Calcedonie - proprietatile si semnificatiile acestei varietati de cuart

Calcedonie - proprietatile si semnificatiile acestei varietati de cuart

O piatra semipretioasa de o frumusete aparte, calcedonia, numita si calcedonit, este potrivita in vietile oamenilor pentru ca aduce intelegere si empatie intre acestia, ii protejeaza de energiile negative si, bineinteles, este perfecta pentru a infrumuseta orice bijuterie. Legendele si miturile asociate acestei pietre semipretioase sunt numeroase si variate. Unele spun ca era folosita in compozitia pocalelor pentru a preintampina cazurile de otravire, altele spun ca era utilizata de catre vraci si vrajitori pentru claritatea mintii si dispersarea energiilor negative si blestemelor. In prezent, ea poate fi utilizata atat pentru proprietatile sale metafizice, cat si pentru realizarea bijuteriilor unicat, estetice si magice.



Cuprins:

  1. Calcedonie - ce este aceasta piatra si ce semnificatii are?
  2. Care sunt proprietatile calcedoniei albastre, piatra semipretioasa a creativitatii?



1. Calcedonie - ce este aceasta piatra si ce semnificatii are?

 2. Care sunt proprietatile calcedoniei albastre, piatra semipretioasa a creativitatii

Facand parte din marea familie a cuartului, piatra de calcedonie are o duritate de 7 pe scara Mohs, ceea ce inseamna ca trebuie manuita cu grija si atentie. Cea mai populara culoare in care poate fi gasita este albastrul deschis, dar exista si unele variante cu nuante de alb si gri, in combinatii diverse. 

 

Se presupune ca denumirea acestei pietre vine de la vechiul oras-port bizantin, Chalcedon, astazi regasindu-se pe teritoriul Turciei, in Istanbul. Cu toate acestea, provenienta exacta a acesteia este inca necunoscuta. Ce se stie, totusi, este ca poate fi gasita in Turcia, Brazilia si India, printre altele. Daca esti pasionata de semnificatia pietrelor semipretioase, atunci vei fi incantata de calcedonie, deoarece utilitatile ei trec de planul fizic al existentei.

 

De-a lungul istoriei, calcedonia a avut numeroase semnificatii in diferite zone ale lumii, iar virtutile sale au fost apreciate, mereu, la scara larga. In perioada antica, ea a fost folosita pentru decorarea statuilor ce ii reprezentau pe zeii asociati apelor si aerului, astfel ca, pana in prezent, calcedonia este una dintre pietrele ce favorizeaza zodiile Rac, Varsator, Pesti ori Gemeni, printre altele. Cu o istorie asa de bogata, ea a fost folosita, inca din trecut, in tratamentele alternative pentru afectiunile gatului, plamanilor ori pentru detoxifiere.

 

Pe langa proprietatile sale curative si de intarire a sistemului imunitar, piatra semipretioasa de calcedonie a fost folosita pentru inlaturarea si contracararea blestemelor, magiei negre si energiilor negative. 



Cum poti purta aceasta piatra semipretioasa pentru a te bucura pe deplin de efectele sale?



Ca orice piatra cu semnificatii si proprietati fizice si metafizice, calcedonia poate fi utilizata direct pe zona afectata, daca aceasta se afla intr-o forma cat mai putin tratata, dar in general, cele mai recomandate moduri de a te bucura de ea sunt bijuteriile. Este cu atat mai eficace daca acestea sunt facute chiar de tine, deoarece in timpul acestui proces, legatura dintre tine si piatra va fi intarita.

 

In functie de motivul pentru care iti doresti sa poti bijuterii realizate din piatra de calcedonie, iti poti face siraguri de margele ori bratari. Spre exemplu, femeile din trecut obisnuiau sa poarte calcedonia la gat, sub forma de margele, pentru a atrage dragoste, echilibru si bunavointa catre sine. 

 

Daca iti doresti mai mult curaj, mai multa incredere in propria persoana si o abundenta de creativitate si energie pozitiva, incearca sa iti faci o bijuterie cu dubla utilizare - un sirag mare de margele de calcedonie pe care, atunci cand vrei, il poti infasura pe incheietura.

 

Important de mentionat este faptul ca, daca vrei sa folosesti piatra semipretioasa pentru a tine la distanta energia negativa, ideal este ca bijuteriile sa fie purtate pe piele, sub haine si departe de ochii lumii.

2. Care sunt proprietatile calcedoniei albastre, piatra semipretioasa a creativitatii?

 Calcedonie - proprietatile si semnificatiile acestei varietati de cuart

Cea mai raspandita nuanta a acestei pietre semipretioase, calcedonia albastra, are efecte puternice asupra mentalului unei persoane. Fie ca vrei sa iti dezvolti creativitatea, fie ca ai nevoie sa iti imbunatatesti imaginea de sine si curajul, piatra de calcedonie este acolo sa te ajute. Tot ce e important este intentia ta. Daca ai sufletul pur si vrei sa te folosesti de calcedonie pentru dezvoltare si imbunatatire, energiile pozitive te vor ajuta sa iti duci la indeplinire planurile. In schimb, daca scopul este unul egoist, care va avea consecinte negative pentru alte persoane, piatra nu va putea fi utilizata la maximum.

 

Daca iti doresti sa fii prezenta si ancorata in realitate, sa iti imbunatatesti abilitatile de comunicare ori sa scapi de melancolie, incearca sa porti margele din calcedonie. In scurt timp, aceasta piatra semipretioasa te va insufleti si te va indemna sa nu incetezi sa te imbunatatesti.

 

Astfel, daca iti doresti sa te bucuri de una dintre cele mai puternice si, cu toate acestea, delicate pietre semipretioase, nu ezita sa iti cumperi margelute de diferite marimi si cu fatetari diverse. In acest fel, fie ca esti pasionata de bijuterii hand-made, fie ca esti o cunoscatoare a cristalelor si te intereseaza proprietatile acesteia, cu siguranta iti vei gasi alinarea in aceasta minune albastruie.

 

Surse foto: pinterest.com, magazinuldepietre.ro.



WhatsApp Chat WhatsApp Chat