Apatit - proprietati si rol in procesul de vindecare spirituala

Apatit - proprietati si rol in procesul de vindecare spirituala

Apatitul este la baza un mineral cu o gama variata de proprietati, fiecare dintre ele de o importanta majora in domenii precum industria farmaceutica, cea chimica si, nu in ultimul rand, industria bijuteriilor. De asemenea, in domeniul agricol este foarte des folosit pentru producerea fertilizantilor, avand un rol major in cresterea plantelor. Apatitul poate fi intalnit si in compozitia suplimentelor alimentare, datorita proprietatilor sale de a elibera fosfor si calciu in organism. Ce este insa cu adevarat fascinant este modul in care beneficiile acestui cristal influenteaza, la nivel spiritual, purtatorii. 

 

In acest articol vei afla care sunt formele in care poate fi gasit apatitul, in ce tip de bijuterii poate fi acesta inclus si cum te poate ajuta sa te echilibrezi emotional.

Cuprins:

  1. Apatit albastru si in alte nuante - proprietati, forme si integrarea in bijuterii
  2. Apatit - beneficii spirituale pentru purtator

 

1. Apatit albastru si in alte nuante - proprietati, forme si integrarea in bijuterii 

Apatit albastru-proprietati, diferite forme de apatit si integrarea lor in industria bijuteriilor-bratara argintie cu piatra albastra

Imagine de Alexey Demidov de pe Pexels.com

 

Acest tip de piatra semipretioasa poate fi gasita in mai multe variante, forma ei depinzand in mare parte de compozitia chimica, culoare si gradul de transparenta. Apatitul este un mineral fosfat cu o culoare predominanta albastra, dar poate avea si alte nuante, gasindu-se in diverse tipuri de roci. Are o duritate de 5 pe scara Mohs si poate fi transparent sau translucid. Se gaseste in Brazilia, Madagascar, Mexic, Statele Unite si Rusia, si poate fi confundat cu alte minerale albastre. Identificarea corecta este cruciala in utilizarea sa in diferite scopuri.

 

Apatitul albastru este una dintre cele mai populare forme, iar nuanta poate varia de la albastru pal pana la culori de un albastru intens. Cristalele sale pot fi transparente sau opace. Acesta este foarte des utilizat cu scopul de a spori claritatea mentala si imaginatia. 

 

O alta forma des intalnita este cea in nuante de verde care pot sa difere, de la  tonuri pale pana la culori inchise. Asa cum este cazul si cu alte cristale verzi, apatitul verde este asociat cu energiile vindecatoare, echilibrarea emotiilor si cresterea vitalitatii.

 

Culoarea galbena este mai rar intalnita pentru acest tip de piatra, insa tentele de auriu sunt considerate foarte elegante. Apatitul galben este asociat cu energiile de vindecare si revitalizare. Se crede ca poate oferi o perspectiva mai luminoasa asupra vietii

 

Pe langa aceste tonuri, apatitul poate fi gasit si in nuante de roz sau chiar incolor. Toate acestea sunt doar cateva variante in care aceasta piatra minerala poate fi gasita in natura, iar fiecare culoare in parte are caracteristici unice, putand fi utilizate in diferite forme, de la integrarea lor in bijuterii, pana la folosirea lor in sesiuni de meditatie sau vindecare.

 

Utilizarea pietrelor semipretioase in procesul de creare al bijuteriilor 

 

Aceasta este o practica veche de mii de ani, folosita adesea de catre diferite civilizatii. Prin urmare, apatitul este, la randul sau, folosit cu succes in industria bijuteriilor, regansindu-se in:

 

Coliere si pandantive cu apatiti - sunt printre primele alegeri atunci cand vine vorba despre accesorizarea tinutelor. Nuantele sale variate de albastru, galben sau verde, atrag toate privirile si aduc o nota de eleganta fiecarei tinute.

 

Cercei cu apatit - sunt elemente versatile si nu ar trebui sa lipseasca din colectia unei femei. Pe langa proprietatile vizuale, acestia te vor ajuta sa te incarci cu energie pozitiva pe toata perioada purtarii. 

 

Inele cu apatit - daca iti doresti sa atragi atentia celor din jur, poti opta pentru inele ce contin aceasta piatra. Ele sunt piese statement, care iti vor oferi incredere si in acelasi timp te vor ajuta sa te simti in armonie cu propria ta persoana.

 

 2. Apatit - beneficii spirituale pentru purtator 

 

Apatit-beneficii pentru vindecarea  spirituala-piatre culori diferite asezate in palma, carti de tarot pe masa

Imagine de Los Muertos Crew de pe Pexels.com

 

Desi la prima vedere apatitul atrage atentia pentru frumusetea sa, acesta ascunde un potential fantastic in ceea ce priveste energiile si vindecarea la nivel spiritual:

 

  • Legatura cu chakra gatului - proprietatile apatitului sunt adesea asociate cu chakra gatului, responsabila de comunicarea eficienta si exprimarea creativa. Utilizarea acestei pietre te va ajuta sa iti exprimi ideile fara frica sau inhibitii.

 

  • Claritate mentala - capacitatea sa de a atrage energiile pozitive este asociata cu eliminarea confuziei mentale si redarea unei perspective clare asupra problemelor, ajutandu-te astfel sa iei decizii corecte pentru a rezolva diverse situatii. 

 

  • Eliberarea blocajelor - se spune despre apatit ca atrage energii purificatoare si poate un fi un real ajutor in procesul vindecarii traumelor si eliminarea blocajelor emotionale. Este utilizat in practici pentru a facilita procesul de iertare si restabilire a conexiunii cu sinele.
  • Stimularea creativitatii - considerat un cristal al inspiratiei, apatitul poate fi purtat sau folosit in activitatile artistice pentru a stimula imaginatia si a facilitata concentrarea pe intreg parcursul procesului creativ.

 

  • Imbunatatirea stimei de sine - purtarea apatitului ca element integrat in designul unei bijuterii sau utilizarea acestuia in timpul meditatiilor te va ajuta sa iti cresti stima de sine, iar astfel vei capata un sentiment de siguranta asupra propriei persoane.

 

Asadar, apatitul este o piatra pretioasa ce prezinta numeroase proprietati terapeutice. Indiferent daca alegi sa il folosesti in diverse practici de meditatie sau doar sa il porti in accesoriile tale, vei observa influenta acestuia in fiecare aspect al vietii. Tu cum il vei integra in rutina ta?



WhatsApp Chat WhatsApp Chat