Pietersit: ce este, ce proprietati are si ce bijuterii cu aceasta piatra poti alege

Pietersit: ce este, ce proprietati are si ce bijuterii cu aceasta piatra poti alege

Pietersitul este un cristal originar din Namibia, cu o textura si combinatie de culori asemanatoare unei furtuni. Nuantele de albastru si cele de maro formeaza o imagine fluida si se aseamana cu detaliile de pe bucatile de marmura.

 

Bijuteriile cu cristale si pietre sunt ideale pentru persoanele spirituale, interesate de introspectie si pasionate de metafizic. Iti prezentam in acest articol mai multe detalii despre pietersit si te ajutam sa descoperi ce semnificatie are acesta dincolo de estetica deosebita:

 

Cuprins:

  1. Pietersit: ce este si ce reprezinta
  2. Proprietati pietersit
  3. Pietersit: cui i se potriveste piatra furtunii
  4. Pietersitul: cum poate fi folosit

 

1. Pietersit: ce este si ce reprezinta 

Piatra pietersit poarta numele lui Sid Pieters, care a descoperit acest cristal in anul 1962. Piatra este deosebit de rara si face parte din familia quartzului. Albastrul si nuantele de maro aproape aurii ofera pietersitului si porecla „Piatra furtunii”. Combinatia de culori imita aproape perfect o pictura abstracta in care este reprezentata o furtuna puternica pe cer si in natura. Singurele locatii cunoscute din care provine pietersitul sunt Africa si China.


Pietersit ce este, ce proprietăți are și ce bijuterii cu această piatră poți alege-Colier-cu-pietersit

La capitolul semnificatie metafizica si simbolica, pietersitul are polaritate Yin si Yang, se afla sub dominatia planetei Saturn si contine energii purificatoare. Pietersitul poate fi purtat pentru a elimina energia toxica si pentru a o atrage pe cea pozitiva. Bijuteriile care contin aceasta piatra pot fi oferite persoanelor care trec printr-o perioada incarcata emotional, pentru un plus de protectie impotriva starilor negative psihice si fizice.

 2. Proprietati pietersit 

Natura pietersitului poate parea violenta, deoarece este asemanat cu o furtuna, dar acest lucru este departe de adevar. Pietersitul are proprietati metafizice de centru al spiritualitatii umane, care poate aduce o persoana in contact cu un nivel mai inalt al fiintei spirituale si energetice. Pietersitul aduce calmul, curata aura si il ajuta pe cel care poarta piatra cu el sa-si ridice constiinta la un nivel superior. Iata care sunt proprietatile acestuia:

 

 Pietersitul cum poate fi folosit-Colier-cu-pietersit_2

  • Purifica

 

 

Pietersitul curata energiile negative si chakrele. Vindecarea energetica este, de asemenea, asociata cu calmul dupa furtuna.

 

 

  • Imbunatateste

 

 

Pietersitul poate fi benefic in cazul anumitor afectiuni precum cele ale metabolismului, sistemului digestiv, probleme ale cailor respiratorii, tensiune arteriala. Poate ameliora si durerile de cap, mai ales in perioadele in care persoana care il poarta este expusa unui nivel inalt de stres.

 

 

  • Protejeaza

 

 

Ca orice cristal, pietersitul are o functie principala de protectie impotriva pericolelor din mediul inconjurator. Fie ca este vorba de elemente naturale precum furtunile, sau de oameni care pot provoca rani, pietersitul poate fi folosit ca talisman. Acesta poate imbunatati vederea pe timp de noapte si te poate proteja de furtunile din timpul verii sau de accidentele pe drumurile inzapezite din timpul noptii iarna

 3. Pietersit: cui i se potriveste piatra furtunii 

Pietersitul se recomanda persoanelor atente, spirituale si cu o profesie intr-un domeniu al cercetarii. Este potrivit tuturor zodiilor, dar se recomanda in mod special celor nascuti incepand cu luna iulie si sub semnul leului.

 

Persoanele care cauta metode de a-si curata si dezvolta anumite chakre sunt ideale pentru a le darui o bijuterie cu pietersit. Chakrele care pot fi ajutate de pietersit:

  • Chakra Plexului Solar;
  • Al treilea ochi;
  • Chakra Gatului;
  • Chakra Coroana.

 

In general, pietersitul este potrivit pentru cei interesati de dezvoltare si transformare personala. Aceasta piatra poate avea efecte benefice si asupra imaginatiei sau viselor, ceea ce o face perfecta pentru artisti, scriitori sau dansatori. Chakra celui de-al treilea ochi se afla intr-o relatie stransa cu imaginatia si creativitatea, in timp ce Chakra Plexului Solar este responsabila pentru increderea in sine si putere.

4. Pietersitul: cum poate fi folosit

Pietrele si cristalele cu proprietati importante pentru spirit, intelect si energie trebuie sa fie mereu cat mai aproape de persoanele care doresc sa se dezvolte pe aceste planuri. Pietersitul poate fi asezat pe frunte sau pe piept in timpul sedintelor de meditatie, dar poate fi purtat si ca accesoriu la bijuteriile incorporate in tinutele zilnice. De la bratari, coliere sau brose, pietersitul va atrage privirile imediat asupra celui sau celei care il poarta.



Creeaza un colier sau o bratara cu pietre semipretioase pentru persoanele dragi tie in perioadele importante din viata lor. Pietersitul este un element care poate fi daruit persoanelor de orice varsta, dar mai ales celor cu experienta de viata si cu planuri de dezvoltare personala.

 

Pietersitul sau Piatra furtunii, poate fi asezat si intr-o incapere din locuinta, pentru a avea efect asupra spatiului personal si intim. De asemenea, acesta poate proteja o intreaga familie sau un grup de prieteni care locuiesc impreuna.

 

Pietrele si cristalele cu proprietati metafizice si geologice sunt esentiale atat pentru accesorizare, cat si pentru promovarea unei stari de bine generale. Alege pietersitul pentru o persoana puternica, dar incercata de evenimente din viata de zi cu zi, pentru a-i curata aura si pentru a o ajuta sa faca loc energiilor pozitive curative.




Surse foto: unsplash.com, magazinuldepietre.ro. 



WhatsApp Chat WhatsApp Chat