Proprietati agat - o piatra semipretioasa care iti va fura inima

Proprietati agat - o piatra semipretioasa care iti va fura inima

Agatul este o forma de cuart care apartine clasei de roci Calcedonie si care, de asemenea, poate fi gasit in mai multe nuante absolut magnifice - albastru, verde, rosu, negru, mov, galben, iar paleta de culori poate continua. Fiecare piatra semipretioasa are stilul si formele ei, unele vin cu dungi fine colorate, altele au un albastru dantelat sau pot fi chiar transparente. 

 

Agatul reprezinta una dintre cele mai frumoase pietre vindecatoare care sunt folosite ca sursa pentru calatorii interioare si spirituale. Fiecare culoare si tip de piatra are propriile puteri unice, mai ales vindecatoare, prin care orice persoana poate sa isi gaseasca echilibrul spiritual de care are nevoie. Nu parasi acest articol, pentru ca urmeaza sa afli o serie de informatii fascinante despre proprietatile agatului si despre puterile sale unice. 

 

Cuprins

 

  • Istoria si proprietatile agatului - povestea prin care a fost descoperita aceasta piatra speciala
  • Proprietati agat - care sunt cele mai semnificative caracteristici ale pietrelor de agat?
  • Proprietati agat - ce semnifica fiecare piatra in functie de culoare: albastru, verde, rosu, roz, mov, galben etc. 

 

 

1. Istoria si proprietatile agatului - povestea prin care a fost descoperita aceasta piatra speciala

 

Culorile care alcatuiesc pietrele pretioase din familia Agate sunt cele mai speciale si vindecatoare cristale. Primele pietre de agate au fost gasite in raul Achates din Sicilia, acum este raul Dirillo, o apa renumita pentru bogatiile sale mistice ascunse in adancul raului si pentru existenta sumedeniilor de cristale colorate. Descoperirea iminenta a fost facuta de catre filosoful grec Teofrast in secolele 3-4 d.Hr., care a denumit piatra dupa raul unde a gasit-o. 

In mitologia romana, piatra de agat a fost dedicata zeitei Pomona, protectoarea livezilor si a gradinilor, tocmai din acest motiv toti oamenii puneau margele si pietre de agat printre plante si in gradini, pentru a fi mereu protejate. Margelele de agat au fost puse si pe coarnele boilor, pentru ca se credea ca astfel vor avea parte de o recolta buna in anul acela. 

pietre agat

2. Proprietati agat - care sunt cele mai semnificative caracteristici ale pietrelor de agat?

 

Piatra de agat a fost extrem de apreciata in diferite culturi datorita frumusetii si a simbolisticii de care da dovada: curaj, noroc, nobilism si putere sunt doar unele aspecte prin care este amintita aceasta piatra. Cunoscuta si pentru proprietatile sale vindecatoare, piatra de agat a fost folosita de catre magicienii persani pentru a controla fulgerele si tunetele inainte de o furtuna. Egiptenii si chinezii in schimb s-au orientat spre puterea ei vindecatoare, folosind-o foarte mult in domeniul medicinei spirituale. In legenda chineza, piatra de agat a fost folosita pentru a recapata echilibrul yin si yang si pentru a gasi chi-ul din interior. In plus, se spune ca agatul ajuta la:

 

  • ameliorarea anxietatilor
  • echilibrarea energiei interioare
  • sporeste o securitate emotionala
  • ajuta la imbunatatirea memoriei
  • ajuta la calatoriile astrale
  • ofera rezistenta

 

Agatul, datorita proprietatilor sale protectoare, te ajuta sa ramai ancorat pe pamant, sa fii mai echilibrat si sa vezi lumea cu ochi mai limpezi, cu toate avantajele si dezavantajele ei. De asemenea, datorita acestei pietre, poti sa te concentrezi mai bine pe propria ta persoana si felul in care vezi frumusetea lumii. 

agat

3. Proprietati agat - ce semnifica fiecare piatra in functie de culoare: albastru, verde, rosu, roz, mov, galben etc.

 

Unul dintre avantajele fizice ale agatului este faptul ca aceasta piatra se gaseste intr-o varietate de culori si modele, asadar, afla ca tipul tau perfect de agat este acolo undeva, asteptand sa il porti cu tine mereu. 

 

 

  • Agatul Botswana

 

 

Agatul Botswana este piatra confortului si de alungare a tristetii. Este folosita pentru a combate depresia si pentru a usura calatoria unei persoane care este indurerata de la un doliu. Este un cristal al sperantei si posibilitatilor, ofera incurajare acolo unde se crede ca totul e de prisos. 

 

 

  • Agatul Indian

 

 

Vei recunoaste mereu agatul indian sub forma de margele, bijuterii folosite pentru rugaciuni. Culorile agatului indian sunt foarte linistitoare, tocmai de aceea acest cristal este folosit pentru meditatii si activitati spirituale.

 

 

  • Agatul albastru dantelat

 

 

Agatul albastru dantelat este o piatra semipretioasa extrem de speciala. Are o nuanta calda de albastru. Este piatra comunicarii, fiind destinata pentru persoanele care vor sa fie auzite si nu au cu cine sa isi impartaseasca trairile. Te ajuta sa te gandesti mai clar si sa fii mult mai diplomat. 

 

 

  • Agatul de foc

 

 

Legenda spune ca agatul de foc il protejeaza de toate relele lumii pe cel care il poarta. In plus, stimuleaza energia si vitalitatea, astfel incat sa poti vedea lumea cu alti ochi. 

 

Dat fiind faptul ca fiecare culoare reprezinta o alta energie spirituala, este important sa stii ce simbolizeaza agatul in functie de culoarea lui:

 

  • Agatul verde: piatra puterii, vitalitatii si a curajului;
  • Agatul galben: cristalul galben confera curaj, incredere de sine, fericire si prosperitate in viata oricarei persoane care o are la indemana;
  • Agatul rosu: sprijina memoria si este un ajutor bun pentru cariera;
  • Agatul mov: cristalul mov este piatra protectoare in fata tuturor relelor;
  • Agatul alb: o piatra de sustinere, protejeaza fericirea familiei si distruge energia negativa;
  • Agatul roz: piatra care protejeaza mama si bebelusul in timpul sarcinii, simbol al bogatiei, este considerata una dintre cele mai puternice pietre.

 

Din cele mai vechi timpuri si chiar si in ziua de azi, agatul este folosit pentru crearea unor opere de arta superbe care cuprind decoratiuni, podoabe, bijuterii sau vase, impreuna cu alte pietre semipretioase precum jadul, topazul sau rubinul.  

bijuterii agat

Daca simti ca vrei sa incepi un nou capitol al vietii tale, piatra de agat este cristalul potrivit pentru tine. Cu ajutorul sau, tranzitia va fi mult mai usoara, pentru ca iti va oferi incredere ca poti sa-ti stapanesti viata asa cum ti-ai dori. 

 

Sursa foto: Pexels.com, Unsplash.com



WhatsApp Chat WhatsApp Chat