Piatra norocoasa pentru Leu - toate informatiile despre pietrele pretioase si semipretioase care le vor asigura beneficii nativilor acestei zodii

Piatra norocoasa pentru Leu - toate informatiile despre pietrele pretioase si semipretioase care le vor asigura beneficii nativilor acestei zodii

Zodia Leu este una dintre cele mai carismatice, generoase si jucause zodii din intreg horoscopul. Persoanele nascute sub aceasta zodie sunt adesea dominante, pline de viata si de incredere in sine. Leii au incredere in propria persoana si abilitatile lor, tinzand sa fie lideri innascuti. De asemenea, sunt foarte generosi si pregatiti sa-si imparta bunurile cu cei din jur. Isi iubesc familia si prietenii si le sunt foarte devotati. Acestia isi stabilesc obiective mari si sunt hotarati sa le atinga cu orice pret. In plus, ei tind sa fie foarte ambitiosi si muncitori, fiind mereu gata sa faca orice este necesar pentru a obtine succesul.

 

Pietrele norocoase sunt obiecte naturale sau artificiale de diferite forme, culori si dimensiuni, asociate cu diferite semnificatii si puteri. Ele sunt considerate norocoase deoarece se crede ca pot aduce succes, fericire sau protectie celui care le poarta sau le are in apropiere. Exista o lista intreaga de pietre norocoase, iar fiecare dintre ele este asociata cu anumite semnificatii si proprietati deosebite. O traditie ce dateaza de secole indica asocierea pietrelor pretioase cu zodiile si cu luna de nastere a unei persoane. Aceasta traditie se bazeaza pe credinta conform careia anumite pietre pretioase au calitati speciale care pot aduce beneficii persoanelor nascute intr-o anumita perioada de timp. In general, exista cate o piatra pentru fiecare luna a anului, dar si pentru fiecare zodie in parte.

 

Cuprins:

1. Piatra norocoasa Leu -  principalele tipuri de pietre norocoase ale zodiei, dar si ale ascendentului

   1.1. Piatra pentru zodia Leu - care sunt semnificatiile fiecarei pietre in parte?

   1.2. Piatra norocoasa pentru Leu - ce beneficii asigura pietrele pretioase si semipretioase?

2. Zodia Leu si piatra norocoasa - ce pietre norocoase sunt recomandate pentru nativii acestei zodii?

3. Piatra pretioasa pentru Leu - cele mai frumoase bijuterii cu pietrele norocoase specifice zodiei

 

 1. Piatra norocoasa Leu -  principalele tipuri de pietre norocoase ale zodiei, dar si ale ascendentului

Cand vine vorba despre distractie, nativii din zodia Leu iubesc sa se simta bine, fiind plini de energie si entuziasm. Ei tind sa fie creativi si inventivi si sa creeze adesea lucruri noi si interesante. In general, zodia Leu este asociata cu o personalitate puternica, pasionata si generoasa. Pentru a pune in valoare toate aceste trasaturi deosebite, nativii sunt incurajati sa isi descopere pietrele pretioase si semipretioase potrivite.

 

Se cunoaste faptul ca pietrele pretioase si semipretioase asociate zodiei Leu sunt rubinul si citrinul. Acestora li se adauga onixul, peridotul, carneolul si topazul. Totusi, pentru a putea alege pietrele perfecte in functie de horoscop, este importanta si determinarea ascendentului. In acest caz, calculul presupune cunoasterea orei la care cineva s-a nascut, iar pe baza acestei informatii se poate afla si ascendentul. De regula, cei care au venit pe lume seara sau tarziu in noapte, au o anumita zodie, iar ascendentul lor este Leu.



1.1.  Piatra pentru zodia Leu - care sunt semnificatiile fiecarei pietre in parte? 

Este important ca cei din zodia Leu sa cunoasca cat mai multe informatii despre fiecare piatra in parte, pentru a putea determina care este cea mai potrivita pentru ei. De aceea, iata cateva idei esentiale despre pietrele pretioase si cele semipretioase pentru zodia Leu:

 

 

Rubinul

  1. Rubinul face parte din categoria pietrelor pretioase, fiind cunoscuta pentru culoarea sa rosie intensa, care simbolizeaza pasiunea si puterea. Se crede ca rubinul aduce noroc, protectie si stimuleaza creativitatea si increderea in sine.

 Citrinul

  1. Citrinul este o piatra semipretioasa recunoscuta prin culoarea galbena sau aurie. Se crede ca aceasta piatra insufla optimism, incredere in propriile forte, dar si succes in afaceri. Citrinul este, de asemenea, asociat cu energiile soarelui si cu zodia Leu, care este guvernata de acest corp cerescOnix
  1. Onixul este inconfundabil datorita culorii de un negru intens, avand variatii date de sclipiri aparte ori chiar de unele benzi de culoare alba. Mai mult, piatra onix este, totodata, asociata cu protectia si siguranta, precum si cu puterea si increderea in sine.

Peridotul

  1. Peridotul, o piatra semipretioasa ceva mai putin cunoscuta, are o nuanta verde si este adesea asociata cu norocul, curajul si creativitatea.

Topazul

  1. Topazul este inclus in grupul pietrelor pretioase ce se pot gasi in mai multe nuante de albastru. Cei care aleg bijuterii confectionate cu topaz sunt de parere ca piatra se asociaza cu intelepciunea, norocul si increderea in propria persoana.

 

Trebuie mentionat faptul ca alegerea si aprecierea unei pietre pretioase ar trebui sa se bazeze in primul rand pe gusturile si preferintele personale. De asemenea, pietrele pretioase si semipretioase asociate cu zodia Leu pot fi considerate potrivite si pentru acei oameni care au ascendentul in aceasta zodie. Astfel, rubinul si citrinul, mentionate mai devreme, sunt pietrele pretioase si semipretioase care se potrivesc si pentru cei care au ascendetul in aceasta zodie.

 

1.2. Piatra norocoasa pentru Leu - ce beneficii asigura pietrele pretioase si semipretioase?

Cand vine vorba despre pietrele norocoase specifice zodiei Leu, se considera ca acestea pot ajuta la imbunatatirea stimei de sine, a increderii, imaginatiei si a creativitatii. Mai mult decat atat, multi sustin faptul ca detinerea acestor pietre poate ajuta la sporirea succesului in cariera si in viata personala. 

 

Practic, piatra pretioasa a Leului pe care cineva alege sa o poarte va deveni amuleta norocoasa care, in functie de credinte si de traditii, va contribui intr-un anume fel. Exista multe informatii din izvoarele istorice care atesta importanta si semnificatia unei amulete de acest fel, insa alegerea unei pietre semipretioase in functie de zodie terbuie sa troneze. In prezent, exista numeroase minerale si pietre care asteapta sa fie descoperite si admirate, iar odata ce sunt „adoptate” in tinuta de zi cu zi, isi vor arata si abilitatile.



2. Zodia Leu si piatra norocoasa - ce pietre norocoase sunt recomandate pentru nativii acestei zodii?

Pe langa pietrele norocoase amintite mai sus, mai exista o serie de exemplare care pot asigura beneficii pentru nativii Lei, dar si pentru cei care stiu ca au ascendent in aceasta zodie.

 Labradoritul

Labradoritul este o piatra semipretioasa ce se distinge prin jocul de culori frumos si care atrage toate privirile, ce se formeaza prin interferenta luminii din interiorul cristalelor sale. Este vazuta drept o piatra norocoasa, deoarece se crede ca are proprietati de vindecare si asigura protectie, contribuind si la intuitie si la o minte sanatoasa.

 

In traditia inuita, labradoritul este considerat a fi o piatra a puterii si a schimbarii, care asigura echilibrul emotional si armonia in relatiile interpersonale. De asemenea, se crede ca labradoritul imbunatateste comunicarea si alegerea cuvintelor intelepte, precum si capacitatea de a gestiona situatiile stresante si dificile.

 

Mai mult decat atat, este o piatra a transformarii si a evolutiei personale, care ajuta la dezvoltarea abilitatilor psihice si a constiintei spirituale. Se crede ca portul labradoritului contribuie la o stare buna de spirit, la succes si prosperitate, stimuland creativitatea si inspiratia.

 Safirul

Safirul este un mineral pretios de culoare albastra, dar poate fi regasit si in alte culori, cum ar fi roz, galben sau verde. Este considerat o piatra pentru zodia Leu, deoarece are proprietati de vindecare si protectie, dar si pentru ca simbolizeaza sinceritatea, loialitatea si increderea.

 

Cultura hindusa este cea care mentioneaza safirul ca fiind un simbol al succesului si al prosperitatii, care ajuta la indeplinirea dorintelor si la consolidarea relatiilor interpersonale. Cei care poarta safire au incredere ca pietrele asigura fericire si intelepciune, protejandu-i de energiile negative si de pericolele fizice si spirituale.

 

In Europa, safirul este vazut drept piatra iubirii si a romantismului, care poate intari relatiile si poate aduce fidelitate si loialitate in cuplu. In plus, cultura europeana sustine ca safierele imbunatatesc gandirea si concentrarea, ajutand si la gestionarea emotiilor puternice si la atenuarea stresului.

 

In general, safirul este o piatra pretioasa a armoniei si a echilibrului, ce contribuie la dezvoltarea spiritului si la evolutia personala. Este asociata cu punctul de chakra din zona gatului, responsabil pentru capacitatea de comunicare si expresie adevarata a sinelui.


Pirita

Pirita este un mineral pretios, ce apartine clasei sulfurilor, avand culoare aurie sau galbena. Este adesea denumita si „piatra norocoasa a succesului". Acest lucru se datoreaza faptului ca pirita este asociata cu abundenta si prosperitatea, dar si cu exprimarea dorintelor.

 

Se crede ca pirita are proprietati de vindecare si protectie, care poate ajuta la eliminarea blocajelor emotionale si la cresterea stimei de sine. In plus, ajuta la stimularea creativitatii si a imaginatiei, precum si a capacitatii de concentrare si de gandire.

 

China este tara care apreciaza foarte mult aceasta piatra pretioasa si o asociaza cu banii si cu detinerea de bunuri materiale. Poporul chinez este cel care poarta in mod curent pirita, avand credinta ca aceasta este responsabila de atragerea prosperitatii si abundentei financiare in viata. De asemenea, se crede ca pirita protejeaza de energiile negative si de influentele nefaste.

 

In multe culturi, pirita este vazuta drept o piatra a puterii si a intelepciunii, care contribuie semnificativ la dezvoltarea capacitatilor intelectuale si spirituale ale detinatorului sau. Este o piatra pretioasa asociata cu chakra solara, care activeaza energia interioara si realizeaza conexiunea cu forta interioara.

 Ametistul

Ametistul, piatra pretioasa de culoare violet sau mov, adesea regasita sub forma slefuita, este cunoscut ca piatra norocoasa a linistii interioare si a gandirii clare. Acest lucru se datoreaza proprietatilor sale curative si calmante, dar si capacitatii de a stimula ordinea in ganduri si spiritualitatea.

 

In istoria greaca si romana, ametistul a fost asociat cu zeii vinului si a fost considerat a fi o piatra ce ajuta organismul in caz de consum excesiv de alcool ori in caz de intoxicare. De asemenea, eliminarea stresului si a anxietatii, imbunatatirea starii de spirit si a optimismului sunt alte elemente asociate acestei pietre norocoase a zodiei Leu.

 

Hindusii considera ametistul ca fiind o piatra a intuitiei si a intelepciunii spirituale, fiind adesea folosit la meditatie si rugaciune. Tot acest popor vad in ametist o sursa de echilibru si armonie, care ajuta la dezvoltarea unui mod de viata echilibrat si sanatos. Aceasta piatra norocoasa a Leului se asociaza cu chakra coroanei (situata in varful capului), care ajuta la activarea energiei spirituale si la conectarea cu forta divina.

 

3. Piatra pretioasa pentru Leu - cele mai frumoase bijuterii cu pietrele norocoase specifice zodiei


Bijuterii pentru zodia leu

Bijuteriile cu pietre pretioase si semipretioase pot fi asortate in functie de preferintele si stilul personal al fiecarei persoane. In ceea ce priveste Leii, se recomanda purtarea unor bijuterii cu metal de culoare aurie sau roz, care reflecta cel mai fidel personalitatea zodiei. 

 Bijuterii pentru zodia leu

Desi unii nativi prefera stilul boho sau boho-chic, elegant sau casual, fiecare are libertatea de a descoperi ce piatra se potriveste zodiei Leu. Printre cele mai populare bijuterii se numara:

 

  • Topaz: varianta albastra sau chiar cea aurita este asociata cu o minte creativita si agera. Poate fi inclus in designul multor bijuterii din aur galben sau roz, in special sub forma de cercei lungi sau coliere bogate.
  • Citrin: culoarea portocalie sau galbena specifica citrinului face ca aceasta piatra sa fie asociata cu energia si bunastarea. Se poate asorta cu bijuterii cu design elegant si simplu, cum ar fi inele sau bratari subtiri din aur. De asemenea, multe persoane aleg sa poarte concomitent mai multe bratari la o mana sau chiar mai multe inele, inspirand bun gust si originalitate.
  • Peridot: nuantele de verde specifice peridotului induc stare de bine, fericire si sentiment de protectie. Aceasta piatra poate fi purtata prin intermediul bijuteriilor confectionate din aur, mai ales sub forma de inele sau cercei simpli si subtiri.
  • Rubin: pasiunea si puterea care sunt inspirate de aceasta piatra deriva din nuantele de rosu puternic specifice. Este adesea inclus in bijuterii elegante, cu finisaje delicate, cum ar fi inele sau cercei din aur.
  • Sardonix: amestecul de alb si negru este asociat cu disciplina si ordinea. Sardonixul este frecvent purtat cu bijuterii elegante, cum ar fi inele si bratari din aur sau chiar platina.

 

Acestea sunt doar cateva idei de bijuterii cu pietre pretioase si semipretioase care pun in valoare trasaturile zodiei Leu. Este important ca fiecare persoana sa isi aleaga bijuteriile care se potrivesc cu personalitatea si stilul personal, astfel incat sa se simta confortabil, sa aiba incredere in propria persoana si sa radieze de frumusete.

 

Deci, pietrele norocoase pentru zodia Leu sunt considerate a fi rubinul, citrinul, topazul, ametistul, peridotul, insa lista poate continua. Aceste pietre au fost asociate cu semnul zodiacal Leu, deoarece sunt considerate ca aduc succes, prosperitate si noroc. Cu toate acestea, este important de mentionat faptul ca nu exista o singura piatra norocoasa potrivita pentru toti cei nascuti in zodia Leu, intrucat fiecare individ este unic si ar putea fi atras de pietre diferite.

 

Asadar, pietrele norocoase pentru zodia Leu pot fi achizitionate ca un simbol al credintei sau al stilului personal, devenind adevarate amulete care sa il ghideze pe cel care o poarta sub forma de bijuterie ori o pastreaza la loc sigur.

 

Sursa foto: unsplash.com; pexels.com; pixabay.com



WhatsApp Chat WhatsApp Chat