele pretioase alese in functie de ziua de nastere cu pietrele pretioase care corespund zodiilor! Sunt lucruri diferite si este util sa nu le confunzi daca doresti sa le folosesti in scopuri proprii. 

Iata care sunt cele 12 pietre pretioase si semipretioase in functie de luna de nastere:

 

  • Ianuarie

Piatra pretioasa care corespunde intailor sarbatoriti din an este garnetul/granatul. Este o piatra care vine intr-o varietate de culori superbe, chiar daca mai populara este varietatea rosie. Chiar numele sau vine din latinescul „granatum”, care inseamna rodie, si nu este de mirare daca ne uitam la rosul sau intens. Simbolizeaza prieteniile si legaturile durabile, dar si adevarul si credinta. Este recomandat sa il porti in calatorii lungi pentru a fi protejat de cosmaruri si energii negative.

  • Februarie

Luna februarie ne aduce o piatra tare admirata de multa lume, si anume ametistul. Ca un mic fapt amuzant, in Grecia si Roma Antica oamenii credeau ca aceasta piatra ii poate proteja de efectele nocive ale alcoolului. Nuantele superbe de violet ale acestei pietre pretioase sunt date de reziduuri de fier aflate in ea. Fiind o piatra dura, este recomandat sa porti bijuterii create din ea, mai ales ca iti aduc stabilitate, pace si echilibru. 

  • Martie

In randul pietrelor pretioase alese in functie de ziua de nastere si de cifra destinului se afla si acvamarinul, corespondentul celor nascuti in martie. Dupa cum probabil ti-ai dat seama, numele sau inseamna „apa de mare”, deoarece in vechime se credea, datorita culorii ei, ca ii protejeaza pe marinarii plecati peste mari si tari. Se crede ca acvamarinul aduce calm si liniste celui care il poarta, dar si ca te poate ajuta sa te impaci cu dusmanii. In plus, poate contribui la reaprinderea dragostei dintre tine si cineva drag.

  • Aprilie

Jumatatea primaverii vine cu una dintre cele mai valoroase pietre pretioase in functie de luna de nastere, si anume diamantul. Originea cuvantului este greceasca, „adamas” insemnand invincibil. Fiind cea mai durabila piatra, nu este de mirare ca simbolizeaza iubirea vesnica. Desi imaginea diamantelor in mintea noastra este una de culoare transparenta, de fapt exista numeroase culori ale acestor pietre, variind pana la negru inchis. Reprezinta loialitate, iubire, puritate si credinta, de aceea sunt adesea folosite pentru inelele de logodna.

  • Mai

Ajungem si la sfarsitul primaverii alaturi de smarald, o alta piatra pretioasa in functie de data nasterii care este foarte iubita. Verdele sau intens reprezinta primavara, dar si reinnoirea in general, credinta, loialitatea si iubirea. Se considera ca datorita culorii este o piatra odihnitoare atat pentru corp, cat si pentru suflet si minte.

  • Iunie

Incepem vara cu o piatra foarte apreciata, si anume perla. Reprezentanta celor nascuti in iunie, se crede ca perla are puteri vindecatoare, datorita asemanarii sale cu lacrimile. Poate aduce claritate, credinta, si simbolizeaza puritatea lunii. Poti gasi numeroase bijuterii cu perle de cultura care te pot ajuta sa aduci pietrele alaturi de tine in fiecare zi. 

  • Iulie

Patrundem in soarele arzator al verii cu o piatra la fel de incendiara, si anume rubinul. Nascutii in iulie se bucura de protectia ei si de faptul ca aceasta simbolizeaza iubirea, puterea, dar si pasiunea arzatoare. Inainte, oamenii o foloseau pentru a reduce inflamatiile si pentru a rejuvena tenul si corpul. De asemenea, rubinul stimuleaza senzualitatea, vitalitatea si energia. 

  • August

Incheiem sezonul cald cu o piatra de un verde intens care simbolizeaza soarele, si anume peridotul. El nu vine in diverse culori, ci doar in verde, insa nuantele sale pot fi fascinante. Se crede ca oricine il poarta va avea parte de noroc si de multa prosperitate, ba chiar ca va scapa de depresie, va reduce anxietatea si stresul si va inflori in relatii.

  • Septembrie

Toamna ne aduce in prima ei luna o piatra superba: safirul. Culoarea sa albastra este linistitoare, si de aceea se crede ca aduce armonie si pace. Ajuta si la o mai buna concentrare, dar si la intelepciune. Simbolizeaza loialitate si credinta, iar asta o face un cadou perfect pentru cineva apropiat nascut in septembrie.

  • Octombrie

Pentru luna octombrie, avem doua pietre pretioase specifice: opalul si turmalina. Unii spun ca doar turmalina roz ar fi reprezentativa pentru aceasta luna, iar altii cred ca nu conteaza nuanta. Indiferent in care tabara te afli, aceasta piatra este in stransa legatura cu chakra inimii, de aceea aduce iubire neconditionata. Atat opalul, cat si turmalina sunt numite pietre ale curcubeului in mai multe culturi si se crede ca ele te aleg pe tine, nu tu pe ele.

  • Noiembrie

Usor, usor, ne apropiem de finalul celor 12 pietre pretioase in functie de luna de nastere cu piatra lunii noiembrie: topazul. Existand in culori foarte diferite, se crede ca topazul lupta cu diferite boli, atat mentale, cat si psihice. Daca il vei purta ca un colier, te va ajuta sa tii depresia la distanta si sa iti amplifici intelepciunea. Exista persoane care spun ca lunii noiembrie ii corespunde si citrinul sau chihlimbarul, deoarece simbolizeaza soarele de care avem nevoie toamna, insa te poti rezuma si la topaz.

  • Decembrie

Incheiem anul si lista noastra de pietre pretioase cu tanzanitul. Corespondenta lunii decembrie, aceasta piatra are o culoare superba albastra, similara cu safirul. Este una dintre pietrele care au fost descoperite cel mai recent, ceea ce inseamna ca nu are mituri asociate cu ea, insa este cu siguranta o piatra speciala. O varianta mai ieftina pentru tanzanit este si turcoazul, daca vrei sa pastrezi culoarea albastra, insa nu ai buget pentru un tanzanit. 

 

2. Pietre pretioase si semipretioase in functie de cifra destinului

2. Pietre pretioase in functie de cifra destinului

Poza de Dan Farrell de pe Unsplash.com

Fiecare cifra a destinului in numerologie poate fi asociata cu anumite pietre pretioase sau semipretioase. Numerologia considera ca cifra destinului reflecta trasaturile, talentele si provocarile unei persoane si poate fi calculata prin adunarea cifrelor din data de nastere si reducerea lor la o singura cifra.

Iata o asociere intre cifrele destinului si pietrele pretioase sau semipretioase:

Cifra destinului 1: Oamenii cu aceasta cifra sunt adesea lideri, independenti si au o puternica vointa. Pietrele potrivite pentru ei sunt diamantul, rubinul si jadul.

Cifra destinului 2: Persoanele cu cifra destinului 2 sunt de obicei sensibile, cooperante si diplomatice. Pietrele potrivite pentru acestia includ agatul, opalul si perla.

Cifra destinului 3: Aceasta cifra este asociata cu creativitatea, expresivitatea si comunicarea. Cele mai potrivite pietre sunt topazul, ametistul si turcoazul.

Cifra destinului 4: Persoanele cu aceasta cifra sunt adesea practice, muncitoare si responsabile. Pietrele potrivite pentru ei includ smaraldul, granatul si obsidianul.

Cifra destinului 5: Aceasta cifra este asociata cu aventura, libertatea si adaptabilitatea. Cele mai potrivite pietre sunt safirul, citrinul si agatul de foc.

Cifra destinului 6: Persoanele cu aceasta cifra sunt adesea responsabile, grijulii si echilibrate. Pietrele potrivite includ turmalina roz, peridotul si granatul rhodolit.

Cifra destinului 7: Aceasta cifra este asociata cu intelepciunea, introspectia si spiritualitatea. Cele mai potrivite pietre sunt lapis lazuli, ametistul si selenitul.

Cifra destinului 8: Persoanele cu cifra destinului 8 sunt adesea ambitioase, puternice si orientate catre succes. Pietrele potrivite includ onixul, rubinul si obsidianul.

Cifra destinului 9: Aceasta cifra este asociata cu compasiunea, altruismul si intelegerea. Cele mai potrivite pietre sunt coralul, smaraldul si jadul.

 

3. De ce este important sa cunosti pietrele norocoase in functie de luna de nastere?

3. Pietre norocoase in functie de luna de nastere

Poza de Dan Farrell de pe Unsplash.com

Cunoasterea pietrelor norocoase in functie de luna de nastere este importanta pentru unii oameni din diverse motive:

  • Traditie si superstitie: Multe culturi au traditii si superstitii legate de pietrele pretioase asociate cu fiecare luna a anului. Oamenii cred ca purtarea pietrelor norocoase corespunzatoare lunii lor de nastere poate aduce noroc, protectie si bunastare in viata lor.
  • Simbolism personal: Pentru unii oameni, pietrele norocoase reprezinta o legatura personala cu luna lor de nastere si cu caracteristicile asociate acesteia. Aceste pietre pot avea semnificatii simbolice sau emotionale puternice pentru indivizi.
  • Cadoul potrivit: Cunoasterea pietrelor norocoase in functie de luna de nastere poate fi utila atunci cand cauti un cadou special pentru cineva drag. Alegerea unei bijuterii care contine piatra corespunzatoare lunii de nastere a persoanei poate adauga un element personal si semnificativ darului.
  • Efectele terapeutice: In unele practici spirituale sau alternative, se crede ca pietrele pretioase au anumite proprietati terapeutice sau de vindecare si ca a purta o piatra asociata cu luna de nastere a cuiva ar putea aduce beneficii pentru sanatate si bunastare.
  • Stimularea interesului pentru geologie si bijuterii: Daca esti interesat de lumea geologiei si a bijuteriilor, cunoasterea pietrelor norocoase poate stimula acest interes. Poti fi fascinat de originea si caracteristicile fiecarei pietre, precum si de modul in care sunt prelucrate si utilizate in bijuterii.

In ansamblu, cunoasterea si utilizarea pietrelor norocoase in functie de luna de nastere poate fi o modalitate de a adauga o nota personala si semnificativa in viata cuiva, in special in ceea ce priveste traditiile, credintele personale si conexiunile emotionale.

 

In concluzie, pietrele pretioase asociate cu fiecare luna de nastere au o semnificatie speciala si o traditie indelungata in multe culturi din intreaga lume. Aceste pietre nu numai ca servesc ca simboluri ale lunilor de nastere, ci si ca elemente de protectie, noroc si conexiune personala pentru cei care le poarta. In plus, cunoasterea si utilizarea lor pot aduce o nota distinctiva si semnificativa in alegerile de cadouri si in modul in care oamenii isi exprima personalitatea si traditiile lor personale. Indiferent daca este vorba de credinte si superstitii sau de aprecierea estetica si terapeutica, pietrele pretioase in functie de luna de nastere raman o sursa de interes si fascinatie pentru multi oameni.



WhatsApp Chat WhatsApp Chat