Sideful: ce este, ce proprietati are si care este istoricul mamei perlelor

Sideful: ce este, ce proprietati are si care este istoricul mamei perlelor

 

Considerat mama perlelor, sideful este o piatra produsa de moluste ca strat exterior al scoicii. La fel ca alte pietre pretioase si semipretioase, cristalul de sidef are o semnificatie unica si proprietati protectoare, avand un rol vindecator. Atunci cand alegi o piatra de sidef, este ideal sa o porti sub forma de bratari sau coliere, ce iti vor contura feminitatea si iti vor curata spiritul de energie negativa. 

 

Daca vrei sa afli mai multe despre proprietatile pietrei de sidef si puterile sale magice, te invitam sa citesti in continuare articolul de mai jos.

 

Cuprins

 

  1. Proprietatile fizice ale pietrei de sidef si unde se gaseste
  2. Semnificatia pietrei de sidef 
  3. Ce simbolizeaza sideful si ce puteri are
  4. Istoricul sidefului de-a lungul timpului

 

1. Proprietatile fizice ale pietrei de sidef si unde se gaseste  

 

Sideful, numit si nacru sau „mama perlelor”, face parte din categoria de pietre de natura organica. Acesta se gaseste in partea interioara a scoicilor si este considerat „mama perlelor”, deoarece sideful este compus din acel component secretat de moluste in faza incipienta de formare a unei perle de cultura. Aceste straturi se acumuleaza in timp si devin mai tari.

 

Din punct de vedere chimic, sideful este format din carbonat de calciu si molustele il secreta atunci cand au paraziti sau un corp strain patrunde in cochilie. Datorita stralucirii sale si capacitatii de a reflecta culorile, invelisul de pe corpul scoicii este remarcat si utilizat pentru crearea bijuteriilor din sidef.

2. Semnificatia pietrei de sidef 



La fel ca alte pietre semipretioase, sideful are o semnificatie unica si exprima puterea imensa a marii. Aceasta piatra reprezinta pacea interioara a celui care o poarta si ajuta in luarea deciziilor importante. Bijuteriile din sidef semnifica inocenta, credinta, concentrarea si echilibrul. Provenita din farmecul marii, „mama perlelor” preia energia apei si transmite relaxare, puritate, fluiditate si miscare.

 

Atunci cand ai de luat o decizie importanta, este bine sa porti sidef, pentru a echilibra toate emotiile interioare si a decide cu usurinta ce ai nevoie sa faci in continuare.


sidef alb in magazinuldepietre.ro

3. Ce simbolizeaza sideful si ce puteri are 

 

Sideful este considerat o piatra cu puteri vindecatoare, care te elibereaza de stres si ajuta la relaxare si calmarea sistemului nervos. Totodata, sideful dezvolta imaginatia, intuitia, sensibilitatea si capacitatea de adaptare. Fiind un cadou al marilor si oceanelor, aceasta piatra este un simbol al puritatii si armoniei de care ai nevoie atunci cand cauti echilibrul emotional. 

 

Astrologii considera ca „mama perlelor” conserva energia apei si ajuta purtatorul la imbunatatirea abilitatilor de relationare cu cei din jur si la cunoasterea propriei personalitati. Datorita puterilor sale, sideful te va motiva sa-ti valorifici emotiile in fiecare decizie luata si sa folosesti intuitia interioara atunci cand vei decide in aspecte importante pentru viata ta. In plus, daca ai trecut printr-o despartire dureroasa sau alte evenimente marcante, purtarea bijuteriilor din sidef te va ajuta sa elimini energia negativa si sa atragi relatii sincere si calde cu oamenii dragi din jurul tau. Accesoriile din sidef pot fi un cadou perfect pentru prieteni sau familie, fiind un simbol al prosperitatii si relaxarii spirituale.

 

4. Istoricul sidefului de-a lungul timpului 

 

De-a lungul timpului, sideful a avut mai multe intrebuintari. Acesta a fost folosit pentru masaj facial, la confectionarea bijuteriilor si chiar a implanturilor dentare. In marile civilizatii antice din Roma, Egipt, China si alte popoare, sideful a fost folosit la producerea monedelor.

 

In Evul Mediu, sideful capata un simbolism religios si este asociat cu Sfanta Maria, datorita culorii pure si delicate. Unele scoici cu sidef chiar erau utilizate in procesul de botez. In Ierusalim, artizanii sculptau piese mici din sidef, pe care pelerinii europeni le cumparau ca amintire a calatoriei. Acest obicei continua si astazi in unele regiuni ale orasului sfant si aduce o sursa suplimetara de venit localnicilor.

 

Asadar, sideful este o piatra semipretioasa delicata, cu puteri vindecatoare si poate face minuni, datorita energiei marine conservate in interior. Astazi, sideful are numeroase intrebuintari: de la bijuterii si pana la crearea celor mai actuale accesorii de moda, facute cu maiestrie din acest material nobil si pur. Totusi, pentru a te bucura mult timp de frumusetea acestei pietre, citeste cu atentie instructiunile care insotesc bijuteria sau accesoriul din sidef.

 

Sursa foto: Unsplash.com



WhatsApp Chat WhatsApp Chat