Confectionarea bratarilor handmade - idei, reguli de design si greseli pe care sa le eviti

Confectionarea bratarilor handmade - idei, reguli de design si greseli pe care sa le eviti

Bijuteriile lucrate manual sunt o idee excelenta de cadou, insa le poti crea si pentru a le purta chiar tu. Ai la dispozitie o multitudine de elemente decorative, in diverse forme si culori, realizate din materiale variate, pe care sa le asociezi si sa realizezi bijuterii elegante. In continuare, vei afla care sunt regulile dupa care sa proiectezi aceste obiecte, mai multe sugestii de design, dar si greseli pe care sa le eviti atunci cand incepi un astfel de proiect artizanal. 

Cuprins

  1. Ce reguli sa urmezi cand confectionezi o bratara handmade
  2. Idei de modele pentru bratari lucrate manual
  3. Greseli pe care sa le eviti cand confectionezi bratari

1. Ce reguli sa urmezi cand confectionezi o bratara handmade

Pentru a realiza o bratara cat mai eleganta, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte in ceea ce priveste alegerea elementelor decorative.

In primul rand, va fi nevoie sa selectezi cu grija culorile pe care le utilizezi. Pentru ca rezultatul final sa fie unul satisfacator, poti sa asortezi nuantele in mai multe moduri. De exemplu, ai posibilitatea de a selecta optiuni care se desprind din aceeasi culoare primara. Astfel, poti alege oranj si galben, oranj si rosu, rosu si roz, albastru si verde, albastru si mov si asa mai departe.

Pe de alta parte, poti face asocieri de culori complementare. Cateva perechi potrivite sunt verde si rosu, galben si violet sau albastru si oranj.

De asemenea, daca iti doresti un model mai simplu, poti opta pentru varianta monocroma, in care utilizezi elemente decorative de aceeasi culoare sau cu tonuri diferite ale aceleiasi culori. Este indicat sa faci alegerile in functie de personalitatea celui sau celei care va purta bratara.

Colier agat nervuri

Un alt aspect pe care sa-l ai în calcul este potrivirea pietrelor semipretioase. Acestea trebuie sa fie in armonie si sa nu-si anuleze reciproc efectele. Unele dintre cele mai reusite asocieri sunt urmatoarele: ametistul si cuartul roz, turmalina neagra si selenitul, carneolul si rodocrozitul, citrinul si aventurinul, hematitul si cuartul, agatul si cuartul fumuriu.

 bratara ametist si cuart roz

 bratara mix

bratara mix pietre semipretioase

De asemenea, alegerea charmului potrivit este esentiala pentru realizarea bratarii. Talismanele dau farmec bijuteriilor si, in plus, se pune ca pot contribui la bunastarea persoanei care le poarta.

charm

charmuri

2. Idei de modele pentru bratari lucrate manual

Respectand recomandarile enumerate mai sus si folosindu-ti creativitatea, poti crea bratari aspectuoase, pe care sa le asortezi la tinutele tale si care sa-ti poarte noroc in viata de zi cu zi. In continuare vei gasi cateva sugestii de realizare a acestora.

In primul rand va trebui sa alegi firul pe care vei insira margelele, iar acesta ar trebui sa fie dintr-un material rezistent si flexibil. Urmatorul pas este sa alegi elementele decorative. Pentru a realiza o bijuterie armonioasa, imbina elemente care se asorteaza si fac parte din aceeasi tematica.

Poti asocia diverse detalii care se potrivesc atat cromatica, cat si ca tematica. De exemplu, poti crea o bratara cu decoratiuni in forma de flori, la care sa asortezi elemente care imita frunzele.

frunza

O alta combinatie reusita este ea a formelor geometrice. Alaturand contururi in forma de hexagoane, dreptunghiuri sau cercuri, alaturi de elemente decorative cu dungi, poti obtine un efect reusit.

geometric

gs

De asemenea, te poti inspira din lumea animalelor si a insectelor. Cu ajutorul ornamentelor in forma de fluture, elefant si libelule, poti crea o bratara cu tematica influentata din natura. Un astfel de obiect este ideal pentru a-l oferi cuiva care adora sa petreaca timp in preajma necuvantatoarelor.

bufnita

Printre figurine, poti adauga diverse margele din pietre semipretioase. Alege culori care se asorteaza si plaseaza uniform elementele decorative de-a lungul snurului. Daca designul pe care l-ai creat iti permite, exista si varianta margelelor din lemn, care ofera un aspect mai rustic bratarii.

3. Greseli pe care sa le eviti cand confectionezi bratari

Persoanele care inca nu au experienta in realizarea bijuteriilor handmade pot face o serie de greseli.

Iata ce trebuie sa eviti:

  • Nu utiliza prea multe culori pentru aceeasi bratara, deoarece aceasta isi va pierde armonia.
  • Nu adauga prea multe elemente decorative in stiluri diferite. Foloseste doua sau trei tipuri de ornamente, precum contururile si margelele sau cristale si rhinestone-uri.
  • Nu asocia pietre semipretioase care isi anuleaza efectele. Alege unele care se potrivesc si care au efecte benefice asupra persoanei care le poarta.

Asadar, daca esti pasionat de design si doresti sa iti realizezi propriile bijuterii sau sa oferi un cadou special, nu ezita sa creezi propria bratara handmade.

Sursa foto: pexels.com, pinterest.com, bijouxmania.ro



WhatsApp Chat WhatsApp Chat