Bratari din ata - Idee de afacere la tine acasa: simbolul prieteniei

Bratari din ata - Idee de afacere la tine acasa: simbolul prieteniei

Bratarile din ata, denumite si bratarile prieteniei (in engleza “friendship bracelets”) sunt purtate atat de adulti, cat si de adolescenti si copii, si reprezinta de cele mai multe ori un cadou pe care il faci unei persoane dragi.

 

Vezi care sunt motivele pentru care aceste bratari din ata sunt atat de indragite si cum sa profiti de popularitatea lor pentru a-ti porni propriul business.

 

Cuprins:

  1. De ce sa alegi o bratara din ata
  2. Cum sa confectionezi bratari din ata pas cu pas
  3. De ce sa pornesti o afacere cu bratari handmade din ata

 

1. De ce sa alegi o bratara din ata

Bratarile lucrate manual din ata sunt o explozie de culoare. Purtandu-le, iti vei accesoriza cu succes orice tinuta de vara, si nu numai. Pe langa aspectul placut, aceste bratari mai au un avantaj, acela ca sunt usor de purtat, nu zgarie si nu incomodeaza. Uneori poti uita chiar uita de ele. O bratara din ata poate fi purtata atat la incheietura mainii, cat si la glezna piciorului, fiind un accesoriu boho chic sau hippie, potrivit persoanelor dinamice si cu multa personalitate.

De multi ani, aceste bratari din ata sunt simbol al prieteniei. Acest lucru se datoreaza principiului de confectionare, ce are la baza nodurile, ce trebuie sa fie la fel de stranse precum legatura dintre persoanele ce aleg sa le poarte.

 Bratari din ata

2. Cum sa confectionezi bratari din ata pas cu pas

Fie ca alegi sa creezi bratari din ata cerata sau nu, pasii sunt simpli pentru a obtine modelul clasic, iar procedeul devine mai complex pe masura ce modelele devin mai complicate. 

 

Bratari facute manual din ata - instructiuni:

  1. Alege firele. Se recomada sa incepi cu fire in 3 nuante, avand o lungime suficienta pentru a infasura incheietura de 2-3 ori. Numarul de fire pentru fiecare nuanta trebuie sa fie egal si il vei alege in functie de latimea pe care iti doresti sa o aiba bratara din ata. 

 

  1. Innoada-le pe toate la un capat si foloseste-te de nodul mare creat pentru a fixa viitoarea bratara pe un suport

  2. Nodurile. Ia toate firele din margine de aceeasi culoare si inconjoara-le pe celelalte cu ele. Dupa aceea, fa un nod strans. Repeta sa faci noduri cu aceeasi nuanta pana obtii latimea dorita
  3. Intoarce bratara pe partea cealalta si repeta pasul 3, cu alta nuanta. Optional, poti adauga distantiere, pentru o mai buna delimitare, dar si pentru un plus pe partea de design
  4. Repeta pasii 3 si 4 pana la sfarsit

 confectionat bratari ata 1

Nu te limita insa la modelele clasice, poti adauga o multime de elemente decorative si accesorii extra. De exemplu, poti prinde ciucuri de dimensiuni mici din loc in loc sau poti face bratari din ata impletite cu margele in culori contrastante atei. 

 confectionare bratari ata 2

3. De ce sa pornesti o afacere cu bratari handmade din ata

 afacere bratari ata

Oamenii isi vor dori intotdeauna sa isi arate aprecierea pe care o au fata de cei apropiati lor, prin urmare vor dori constant sa ofere cadouri, inclusiv bratari din ata impletite. Poti face din asta un business pe care sa il pornesti din propria ta locuinta. Exista o multitudine de tutoriale pentru bratari impletite din ata, cu ajutorul carora poti invata usor diferite modele si trucuri. Poti exersa chiar la tine acasa, fiindca aceasta activitate nu necesita aparatura speciala. Dupa ce te perfectionezi, ai sansa de a-ti crea propriile modele, pe care sa le vinzi sub brand propriu. Ca sa te diferentiezi, adauga pietre semipretioase si foloseste-te de acestea pentru a crea o poveste si a te nisa pe anumite categorii de oameni. 

Daca iti doresti sa oferi potentialilor tai clienti niste bratari lucrate manual din ata care sa fie de calitate, este bine sa eviti niste greseli si sa respecti niste reguli. Daca doresti sa obtii in final un aspect mai glam, poti opta pentru accesorii din aur sau argint.

O astfel de afacere are cateva avantaje. Pe langa faptul ca vei castiga un venit fara prea mult efort, confectionarea acestor bratari din ate te va relaxa si iti va dezvolta abilitatile de lucru manual.

 

Bratarile prieteniei sunt o arta, pe care o poti vinde usor catre cei care nu au timp sau abilitatile necesare confectionarii uneia. Daca vei adauga accesoriile potrivite modelelor pe care le vei invata de la altii, vei putea porni o mica afacere cu o investitie minima dar cu mult potential.

 

Sursa foto: Shutterstock.com



WhatsApp Chat WhatsApp Chat