Tipuri de inchizatori pentru bratari si alte bijuterii: ce trebuie sa stii pentru a alege varianta potrivita

Tipuri de inchizatori pentru bratari si alte bijuterii: ce trebuie sa stii pentru a alege varianta potrivita

Bijuteriile reprezinta o forma de exprimare a propriei personalitati, motiv pentru care alegerea acestora trebuie facuta cu mare atentie. Fiind confectionate sau achizitionate direct, astfel de accesorii sunt menite sa iti scoata in evidenta cele mai frumoase trasaturi si sa dea o anumita nota intregului look.

Un aspect despre care se discuta mai putin, dar care joaca un rol important in ceea ce priveste bijuteriile, este reprezentat de incuietori. In ceea ce le priveste pe acestea, exista mai multe tipuri, fiecare fiind recomandat pentru un anume tip de bijuterii. Cunoscand cat mai multe informatii despre incuietorile de bijuterii, vei putea identifica mult mai facil bijuteriile care ti se potrivesc in diverse contexte din viata ta.

Citeste mai departe si descopera care sunt tipurile de inchizatori pentru bijuterii, ce caracteristici au acestea si desigur, avantajele si dezavantajele pe care le prezinta fiecare model in parte.

Cuprins

  1. Inchizatori pentru bratari si alte bijuterii: tipuri si caracteristici
  2. Sisteme de inchidere pentru bijuterii - avantaje si dezavantaje ale incuietorilor pentru bijuterii

 

1. Inchizatori pentru bratari si alte bijuterii: tipuri si caracteristici

Indiferent daca intreprinzi activitati mestesugaresti de creare a bijuteriilor sau pur si simplu vrei sa faci alegerile potrivite la timpul potrivit, este esential sa identifici tipul de inchizatoare care se potriveste. Printre cele mai intalnite tipuri de inchizatori de bijuterii se numara:

Inchizatoarele magnetice

Acest tip de inchizatoare este format din doua bucati care contin ambele cate un magnet, acesta fiind modul de fixare si de asigurare a bijuteriilor la gat, mana sau picior. Inchizatoarele cu magnet sunt disponibile in foarte multe forme, dimensiuni si stiluri, putand fi atat mici si delicate, cat si mari. Pentru un plus de rafinament, acestea pot fi decorate cu diverse strasuri sau pot fi clasice si simple.

Inchizatoarele Toggle

O inchizatoare Toggle se remarca prin designul sau unic, foarte usor de recunoscut. Aceasta implica doua piese total diferite si anume o tija si un cerc. Metoda de inchidere a bijuteriilor cu aceasta clema se realizeaza prin strecurarea tijei prin cerc, acestea blocand si impiedicand desfacerea bratarii sau a colierului.

Inchizatoarele in forma de inel

Una dintre cele mai comune inchizatori de bijuterii este cea in forma de inel, care are un mecanism cu arc ce trebuie pur si simplu tras pentru a desface bijuteria.

Inchizatoarele in forma de S

Un alt tip de inchizatoare este cel in forma literei S, aceasta fiind poate una dintre cele mai vechi metode de inchidere a bijuteriilor. Inchiderea se realizeaza foarte usor prin prin strecurarea unui mic inel pe partea in forma de S.

Inchizatoarele cu buton

In ceea ce priveste inchizatoarele cu buton, acestea sunt foarte facil de manevrat. Pentru a mentine bijuteria in siguranta este necesara blocarea unei parti a clemei in cealalta, iar pentru desfacere trebuie apasat doar butonul.

Inchizatoarele cilindrice

Formate din doua bucati, inchizatoarele cu forma cilindrica presupun insurubarea celor doua parti in vederea inchiderii bijuterii.

Inchizatoarele cu lant si bila

Un tip de inchizatoare utilizata mai putin este cea cu lant si bila, care presupune blocarea lantului cu siruri in celalalt capat. 

2. Sisteme de inchidere pentru bijuterii - avantaje si dezavantaje ale incuietorilor pentru bijuterii

In ceea ce priveste avantajele si dezavantajele inchizatorilor de bijuterii mentionate anterior, fiecare model in parte se potriveste mai bine la anumite tipuri de bijuterii. Din acest motiv, atunci cand alegi accesorii pentru bratari si coliere, trebuie sa ai in vedere ce urmeaza sa confectionezi.

Astfel, inchizatorile magnetice sunt potrivite pentru diverse coliere si bratari care pot fi purtate de zi cu zi, marele avantaj al acestora fiind ca sunt disponibile intr-o varietate de modele. Ca dezavantaj, acestea se pot desface mult mai repede decat alte tipuri in cazul unor miscari foarte bruste.

In schimb, inchizatorile Toggle sunt perfecte pentru colierele si bratarile de mana si picior grele, fiind destul de dificil ca acestea sa se desfaca din greseala.

Inchizatorile in forma de inel prezinta o foarte mare siguranta, fiind imposibil de desfacut accidental, dar un dezavantaj al acestora este acela ca devine dificila prinderea unei bijuterii folosind o singura mana.

In cazul incuietorilor in forma de S, un mare avantaj este nota de eleganta conferita bijuteriei, insa un impediment il poate reprezenta agrafa, fiind necesar ca aceasta sa fie verificata pentru a te asigura ca este suficient de stransa.

Inchizatoarele cilindrice, cu buton si cele cu lant si bila nu prezinta dezavantaje sesizabile, acestea oferind siguranta necesara si reprezentand un accesoriu cu bun gust in functie de bijuteriile la care sunt utilizate.

Prin urmare, fiecare tip de inchizatoare prezinta avantajele si dezavantajele sale, insa cunoscand toate aceste detalii, iti va fi mult mai usor sa faci alegerile potrivite si sa creezi sau achizitionezi bijuteriile perfecte pentru evenimentele la care participi. Cu accesoriile ideale, cu siguranta nu vei trece neobservata si vei intoarce toate privirile.

Sursa foto: Freepik.com.



WhatsApp Chat WhatsApp Chat