Spinelul: caracteristicile, beneficiile si proprietatile uimitoare ale acestei pietre magistrale

Spinelul: caracteristicile, beneficiile si proprietatile uimitoare ale acestei pietre magistrale

 

Spinelul este o piatra semipretioasa foarte valoroasa, fiind si foarte rara. Se poate recunoaste prin aspectul sau de cristal, de mici dimensiuni, avand pietricele sau varfuri rulate, ce ii confera o unicitate aparte, fiind invaluita de o aura cristalina. Negrul, nonculoarea predominanta a acestei pietre semipretioase, adauga un plus de mister, ce ii imbie pe pasionatii si colectionarii acestor pietre, sa o descopere.

 

Pentru ca este un cristal curat, foarte cautat si dorit ca piatra pretioasa, se poate obtine foarte greu. Insa, in prezent, spinelul este produs si pe cale sintetica. Asadar, daca iti doresti sa beneficiezi de bijuterii absolut uluitoare si incarcate de mister, ai toate motivele de bucurie. In plus, in acest articol, vei descoperi tot ce trebuie sa stii despre aceasta piatra magica. 



Cuprins:

  1. Ce este spinelul?
  1. Caracteristicile spinelului

             2.1. Istoria si mitologia spinelului

             2.2. Zodii si numerologie

  1. Proprietatile spinelului - care sunt utilizarile si beneficiile pietrelor de spinel?




 1. Ce este spinelul? 

 

Spinelul este un minereu de magneziu cristalizat in sistemul cubic, de regula opac, colorat in diverse feluri, rareori incolor, ce are o duritate mare si luciu sticlos, ce este folosit ca piatra pretioasa atunci cand este total transparent, conform DEX. 

 

Denumirea sa, provine din limba germana si, anume, “spinell”. Insa, acest cuvant se pare ca are radacini din limba latina si provine de la cuvantul “spina”, ce inseamna ghimpe, deoarece poate se poate asocia cu cristalele ascutite. De asemenea, conform denumirii sale derivata din limba greaca, inseamna “scanteie” si face trimitere la stralucirea acestor cristale superbe.

 

De asemenea, piatra spinel, fiind o piatra rara si neobisnuita, te va ajuta sa te evidentiezi atunci cand alegi sa o porti. 

spinel brut

 2. Caracteristicile spinelului

 

Spinelul este o piatra semipretioasa cu adevarat deosebita, fiind un cristal asociat cu reinnoirea, reintinerirea si imbunatatirea energiei, dar si un aliat de incredere in rezolvarea anumitor circumstante dificile ale purtatorului. 

 

Spinelul si proprietatile sale, nu vor inceta sa te suprinda placut. El poate fi incolor, gri, albastru, verde, roz, portocaliu, rosu, insa, cel mai frecvent, negru. Piatra de culoare rosu, a fost, deseori, confundata cu rubinul.



 2.1. Istoria si mitologia spinelului 

 

Din punct de vedere istoric, celebrul calator, Marco Polo, a vizitat Pamirul in secolul al XIII-lea si, a mentionat pentru prima data spinelul ca piatra de bijuterii. Astfel, spinelul a inceput sa fie exploatat abia in secolul al IX-lea, in sud-vestul Pamirului, in zacamantul ce se numea Kuhilale. 

 

Desi, stiintific vorbind, piatra a fost asociata cu un grup separat de minerale ce au proprietati fizice unice, piatra spinel a fost foarte folosita si in antichitate. A servit drept simbol si ornament al puterii pentru diversi reprezentanti ai Germaniei, Rusiei, Frantei sau Marii Britanii. 

 

Stiai ca, celebra “Palarie a lui Monomakh” a fost decorata cu pietre de spinel? Inca o curiozitate interesanta, coroana Ecaterinei cea Mare a fost decorata cu aceasta piatra magistrala.

inel spinel

2.2. Zodii si numerologie 

 

Din punct de vedere astrologic, se spune ca aceasta zodie este recomandata pentru zodia Fecioara. De asemenea, se pare ca are o legatura foarte cu Planeta Venus, fiind recomandata si zodiilor Taur sau Pesti. Iar din punct de vedere al numerologiei, spinelului piatra semipretioasa, i se asociaza cifra trei. Pentru reprezentantii acestor semne zodiacale sau cei nascuti in zile ce contin cifra trei, energia pietrei va deveni o sursa de energie foarte mare.


sirag spinel

 3. Proprietatile spinelului - care sunt utilizarile si beneficiile pietrelor de spinel?

terapie cu spinel

In ceea ce priveste proprietatile spinelului, acesta piatra are nenumarate proprietati vindecatoare, cunoscute chiar din secolele trecute. Un medic si vindecator din Evul Mediu, a folosit o piatra de spinel pudrata in interior, pentru a imbunatati aspecul tenului, cat si functionarea tractului digestiv.



Din punct de vedere spiritual, se considera ca, spinelul are proprietati magice uimitoare. Il ajuta pe purtator sa scape de singuratate si sa aiba parte de dragoste si fericire. De asemenea, are capacitatea sa amplifice starea persoanei care o poarta. De aceea, va fi necesar sa acordati mare atentie starii de spirit pe care o aveti atunci cand alegeti sa purtati piatra de spinel.

 

In concluzie, acestea au fost cateva dintre numeroasele beneficii pe care le ofera piatra de spinel. Prin unicitatea sa, proprietatile prin care se remarca, cat si rafinamentul bijuteriilor ce contin aceasta piatra, vor satisface si cele mai pretentioase gusturi.

 

Sursa foto: Depositphotos.com, Magazinuldepietre.ro, Pexels.com








WhatsApp Chat WhatsApp Chat