Onix – piatra cu proprietăți miraculoase

Onix – piatra cu proprietăți miraculoase

Pietrele semipretioase ascund multe secrete si povesti care mai de care mai uluitoare. Fiecare piatra prezinta proprietati unice si vindecatoare. Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii utilizau astfel de pietre pentru indepartarea energiilor negative si atragerea binelui in vietile lor. Printre aceste roci cu puteri tamaduitoare se numara si onixul. Onixul este o piatra cu o poveste destul de controversata, insa doza de mister care il invaluie l-a transformat intr-un element irezistibil din mai multe puncte de vedere. In prezent acesta este utilizat atat cu scop terapeutic, psihologic, energetic, cat si in industria bijuteriilor si a materialelor de constructii. Intensitatea culorilor si contrastul pe care il prezinta ii fascineaza pe oameni, starnindu-le o multime de curiozitati de fiecare data.

Citește mai departe și descoperă mai multe despre proprietățile miraculoase pe care le are onixul asupra ta!

Cuprins

  1. Ce este onixul?
  2. Care sunt proprietatile energetice si spirituale ale onixului?
  3. Tipurile de pietre onix
  4. Cum sa ai grija corect de bijuteriile cu onix?

1. Ce este onixul?

Onixul este o piatra semipretioasa cu o suprafata neteda, care are la baza calcitul. Aceasta roca are denumirea derivata dintr-un cuvant grecesc. Onux in limba greaca poate fi tradus ca unghie. Semnificatia numelui deriva dintr-o legenda care il include pe Cupidon. Se spune ca acesta a taiat cu sageata sa unghiile zeitei Venus intr-o noapte cand aceasta dormea. Dupa ce le-a luat, le-a aruncat in nisip, iar acestea fiind ale unei zeitati s-au tranformat in pietre divine. In acest fel, zeita Venus dainuieste vesnic pe Pamant, ajutandu-i pe oameni cu ceea ce au nevoie.Onixul are multe proprietati spirituale si vindecatoare, existand mii de povesti din trecut si pana in prezent, privind acestea.

onix propretati

Roca este o varietate colorata in culorile alb si negru, facand parte din mineralele din grupa cuartului. Piatra de onix se gaseste cu precadere si in cantitati insemnate in tari precum: Brazilia, Mexic, SUA, Madagascar, Argentina, Turcia, Iran si Uruguay.

Ca si piatra zodiacala, aceasta este asociata cu planeta Saturn si atribuita semnului zodiacal al Leului. Datorita acestei asocieri, onixul este aducator de liniste, fiind extrem de recomandat a fi tinut in preajma in perioade agitate din viata. Acesta are puterea de a elibera si indeparta energiile negative. Avand in vedere si asocierea cu zeita Venus, onixul este ideal daca iti doresti sa treci peste o despartire, sa lasi trecutul in trecut si sa incepi sa te concentrezi pe prezent. Puterile asociate onixului sunt protectia, intuitia, schimbarea, echilibrul, pozitivitatea si concentrarea.

Piatra de onix poate fi utilizata cu scopul de a lasa in urma tot ceea ce este negativ si nociv in vietile noastre. Cu ajutorul concentrarii si al echilibrului prin care este caracterizat, poate ajuta o persoana sa ia deciziile potrivite care sa aduca schimbari in bine si obiceiuri pozitive, in locul celor negative. Pe langa acestea, piatra ofera protectie, contribuind la cresterea intuitiei, concentrarii si a increderii in sine, care confera starea de siguranta.

2. Care sunt proprietatile energetice si spirituale ale onixului?

Onixul are foarte multe proprietati a caror intensitate poate diferi in functie de culoare si alte aspecte definitorii. Datorita proprietatilor pe care le detine, piatra de onix se regaseste si este utilizata intr-o gama culturala foarte variata si bogata. In fiecare zona culturala a lumii, aceasta roca a fost folosita pentru protectie, stabilitate, echilibru, adaptabilitate. Indiferent de zona si oamenii care il utilizeaza, proprietatile sale sunt cu adevarat miraculoase daca este detinut corespunzator. Proprietatea sa cea mai deosebita si apreciata este reprezentata de capacitatea de absrbtie a energiilor negative care se pot acumula intr-un spatiu. Piatra sporeste curajul celui care o detine, ajutandu-l cu forta nevazuta a energiei sa treaca mult mai usor de perioadele dificile, stresante si triste care isi fac aparitia.

Piatra de onix

In prezent, onixul este folosit la vindecarea traumelor fizice, dar si a celor de natura psihologica. Este cunoscut faptul ca acesta piatra semipretioasa poate avea un efect extrem de benefic in ancorarea oamenilor in noi obiceiuri care sa le fructifice viata, conturand un stil de trai stabil si controlat de catre ei insisi.

Cuvintele care descriu cel mai bine onixul si trasaturile sale energetice uimitoare sunt:

● Siguranta – Aceasta poate fi sub multe forme, onixul fiind un ajutor impotriva bolilor, atacurilor energetice, a blestemelor si a altor practici care pot avea un efect nociv asupra unei persoane

● Amplificare – Piatra de onix are capacitatea de a creste concentrarea, increderea in sine si in fortele proprii, In iubire, in viata si tot ceea ce reprezinta prosperitate

● Claritate – Prezinta o capacitate de sporire a succesului in domeniile de interes, ajutand la luarea celor mai bune decizii din toate punctele de vedere

● Echilibru – Are un efect asupra starii emotionale si felul in care aceasta trebuie controlata pentru a reusi sa iesi la liman cu usurinta din diverse situatii

● Curatare – Capacitatea de curatare energetica a aurei pe care o are onixul asupra organismului uman, faciliteaza patrunderea si acceptarea fortelor pozitive eliminand blocajele energetice si frustrarile avute

Onixul este cu adevarat o piatra cu proprietati uimitoare si vindecatoare. Pentru a avea parte de efectele ei, aceasta trebuie tinuta corespunzator si curatata energetic periodic. Purificarea pietrelor semipretioase se poate face sub un jet de apa calduta sau prin impamantare. Intreg procesul trebuie bine documentat in functie de tipologiile pietrei.

In procesul de utilizare, acesta poate sa fie folodit si cu alte pietre, intrucat onixul lucreaza destul de bine in orice combinatie. Faptul ca este folosit impreuna cu alte pietre nu amplifica proprietatile si energia, dar ajuta la consolidarea acestora. In ceea ce priveste pozitionarea, este indicat sa fie purtat pe parte stanga a corpului sau in functie de caz, plasat direct pe locul afectat.

3. Tipurile de pietre onix

Ca orice alta piatra pretioasa, onixul este de mai multe feluri. Principalul criteriu de diferentiere al acestora este reprezentat de culoare. Onixul are drept culori de baza albul si negrul, insa poate sa fie si rosu, roz, galben, verde si cafeniu. Acesta poate sa fie translucid sau chiar opac. Fiecare culoare a onixului aduce cu sine diverse caracteristici specifice.

Onixul negru

Onixul de culoare neagra este cel mai raspandit dintre toate. Este atribuit semnelor zodiacale precum Leul, Berbecul, Capricornul, Fecioara si Sagetatorul. Principala sa caracteristica este de a absorbi energia nociva si de a o transforma in energie pozitiva si aducatoare de prosperitate. Are puterea de a intari vitalitatea si forta fizica a celui care il detine, ajutand in acelasi timp la dezvoltarea si controlarea partii emotionale. Este foarte recomandat pentru a fi purtat in perioadele in care stresul, confuzia, durerea duc la suprasolicitare. De asemenea, are puterea de a vindeca rani provocate de diferite experiente avute in trecut. Culoarea sa neagra si intensa este asociata cu impamantarea. De aceea, nu este indicata dormirea cu acesta in preajma, intrucat poate avea efecte perturbatoare asupra somnului si linistii din timpul noptii.

Onixul alb

Al doilea cel mai raspandit tip de onix este cel de culoare alba. Acesta este atribuit tuturor zodiilor, insa cu precadere celor cu semnul zodiacal Rac. Are puterea de aliniere si energizare a intreg organismului, fiind ideal pentru a fi tinut in momentele de nervozitate pentru a contribui la relaxare, acceptare umplere cu energia divina a Universului. Datorita culorii albe, care reprezinta puritatea si bunastarea, este indicat femeilor insarcinate si celor care isi doresc sa isi mentina starea de sanatate buna. Spre deosebire de onixul negru a carui prezenta nu este recomandata in timpul noptii, onixul alb poate sa devina un adevarat talisman.

Onixul alb-negru

Al treilea cel mai cunoscut tip de onix este cel in combinatie de alb cu negru. Avand la baza doua culori, combina cate putin din toate caracteristicile celor doua, fiind asociat cu precadere zodiei Rac. Onixul alb-negru ajuta la gasirea si mentinerea echilibrului emotional, determinand astfel dezvoltarea capacitatii de auto-control.

Sardonix

Acest tip de onix are la baza culoarea neagra, insa prezinta dungi si straturi in diferite nuante de maro, rosu si alb. Se potriveste zodiilor precum Berbecul, Leul, Fecioara, Balanta, Scorpionul si Capricornul. In general este considerat a fi un talisman protector si aducator de mult noroc. Poate fi asezat in locuinta , in special in colturi pentru protejarea de rele. Are proprietati privind imbunatatirea comunicarii si a capacitatii de intelegere si gestionare a diferitelor situatii care pot aparea pe parcursul vietii. Sardonixul atrage iubirea, armonia si succesul in toate relatiile interumane.

Onixul verde

Un astfel de onix nu prezinta in general doar culoarea verde, ci si diverse striatii in nuante cafenii. In ceea ce priveste semnele zodiacale, este atribuit Taurului, Gemenilor si Balantei. Onixul verde este foarte dest utilizat ca si element de decor datorita felului maret in care arata. Acesta contribuie la purificarea spatiului in care este situat de energiile negative si ajuta la umplerea acestuia cu cu energie aducatoare de lucruri bune. Datorita acestei puteri de absorbtie, este indicat ca roca sa fie purificata des. Este foarte folosit in cazul bolilor de rinichi, inima sau pancreas, ajutand la asimilarea vitaminelor necesare organismului. In plus, este benefic in timpul meditatiilor stabilind o puterea de concentrare.

Acestea sunt doar unele dintre cele mai cunoscute si utilizate tipuri de onix, celelalte avand si ele puteri la fel de folositoare.

4. Cum sa ai grija corect de bijuteriile cu onix?

Aceasta piatra este foarte des utilizata cu scopul realizarii unor bijuterii extravagant. Finetea pe care o inspira piatra de onix este ideala pentru crearea unor accesorii inedite si unice. Nuantele intense ale acestuia se potrivesc extrem de bine in combinatii cu aur, diamante si alte materiale de o finete aparte. Bijuteriile care se realizeaza cu onix sunt la fel de dorite atat de catre femei, cat si de barbati. Datorita culorilor care se pot asorta usor si a calitatii pe care o prezinta putand fi purtat in orice context.

Ca orice alte bijuterii si cele cu onix necesita o atentie si ingrijire speciala. Daca iti doresti sa te bucuri de bijuteriile tale cat mai mult timp pastrandu-le intr-o forma impecabila, atunci ar trebui sa iei in considerare cateva sfaturi. Fiind o piatra semipretioasa, are nevoie de o grija adaptata caracteristicilor sale. Onixul este o piatra dura, avand o duritate de aproximativ 7 pe scara Mohs. Datorita acestei duritati, piatra nu se deterioreaza din cauza factorilor precum praful, insa pentru a arata impecabil este necesara si curatarea acestuia. Ceea ce trebuie evitat pe cat de mult posibil este contactul cu suprafete sau lucruri care l-ar putea zgaria. Desi este o roca rezistenta, loviturile puternice ar putea-o deteriora destul de serios, lasand urme inestetice si nedorite.In ceea ce priveste culoarea, aceasta se poate pastra intacta atata timp cat bijuteria este curatata periodic cu o carpa umeda sau uscata. Un lucru important de stiut e ca nu este deloc indicata utilizarea detergentilor sau a diverselor solutii in procesul de curatare.

In prezent exista multe moduri de intretine a bijuteriilor, dar nu toate se potrivesc si pot fi aplicate tuturor tipurilor de pietre si materiale pretioase. O tehnica relativ este utilizarea ultrasunetelor. In cazul unei pietre precum onixul, aceasta metoda este total exclusa.

Cum aceasta piatra semipretioasa este o alegere atat buna in cazul bijuteriilor, in lume exista cateva accesorii cu onix celebre. Printre acestea se numara: pandantivul Cameea Venus Marina, ceasul Bvlgari Serpenti si Colectia Panthere de la Cartier. Toate aceste bijuterii sunt o adevarata incantare ochiului uman, fiind pastrate cu atentie in cele mai bune conditii. In concluzie, onixul este una dintre pietrele semipretioase care nu ar trebui sa lipseasca din casa ta. Proprietatile uimitoare ale acestuia pot aduce cu adevarat echilibrul, curajul si forta de care ai nevoie in viata ta pentru a face fata tuturor momentelor stresante si dificile.

Sursa foto: Shutterstock.com.



WhatsApp Chat WhatsApp Chat