Semnul infinitului: simbolul, semnificatia si importanta sa in cadrul bijuteriilor tale!

Semnul infinitului: simbolul, semnificatia si importanta sa in cadrul bijuteriilor tale!

Semnul infinitului este, probabil, cel mai prolific simbol in industria bijuteriilor, tocmai datorita potentialului sau nelimitat de a conferi incredere celui ce poarta un accesoriu cu aceasta insemnare. Simbolul infinit are o istorie lunga si spumoasa, fiind conectat cu foarte multe domenii de interes general, precum este matematica, numerologia, mitologia sau cultura spiritualitatii.

Semnul infinitului, ca simbol, este acel opt intors care te duce cu gandul la perfectiune si continuitate. Ce semnifica semnul infinitului si ce importanta are acesta in cadrul colectiei tale de bijuterii vei afla in cele ce urmeaza. Astfel, vei avea o mai buna intelegere a puterii sale asupra starii tale emotionale si de spirit.

 

Cuprins:

  1. Semnul infinitului – ce inseamna
  2. Simbolul infinitului – cum a fost vazut acest simbol de-a lungul timpului
  3. Semnul infinitului – ce semnificatie are in cadrul bijuteriilor tale

 

 1. Semnul infinitului – ce inseamna 

Semnul infinitului este unul din cele mai cunoscute simboluri atunci cand vine vorba de bijuterii sau tatuaje. Acesta are o semnificatie aparte si bine cunoscuta, reprezentand nemarginirea, potentialul nelimitat ori atemporalitatea. Alaturat prieteniei, iubirii sau setului de valori si principii pe care o persoana le are, acest simbol da amploare oricarei trairi.

Desigur, simbolul infinitului vine si cu o nuanta placuta de mister la pachet, avand in vedere faptul ca evoca niste ipostaze emotionale si sentimentale foarte profunde, pe care fiinta umana le poate atinge doar la nivel ideatic. Iti poate fi daruita o pereche de cercei cu acest semn infinit in asociere cu alte elemente decorative, precum cristalele, pietrele pretioase sau alte accesorii din aur ori din argint de catre persoana iubita, iar asta va specula dragostea sincera si profunda pe care ti-o poarta. Asadar, nu este de mirare ca acest simbol trezeste in fiecare individ dorinta de a evolua in iubire, in dezvoltare personala ori pe alte planuri asociate acestui semn.

 Semnul infinitului simbolul, semnificația și importanța sa în cadrul bijuteriilor tale!1

 2. Simbolul infinitului – cum a fost vazut acest simbol de-a lungul timpului 

Simbolul infinitului este atribuit tineretii vesnice in multe mitologii si culturi si chiar reincarnarii. Unii il considera o reformulare a imaginii lui Ouroboros, dragonul mitic ce isi inghite coada. In esenta, se face trimitere la ciclicitatea absoluta ca principiu ce guverneaza lumea.

 Semnul infinitului simbolul, semnificația și importanța sa în cadrul bijuteriilor tale!2

Ce semnifica semnul infinitului este tocmai aceasta idee a continuitatii perpetue, a sfarsitului ca inceput, a potentialitatii nemarginite. In ziua de astazi, este asociat sentimentelor profunde, semnul de infinit fiind atribuit promisiunii de iubire vesnica, de prietenie sincera sau de incredere in fortele proprii.

 

 3. Semnul infinitului – ce semnificatie are in cadrul bijuteriilor tale 

 

Ce inseamna semnul infinit pentru bijuteriile tale, totusi? Inseamna promisiunea puterii nelimitate. Nu degeaba este oferit atat de frecvent in situatii atat de diverse. Daca ai un pandantiv cu semnul infinitului il poti alatura unor accesorii precum un lantisor sau o bratara simpla si va reprezenta capacitatea ta de a depasi orice obstacol, amintindu-ti de puterea ta interioara.

 Semnul infinitului simbolul, semnificația și importanța sa în cadrul bijuteriilor tale!3

Foarte multe cupluri si-au daruit de-a lungul timpului accesorii si bijuterii care sunt inscriptionate cu semnul infinitului, spre exemplu, ca un elogiu adus iubirii lor si ca promisiune a loialitatii fata de acest sentiment o viata intreaga. Chiar si in cazul prieteniei, acest simbol este de bun augur. Semnul infinitului poate fi alaturat unor accesorii precum firul de piele sau siruri de pietre semipretioase, alcatuind astfel o bratara a prieteniei care va aminti de loialitatea sincera si constanta pe care o ai cu o persoana draga.

Simbolul infinitului este atemporal si in ceea ce priveste capriciile modei, reusind sa fie elegant, deosebit si indiferent fata de trecerea timpului. Cu alte cuvinte, va fi mereu la moda. Purtand un astfel de simbol ca bijuterie, iti vei aminti mereu ca exista din abundenta iubire, prietenie si emotie curata in lume.

 

 Semnul infinitului simbolul, semnificația și importanța sa în cadrul bijuteriilor tale!4

Prin urmare, semnul infinitului reuseste sa strabata secolele in aceeasi postura de simbol puternic care poarta cu sine promisiunea nemarginirii, a absolutului. In ceea ce priveste bijuteriile, semnul infinitului este un talisman cochet si necesar colectiei tale. Desigur, atemporalitatea sa nu se margineste doar la nivelul semnificatiei, ci isi face simtita prezenta si in tendintele modei, semnul infinitului fiind un simbol pe care il poti purta in accesorizarea oricarei tinute, fie sub forma de cercei, bratari ori ca pandantiv pentru lantisorul tau.

 

Sursa foto: pixabay.com, pexels.com.



WhatsApp Chat WhatsApp Chat