Selenitul si puterile sale terapeutice: descopera proprietatile energetice ale acestui cristal incredibil

Selenitul si puterile sale terapeutice: descopera proprietatile energetice ale acestui cristal incredibil

Selenitul este una dintre cele mai misterioase si cautate pietre semipretioase datorita faptului ca se crede ca are beneficii puternice de vindecare. Nu numai ca selenitul transporta energie puternica care poate oferi protectie si imbunatati starea de bine, ci se spune ca aceasta piatra aproape magica poate curata energiile nedorite din mediul inconjurator. Vei afla din acest articol ce este selenitul, care sunt proprietatile sale fizice si spirituale, care sunt legendele din jurul acestei pietre mitice, precum si cum poti curata, purifica si incarca acest cristal fantastic. 

Cuprins:

  1. Selenitul – ce este si cum arata?
  2. Selenitul si originile acestui cristal magic
  3. Proprietatile terapeutice ale selenitului
  4. Curatarea, purificarea si incarcarea selenitului 

1. Selenitul - ce este si cum arata?

selenit piatra

Unul dintre cele mai importante cristale, selenitul apartine sistemului de cristalizare monoclinic si este clasificat in grupa sulfatilor. Este un sulfat de calciu alb hidratat, desi poate avea uneori tonuri de gri sau galben din cauza impuritatilor pe care le poate contine. Cristalele sunt de obicei blocuri tabulare formate din placi paralele alungite. De asemenea, poate forma gemeni, cristale fibroase sau o forma radiala, cum trandafirul desertului. 

 

Se caracterizeaza printr-o culoare care variaza de la translucid la cristalin si prezinta o varietate de nuante precum culorile curcubeului. Selenitul apare in argile si marne, in depozite saline si in depozite metalifere. in natura il gasim in evaporitele marine, in pesteri in care aerul este suficient de uscat. Cand se gasesc mase amorfe, numele pe care il primeste este gips sau soiul sau de alabastru. 

2. Selenitul si originile acestui cristal magic

selenit

Desi au existat multe teorii despre originile selenitului, referirea la mitologia greaca ramane cea mai probabila. Se pare ca selenitul isi datoreaza numele zeitei Selene care intruchipa bunavointa si puritatea si care era inrudita cu Luna alba.  

 

Prin asocierea cu puterea lunii, selenitul evidentiaza energii ale inconstientului, instinctului, subconstientului, precum si ale bunastarii emotionale. aceasta asociere aduce, de asemenea, energia apei in prim plan, creand flexibilitate si intuitie. Desi selenitul este asociat cu luna, este considerata si o piatra a ingerilor. astfel, selenitul poate fi folosit pentru a comunica cu ingerii pentru indrumare si pentru lucrul cu ghizii spirituali.  

 

Poti sa combini selenitul cu alte pietre semipretioase pentru a sublinia puterea sa vindecatoare. De exemplu, atat din punct de vedere energetic, cat si estetic, poti sa-l folosesti impreuna cu piatra lunii, peridotul sau safirul. 

3. Proprietatile terapeutice ale selenitului

 purificare selenit

Selenitul este cunoscut pentru vibratia sa foarte fina, simbolizeaza puritatea spirituala, insufla o pace profunda si este excelent pentru meditatie si spiritualitate.  Este considerata o piatra pentru extinderea constiintei si pentru activarea centrilor energetici superioare, precum chakra coroanei.  

 

Se crede ca selenitul are si numeroase proprietati medicale datorita energiilor sale speciale. astfel, acest cristal ar ameliora durerile articulare, migrenele sau durerile de stomac. Este important de precizat ca semnificatiile cristalelor vindecatoare ofera un sprijin spiritual pentru vindecare si nu sunt reprezinta sfaturi medicale. Selenitul ar ajuta la purificarea aerului din jur, imbunatatind calitatea somnului daca este plasat langa tine in timpul noptii. 

 

Poti proteja spatiul din jurul tau cu ajutorul acestui cristal, iar meditatia poate devenu incredibila daca lucrezi cu selenitul in procesul tau de descoperire, aducand claritate intelegerii tale spirituale a universului si a locului tau in el.

4. Curatarea, purificarea si incarcarea selenitului

selenit

Selenitul este o piatra pura, fragila si foarte vulnerabila, care se zgarie usor; de aceea este recomandat sa-l manevrezi cu prudenta. Cel mai bun mod de a curata selenitul este cu o periuta de dinti cu peri moi si putina apa calda si sa lucrezi cu atentie pe suprafata pietrei. 

 

Fie ca este sub forma de pandantiv, bratara, piatra slefuita sau bruta, selenitul trebuie purificat si reincarcat pentru a aduce din nou beneficiile sale. Dupa ceva timp, piatra va fi epuizat toata energia pe care o continea si va avea nevoie sa gaseasca energii naturale. 

 

Pentru a face acest lucru, este suficient sa il purificati cu sare. atentie: acesta nu trebuie purificat in apa deoarece este solubil. Dupa purificare, seleniul se poate incarca la soare pe un grup de cuart, cum ar fi o geoda sau o bucata de ametist. De asemenea, este ideal sa fie expus la razele lunii pline. 

 

Selenitul poate fi folosit si pentru incarcarea altor cristale, deoarece are atat de multa energie de oferit. Poti pune in apropierea sa pietre precum hematitul, smaraldul, sau rubinul, iar acestea vor beneficia de vibratiile sale vindecatoare. 




Selenitul este una dintre cele mai deosebite pietre pe care le poti alege pentru bunastarea ta fizica si sufleteasca. acest cristal va aduce mai multa energie speciala care te va ajuta sa-ti echilibrezi viata de zi cu zi si sa-ti ofere claritate. alege selenitul sa-ti fie aproape, atat in casa sau la birou, cat si intr-o bijuterie pe care sa o porti ori de cate ori ai nevoie.  

 

Sursa foto: Unsplash.com 



WhatsApp Chat WhatsApp Chat