Ce rol au pietrele semiprețioase negre - Tipuri și beneficii

Ce rol au pietrele semiprețioase negre - Tipuri și beneficii

La fel ca aproape toate celelalte pietre prețioase și semiprețioase de alte culori, pietrele  semiprețioase negre au atât rol decorativ, cât și rol protector sau vindecător asupra purtătorului. Diferența dintre pietrele prețioase și semiprețioase este dată de esteticul acestora, în prima categorie intrând diamantele, rubinele, safirele și smaraldele.

Ambele tipuri sunt considerate a avea efecte terapeutice și curative în momentul în care omul intră în contact cu ele. Urmărește acest articol și află mai multe detalii despre pietrele semiprețioase negre, precum și despre câteva tipuri și beneficii ale acestora.

Cuprins

  1.     Rolul pietrelor semiprețioase negre
  1.     Tipuri și beneficii ale pietrelor semiprețioase negre

 

1. Rolul pietrelor semiprețioase negre

În natură, există numeroase specii impresionante de roci și minerale de nuanțe întunecate. Acestea se deosebesc în funcție de profunzimea și saturația culorii, caracteristicile designului, gradul de transparență, densitate, duritate. Până și intensitatea strălucirii pietrelor negre depinde de soiul lor. Așadar, în funcție de structura și suprafața mineralelor, strălucirea lor poate fi din sticlă, ceară, metal. Toate au atât rol decorativ (bijuterii, accesorii), dar și rol curativ. De exemplu, multe pietre semiprețioase pot curăța oamenii sau spațiile de energii negative, lăsând în urmă energii pozitive. Pe lângă asta, ele pot deschide toate chakrele omenești și te pot ajuta să descoperi spiritualitatea într-un sens mai larg.

 

2. Tipuri și beneficii ale pietrelor semiprețioase negre

Primul dintre exemple îl reprezintă Agatul negru ("cărbune" sau "magie"), care este un tip de cuarț ce se caracterizează printr-o structură stratificată și ornamente sub formă de dungi. Frumusețea mată și culoarea neagră bogată au dus la prelucrarea pe scară largă a acestei pietre în scopul fabricării bijuteriilor și produselor de tăiat piatră. Cele mai importante depozite de Agate sunt concentrate în Mongolia, India, Crimeea, Uruguay, Brazilia, Georgia și  Tadjikistan.

Cu toate că Agatul negru poate fi confundat cu Onixul din punct de vedere vizual, cele două se deosebesc în alte privințe. Este indicat pentru cei care lucrează ca profesori, PRiști, psihologi sau public speakers, deoarece îmbunătățește comunicarea cu ceilalți.

Agatul negru poate asigura protecție și poate contribui la sporirea curajului, fiind benefic  pentru cei care participă la competiții sau concursuri. Are un efect purificator, atât asupra fizicului, cat si asupra psihicului, eliminând fricile si neliniștile. Totodată, este ideal pentru cei născuți in zilele de 8, 4 sau 3 și pentru cei care se află în zodia Capricorn sau Rac.

Negru cuarț (sau morion) sunt niște minerale puternice opace, exploatate în principal în Kazahstan, Ucraina, Rusia, Brazilia și SUA, dar și în multe alte țări ale lumii. Această specie are capacitatea de a-și schimba culoarea atunci când este încălzită. Sub influența temperaturilor ridicate, piatra devine maro sau galben auriu.

         Negru turmalină sau Sherl sunt minerale solide opace, cu luciu de sticlă, produse în principal în SUA, Marea Britanie, Germania și Brazilia. Culoarea neagră bogată a pietrei se formează în urma conținutului ridicat de atomi de fier. În natură există formațiuni neobișnuite de cuarț transparent, care conțin incluziuni de ac turmalină neagră sub formă de modele. Aceste minerale se numesc cuarț turmalină.

Următoarea piatră semiprețioasă, și anume Onixul era, inițial, o denumire care cuprindea toate nuanțele pe care le poate avea aceasta piatra semiprețioasă. Aceasta poate fi albă, neagră, gri, verde, brună, galbenă sau roșie. Onixul negru este recomandat celora născuți in zodiile Fecioară, Săgetător, Capricorn, Leu si Berbec, dar si pentru cei născuți in lunile Februarie, Iunie, Iulie si Decembrie. Daca te confrunți cu perioade de stres, anxietate, confuzie sau durere, aceasta piatră este perfectă pentru tine. Are capacitatea de a crește vitalitatea purtătorului, eliminând energia negativă. Cu toate acestea, este bine sa-l porți doar pe timpul zilei, întrucât pe timpul nopții poate perturba liniștea somnului.

În continuare, Obsidianul, a cărui denumire provine de la numele celui care a adus acest cristal din Etiopia la Roma, adică Obsidius. Este compusă din lavă vulcanică si poate fi opacă sau semitransparentă. Obsidianul este un cristal recomandat pentru Săgetători, pentru cei născuți in zilele de 6 sau 8 si pentru cei care aniversează 13 ani de căsătorie. Are rol protector împotriva energiilor negative, este benefic pentru circulație, sistemul osos, ochi si piele, ajutând, in același timp, in combaterea dependentelor, a anxietății si a emoțiilor negative.

         Acestea sunt doar câteva exemple de pietre semiprețioase de culoare neagră, însă dacă ești interesat să descoperi mai multe despre acest domeniu există numeroase surse online sau cărți de unde poți învăța lucruri noi. În funcție de lucrurile pe care vrei să le realizezi ce țin de spiritualitate, poți alege câteva pietre care îți pot oferi ceea ce ai nevoie, cum ar fi protecție, curaj, deschiderea chakrelor și le poți purta ca bijuterii sau le poți pune în propria casă.

 

Sursă foto: Pixabay.com



WhatsApp Chat WhatsApp Chat