Confectionarea bijuteriilor de argint: da-ti frau liber imaginatiei si incanta o lume intreaga cu creatiile tale!

Confectionarea bijuteriilor de argint: da-ti frau liber imaginatiei si incanta o lume intreaga cu creatiile tale!

Stralucirea uimitoare a argintului a fermecat milioane de perechi de ochi de-a lungul intregii istorii. Daca ai idei pline de culoare si vrei sa daruiesti franturi din imaginatia ta celor dragi, bucura doamnele si, de ce nu, si domnii din cercul tau de apropiati cu cate o bijuterie de argint hand-made.

 

Tehnica de prelucrare a argintului si accesoriile pe care decizi sa le adaugi fiecarei creatii in parte tin, in primul rand, de gust. Totusi, a avea prea multe idei concomitente poate fi coplesitor. Un scurt cod al recomandarilor in materie de imbinare a pretiosului metal cu diverse nestemate si al celor legate de metodele de prelucrare a argintului poate fi de folos.

 

Cuprins:

  1. Cum se fac bijuteriile din argint - Care sunt materialele de baza cel mai des utilizate de creatorii de bijuterii de argint?
  2. Confectionare bijuterii din argint -Ce pietre poti asorta la bijuteriile create de tine?
  3. Confectionare bijuterii din argint- Bijuteria minimalista

 

Cum se fac bijuteriile din argint - Care sunt materialele de baza cel mai des utilizate de creatorii de bijuterii de argint? 

 

Inainte de a incepe sa dai viata ideilor tale, trebuie sa te echipezi cu cateva materii prime, care iti vor fi indispensabile. In mod evident, elementul de care nu te poti lipsi atunci cand pornesti la drum este argintul. Poate parea surprinzator, insa metalul este disponibil in nenumarate forme si cantitati, iar tot ce trebuie sa faci este sa gasesti baza de lucru ideala pentru tine. 

Schema pe care trebuie s-o urmezi pentru a lucra organizat este urmatoarea:

 

  • Alege tipul bijuteriei pe care o vei confectiona: va fi vorba despre o pereche de cercei sau despre un colier?
  • In functie de ce ai decis, cumpara toate cele trebuincioase: bumbi, sarma de argint, lant sau accesorii precum carabine si margele. Nu este nimic mai neplacut decat sa nu-ti poti pune ideea in practica din cauza lipsei unui element absolut necesar. 
  • Alege instrumentele cu care simti ca vei prelucra cel mai bine metalul pretios. 

Odata ce ai parcurs aceste 3 etape, esti gata sa te apuci de lucru. 

2.Confectionare bijuterii din argint -Ce pietre poti asorta la bijuteriile create de tine?

Din fericire, argintiul este o culoare extrem de versatila, care nu iese niciodata din tendinte. Totusi, nu multi pot intelege combinatiile prea indraznete. Daca stii ca persoana careia urmeaza sa ii daruiesti rodul muncii tale nu este extravaganta din fire, se recomanda sa mergi pe variante clasice, care cu siguranta nu vor da gres. 

Perla, acvamarinul, ametistul, jadul sau tanzanitul sunt doar cateva dintre cele mai potrivite alegeri in termeni de pietre semipretioase. Asa cum te ghideaza, cu siguranta, si intuitia, paleta de culori reci se potriveste perfect cu lucirile ametitoare ale argintului.

3. Confectionare bijuterii din argint- Bijuteria minimalista

Daca in deceniile ce au trecut doamnele si domnisoarele de pretutindeni isi doreau cu ardoare o cutie de bijuterii plina cu podoabe cat mai complexe, tendintele in moda ale vremurilor actuale vin pentru a schimba complet paradigma. 

Bijuteriile cu o estetica geometrica, curata, devin din ce in ce mai populare si in randul romancelor.

 Asadar, cel mai important aspect pe care sa il ai in minte atunci cand confectionezi mici opere de arta este persoana careia ii sunt dedicate. Documenteaza-te despre semnificatia fiecarui simbol pe care il incluzi in creatia ta, de la pietre pretioase sau semipretioase, pana la inscriptiile adaugate margelelor. In acest mod, cu siguranta nu vei da gres si vei face o mare bucurie, transmitandu-i persoanei dragi sentimentul ca este unica. 

 

Surse foto: Shutterstock.com, Pexels.com



WhatsApp Chat WhatsApp Chat