Aventurin - proprietati: cum poti atrage norocul si bunastarea in viata ta cu ajutorul acestei pietre magice?

Aventurin - proprietati: cum poti atrage norocul si bunastarea in viata ta cu ajutorul acestei pietre magice?

 

Exista o multitudine de pietre pretioase si semipretioase despre care se spune ca raspund mai multor nevoi spirituale, de la echilibru interior pana la protectie impotriva energiilor negative. Insa, atunci cand vine vorba de noroc si prosperitate, nu exista un cristal mai potrivit si puternic decat aventurinul. 

 

Fie ca il utilizezi ca bijuterie sau drept cristal in forma pura, iata ce proprietati si beneficii sunt asociate cu aceasta piatra cu adevarat speciala.

 

CUPRINS

 

  1. Aventurinul - ce este piatra aventurin si ce semnificatie are
  2. Aventurin: proprietati si beneficii
  3. Cum sa utilizezi piatra de aventurin verde? Proprietati ascunse

 

 

 1. Aventurinul - ce este piatra aventurin si ce semnificatie are

 

Aventurinul este un tip de cuart translucid care poate capata diverse culori precum verde, portocaliu, maro, galben, albastru sau gri. Aventurinul verde poate fi foarte usor de confundat cu piatra de jad, diferenta dintre acestea fiind data de faptul ca aventurinul verde are un aspect mai lucios, in timp ce jadul are un aspect mat, opac. Majoritatea pietrelor de 

aventurin se gasesc astazi in stare naturala in India, China, Rusia, dar si in statul american Vermont. 

 

Numele de aventurin provine din expresia italiana “ a venture”, ce se poate traduce ca „din intamplare”. Aceasta denumire i-a conferit aventurinei porecla de “piatra jucatorului de noroc”.

 

Inca din cele mai vechi timpuri, culturile etiopiene au folosit aventurinul pentru a face diferite tipuri de unelte, inclusiv topoare. Totodata, tibetanii antici impodobeau adesea ochii statuilor lor cu aventurin, deoarece credeau ca le va spori puterile. 

 

 2. Aventurin: proprietati si beneficii

 

Proprietati spirituale:

 

  • Chakre - Aventurinul verde (chakra inimii), Aventurinul albastru (chakra celui de-al treilea ochi, chakra gatului), Aventurinul galben (chakra sacrala, chakra plexului solar) 
  • Zodii asociate - Taur, Rac
  • Element: Pamant
  • Vibratia numerica a cristalului - numarul 3 

2. Aventurin proprietati si beneficii

Sa exploram cateva dintre beneficiile acestei pietre mistice:

 

 

  • Aduce noroc 

 

 

Aventurinul, si in mod special aventurinul verde, este un magnet pentru noroc si bunastare materiala. Mai mult decat atat, acest cristal te ajuta sa-ti creezi propriile oportunitati si sa iti iei destinul in propriile maini, mai degraba decat sa crezi ca unii oameni sunt pur si simplu mai norocosi decat altii.

 

 

  • Vegheaza asupra unui nou inceput

 

 

Aventurinul te poate ajuta, de asemenea, atunci cand ai de facut o alegere importanta in viata ta. Aceasta piatra iti reaminteste ca un nou inceput vine cu multiple oportunitati de dezvoltare si ca este bine sa pornesti cu incredere si optimist pe noul drum. Purtand aceasta piatra, te vei gasi in mod constant la locul potrivit, in momentul potrivit.

 

 

  • Sporeste creativitatea

 

 

Nu este o coincidenta faptul ca aceasta piatra este foarte apreciata de catre artisti, scriitori, astrologi si lideri spirituali. O idee buna poate fi potentata prin simpla purtare a aventurinului, iar solutiile creative vor putea fi gasite mai usor.

 

 

  • Atrage abundenta pe toate planurile

 

 

Ramanand deschis catre noi perspective si schimbari pozitive, aventurinul iti va creste sansele de succes indiferent de calea aleasa. Gandeste-te la aventurin ca la un amplificator al eforturilor tale, care in curand vor da roade. In acelasi timp, aceasta piatra incurajeaza rabdarea, compasiunea si empatia fata de tine si oamenii care te ajuta sa iti indeplinesti visurile. 

 

 

  • Confera echilibru

 

 

Chiar daca aceasta piatra are un caracter mai degraba stimulant, in unele situatii poate fi folosit pentru a calma starile mentale tensionate si de a indeparta energii negative. Totodata, aventurinul echilibreaza raportul de energie masculina si energia feminina dinauntrul fiecarei pesoane. 



 3. Cum sa utilizezi piatra de aventurin verde? Proprietati ascunse

 

Piatra de aventurin verde este disponibila in magazinele de pietre pretioase si semipretioase fie sub forma de cristal, fie sub forma de bijuterii.

 

In ceea ce priveste utilizarea cristalelor de aventurin in forma pura, le poti pastra fie in casa (de regula pe un raft la nivelul ochilor), fie le poti purta in buzunar sau in poseta pe tot parcursul zilei. O mantra rapida si eficienta pe care o poti crea cu ajutorul acestei pietre este urmatoarea: rosteste de 3 ori in fiecare dimineata „Sunt norocos/norocoasa”, in timp ce tii cristalul in palma. Apoi, ia cristalul cu tine si asteapta-te la cel mai bun rezultat in fiecare situatie!

 

Putina lume cunoaste faptul ca aceasta piatra aduce beneficii sistemului nervos si circulator, scazand tensiunea arteriala. Aventurinul mai are un efect antiinflamator, usureaza eruptiile cutanate, alergiile, migrenele si calmeaza ochii suprasolicitati. De aceea, poti plasa pe frunte sau deasupra ochilor acest cristal cu beneficii vindecatoare oricand sesizezi aceste manifestari suparatoare.

 

In ceea ce priveste utilizarea aventurinului verde sub forma de bijuterii, poti alege sa porti aceasta piatra asa cum iti este mai benefic: cercei, inele, lantisoare.Cu toate acestea, dat fiind faptul ca aventurinul este asociat cu chakra inimii, poate fi mai bine sa il porti sub forma de colier sau choker. Poarta o bratara sau un inel din aventurin de fiecare data cand intri in contact cu bani, intrucat se spune ca acele castiguri se vor dubla.

 

Ca bijuterie, piatra de aventurin mai poate fi asociata cu alte cristale pentru vindecare sau manifestare. De exemplu, cuartul alb, malacihtul si turcoazul sunt combinatii foarte potente. Aventurinul mai poate fi purtat cu cuartul roz, un cristal care atrage dragostea adevarata in viata oamenilor. Desigur, exista ghiduri care iti pot explica pe larg semnificatia pietrelor semipretioase, pentru a te asigura ca alegerile pe care le faci sunt in directia visurilor tale.



Asadar, aceasta piatra a norocului are o multitudine de proprietati spirituale si beneficii care nu intarzie sa apara in vietile oamenilor care aleg sa poarte cu ei cristalul de aventurin.

 

Surse foto: freepik.com, unsplash.com.



WhatsApp Chat WhatsApp Chat