Coralul roșu: un simbol al vitalității, ambiției și energiei. Descoperă proprietățile uimitoare ale acestei pietre

Coralul roșu: un simbol al vitalității, ambiției și energiei. Descoperă proprietățile uimitoare ale acestei pietre

Coralul este cunoscut ca fiind o piatră a păcii și a transformării. Îl vei regăsi într-o gamă variată de culori precum: roșu, negru, maro sau albastru. Dintre acestea se distinge coralul roșu, care are rolul de a stimula creativitatea, pasiunea, iubirea, optimismul și entuziasmul. Se spune că această piatră te va ajuta să te eliberezi de energiile negative și de gândurile și emoțiile nesănătoase. Așadar, dacă ți-ar plăcea să porți bijuterii cu pietre din coral roșu, ai toate motivele să citești rândurile de mai jos despre cele mai importante proprietăți ale acestuia.

Cuprins: 

  1. Coralul roșu natural: origini și însemnătate
  2. Coralul roșu: principalele proprietăți și semnificații  
  3. Ce bijuterii din coral roșu poți purta?

 

1. Coralul roșu: origini și însemnătate

Bijuteriile din coral au fost descoperite în mormintele din Egiptul antic și din Europa preistorică, fiind folosite ca protecție împotriva spiritelor rele din lumea de dincolo. În ideea că este o piatră protectoare, coralul a început să fie utilizat ca ornament pentru coifurile și armele galilor, iar romanii îl foloseau pentru a-i proteja pe copii de primejdii.

Considerat cel mai prețios și cel mai nobil tip de coral pentru bijuterii, el mai este cunoscut și sub denumirea de “Corallium rubrum”. Acesta se găsește în principal în Marea Mediterană și în partea de est a Atlanticului, crescând pe terenuri stâncoase. Poate fi găsit la adâncimi între 2 și 280 de metri și se dezvoltă numai în locuri umbroase sau în peșteri. Coralul este ușor de prelucrat și oferă o varietate de culori, acesta fiind unul dintre motivele pentru care se regăsește atât de des în bijuterii.

Legendele care au apărut în legătură cu coralul sunt numeroase iar una dintre acestea este legată de mitologia greacă. În lupta cu un monstru al marilor, Perseu i-a tăiat capul Meduzei iar sângele a sărit peste alge și le-a pietrificat, făcându-le să ia culoarea acestuia. 

2. Coralul roșu: principalele proprietăți și semnificații

Nu degeaba coralul roșu este cel mai răspândit dintre toate tipurile de coral. Purtarea acestei pietre semiprețioase oferă o mulțime de beneficii, făcându-te să te simți mai viguros sau, pur și simplu, mai încrezător. Iată care sunt cele mai importante proprietăți și semnificații ale coralului roșu:

 

Creșterea încrederii și a curajului

Piatra de coral roșu este simbolul zeului războiului, Marte. Prin urmare, este firesc să fie în strânsă legătură cu încrederea și curajul. Atunci când porți coral roșu, te încarci cu vitalitate, energie și ambiție pentru a realiza tot ceea ce ți-ai propus. Această piatră uimitoare, realizată din rămășițele polipilor de coral, transmite mai departe puterea vibrantă și forța să.

Depășirea obstacolelor

Cei care au nevoie de mai multă motivație pentru urmărirea ambițiilor și obiectivelor, pot încerca să poarte bijuterii din coral roșu. Acestea te protejează de depresie, calmează emoțiile puternice și aduc pace. Așadar, dacă se apropie un eveniment important în viața ta, poartă coral roșu și vei avea mai multe șanse de reușită.

Îmbunătățirea sănătății fizice și mentale

Printre numeroasele beneficii pe care le are, coralul roșu are și proprietăți de vindecare fizice, ajutând în cazul afecțiunilor vezicii urinare, ale rinichilor și ale sistemului respirator. Mai mult decât atât, astrologii consideră coralul roșu că fiind o piatră pozitivă pentru sănătatea mentală. Acest lucru înseamnă că ar putea fi benefic pentru cei care suferă de anxietate.

Relații mai bune

Se crede că piatra de coral roșu crește longevitatea căsătoriilor și a relațiilor, sporind compatibilitatea dintre parteneri. Așadar, dacă ai nevoie de un suflu nou în relație, încearcă să porți mai des accesorii din coral roșu.

3. Ce bijuterii din coral roșu poți purta?

Indiferent dacă crezi sau nu în efectele pietrelor prețioase asupra purtătorului lor, bijuteriile din coral sunt un accesoriu deosebit pentru orice garderobă elegantă sau casual. Spre deosebire de alte variante, coralul roșu este ușor de asortat cu o varietate de ținute. În funcție de gustul și de preferințele tale, ai de ales între cercei, brățări sau coliere, într-un stil minimalist sau extravagant. Combinarea acestora cu mărgele sau bijuterii din argint poate să confere ținutei un aspect modern și chic.

Ca toate bijuteriile, și cele din coral necesită o îngrijire adecvată. Evită să folosești substanțe puternice precum lămâie sau oțet și apelează la o simplă lustruire cu o cârpă moale, umedă. Piatra prețioasă de coral este ușor de zgâriat și de rupt și trebuie să fie îngrijită cu atenție pentru a te bucura de ea cât mai mult timp.


În concluzie, coralul roșu este o piatră organică deosebit de frumoasă și elegantă, cu proprietăți de purificare și de eliberare a energiei pozitive. În plus, poate face parte dintr-o bijuterie uimitoare și asortată la diverse outfituri.

 

Sursa foto: pexels.com, unsplash.com, pixabay.com



WhatsApp Chat WhatsApp Chat