Cum sa faci cercei: afla care sunt elementele esentiale din procesul de confectionare a acestor frumoase podoabe

Cum sa faci cercei: afla care sunt elementele esentiale din procesul de confectionare a acestor frumoase podoabe

Poate urmeaza sa participi la un eveniment important si nu gasesti nicaieri accesoriile care sa-ti completeze perfect tinuta, sau poate cauti un cadou deosebit pentru o persoana speciala din viata ta. 

Indiferent de motivul care ti-a trezit dorinta de a confectiona una sau mai multe perechi de cercei, pentru a obtine un rezultat multumitor, va fi nevoie sa urmezi cateva linii directoare care sa te ghideze in acest proces. Utilizand materialele potrivite si tehnicile corecte, vei face din confectionarea cerceilor o activitate relaxanta, iar in final vei fi foarte satisfacuta de produsul realizat.

Cuprins:

  1. Stabileste cum vor arata bijuteriile si cumpara materialele necesare pentru confectionarea cerceilor

  2. Alege tehnica pe care o vei aplica in confectionarea cerceilor si urmeaza cu strictete pasii pe care aceasta ii implica

  3. Idei de materiale neconventionale pe care sa le folosesti atunci cand incepi sa confectionezi cercei lucrati manual

1. Stabileste cum vor arata bijuteriile si cumpara materialele necesare pentru confectionarea cerceilor 

Multitudinea de idei si materiale disponibile pe piata te poate deruta, iar daca nu urmezi un  traseu bine stabilit, s-ar putea ca rezultatul sa nu fie multumitor, pentru ca va fi lipsit de unitate. Unitatea unei compozitii in arta este absolut esentiala pentru ca aceasta sa fie placuta ochiului si sa impresioneze admiratorii operei.

Gandeste-te la persoana pentru care creezi cerceii si alcatuieste o lista cat mai completa care sa cuprinda raspunsuri pentru urmatoarele intrebari:

 

  • Care este modelul de cercei cel mai potrivit cu tunsoarea persoanei care urmeaza sa ii poarte? Doamnele cu parul scurt sunt mai adesea avantajate de cercei de dimensiuni reduse, pe cand cele cu o podoaba capilara mai generoasa isi pun in evidenta mai bine chipul cu ajutorul unor astfel de bijuterii de dimensiuni mai mari.
  • Ce culoare pune cel mai bine in evidenta ochii norocoasei purtatoare a cerceilor? Alege o piatra semipretioasa cu o culoare calda, daca doamna are ochii caprui. Din contra, din punctul de vedere al esteticii, culorile reci pun mai bine in evidnta ochii verzi sau albastri.
  • Cea care urmeaza sa primeasca cerceii are sau nu gauri in urechi? Ai mare grija! Din ce in ce mai multe doamne si domnisoare aleg sa nu isi mai faca gauri in urechi. Daca nu esti sigura ca persoana careia ii vei face frumosul dar poate purta cercei cu ac, nu risca si mergi pe varianta celor cu clipsuri. In acest din urma caz, ai grija ca cerceii sa nu fie prea grei, caci, din cauza greutatii ridicate a bijuteriilor, clipsul se va desprinde cu usurinta de ureche.
  • Care este stilul care o defineste pe cea care va purta cerceii? Este dansa o persoana mai degraba extravaganta, ori, din contra, prefera alegerile sigure care sa nu atraga prea tare atentia?

2.  Alege tehnica pe care o vei aplica in confectionarea cerceilor si urmeaza cu strictete pasii pe care aceasta ii implica 

 

Dupa ce ai vizualizat mental rezultatul la care vrei sa ajungi si ai alcatuit, eventual, si o schita detaliata a viitoarei tale creatii, te poti apuca de lucru. Exista o infinitate de tehnici de realizare a cerceilor, nivelul de dificultate putand sa varieze extrem de tare. 

Daca esti incepatoare si vrei sa obtii rapid ceva spectaculos, poti alege sa adaugi pe un ac argintiu sau auriu cateva margele asortate, pentru ca in final, cu ajutorul unui cleste, sa atasezi acul de tortita cerceilor. Din contra, daca esti in cautare de o activitate care sa te solicite ceva mai mult, finalitatea potentiala fiind insa, pe masura, poti incerca sa confectionezi cercei de tip ciorchine cu ajutorul mai multor ace speciale si margele.

 

Odata ce te-ai obisnuit cu manuirea materialelor, poti si sa improvizezi, impletind bucatele de sarma de argint, adaugand pietre pretioase si chiar intersectand arta crearii de bijuterii cu alte domenii artistice adiacente precum sculptura.

 3. Idei de materiale neconventionale pe care sa le folosesti atunci cand incepi sa confectionezi cercei lucrati manual 

cercei din pasta de modelat

Originalitatea a fost dintotdeauna extrem de apreciata de marea majoritate a oamenilor. Cu putin efort poti crea podoabe deosebite din fel de fel de materiale la care nu te-ai astepta! 

Cateva sugestii simpatice care ar aduce zambetul pe chipul norocoasei purtatoare a rodului muncii tale sunt:

  • Utilizarea pastei de modelat care se intareste la cuptor. Pentru a incadra modelul realizat de tine, poti alege sa folosesti accesorii precum tortite cu contur rotund sau patrat, dupa preferinte.
  • Realizarea unor ornamente din hartie, pe care sa le acoperi cu un strat de spray special pentru protectie.
  • Incorporarea in rasina epoxidica a unor flori culese chiar de tine dintr-un loc special.

Odata finisat produsul, cu siguranta va lumina chipul persoanei dragi careia alegi sa i-l daruiesti sau, in functie de context, te va pune chiar pe tine sub lumina reflectoarelor la evenimentul pentru care nu reuseai sa-ti intregesti tinuta. 

 

Surse foto: Pexels.com; Unsplash.com



WhatsApp Chat WhatsApp Chat