Sodalitul – piatra curajului si a comunicarii

Sodalitul – piatra curajului si a comunicarii

Sodalitul este una dintre cele mai spectaculoase pietre semipretioase folosite la realizarea obiectelor de decor si a bijuteriilor. Are o culoare predominant albastra, insa poate avea si diverse striuri sau pete albe, aurii sau gri. De multe ori, sodalitul este asociat cu comunicarea, perseverenta si echilibrul, motiv pentru care se spune ca persoanele care poarta o astfel de piatra asupra lor tot timpul vor avea parte de succes in cariera. 

Cuprins:

  1. Sodalitul – ce semnificatie are aceasta piatra?
  2. Sodalitul - proprietati vindecatoare 
  3. Piatra de sodalit – ce beneficii aduce celui care poarta aceasta piatra semipretioasa?

 

 1. Sodalitul – ce semnificatie are aceasta piatra?

Sodalitul este o piatra semipretioasa care sprijina comunicarea deschisa si ajuta la exprimarea gandurilor si a emotiilor intr-un mod mult mai eficient si autentic. Daca simti ca in ultimul timp te confrunti cu blocaje in relatiile cu oamenii, poate ar fi cazul sa incepi sa porti mereu o astfel de piatra cu tine. Daca modul tau preferat de exprimare este prin scris si ai ajuns in punctul in care pare ca ai epuizat tot rezervorul de creativitate, sodalitul poate ajuta. Sodalitul este asociat si cu rabdarea si calmul, echilibrul emotional si creativitatea. Daca crezi in sodalit si semnificatia sa, cu siguranta vei vedea rapid schimbarile in bine din viata ta. 

Sodalitul este piatra care iti aduce claritate mentala in momentele in care simti ca nimic nu se leaga in viata ta. Este vazuta de multe ori ca un talisman norocos pentru zodiile taur, fecioara, balanta sau scorpion – acele zodii care de regula analizeaza in mod excesiv orice situatie din viata lor, se impotmolesc in tot felul de detalii si le este greu sa ia decizii sau sa aleaga o directie in care sa mearga. 

 2. Sodalitul - proprietati vindecatoare 

sodalit mat

Piatra de sodalit are proprietati vindecatoare, multe persoane folosindu-l si in sesiunile de meditatie sau de rugaciune. Ajuta la reducerea sentimentelor de teama si a fobiilor. Daca te confrunti cu cosmaruri sau stari de anxietate, este indicat sa porti bijuterii din sodalit sau chiar piatra ca atare. Nu este suficient doar sa o porti, ci trebuie sa si crezi in puterea pe care aceasta piatra semipretioasa o are. Se spune despre sodalit ca este piatra perfecta pentru actori sau oratori pentru ca reduce tracul si agitatia. 

Mai mult decat atat, sodalitul este recomandat si persoanelor care au un istoric de depresie pentru ca ajuta la gestionarea mai eficienta a emotiilor, la conectarea cu partea interioara si la intelegerea mai profunda a sentimentelor. Vei vedea ca daca porti aceasta piatra zilnic, te vei simti mult mai linistit si vei avea o incredere mai mare in propriile forte. Bineinteles, credinta in puterea acestei pietre pretioase trebuie sa fie insotita si de ajutorul unui specialist, cum ar fi un terapeut, mai ales daca vorbim de un caz mai sever de depresie.

sodalit donut

Persoanele care au studiat cristaloterapia sustin ca sodalitul este benefic si pentru reglarea metabolismului, scaderea tensiunii arteriale sau pentru protectie impotriva radiatiilor nocive.

 3. Piatra de sodalit – ce beneficii aduce celui care poarta aceasta piatra semipretioasa? 

Sodalitul este piatra de care ai nevoie in momentele tensionate din viata ta pentru ca te fereste de toate gandurile si emotiile negative si te ajuta sa previi anumite socuri. Iata si alte beneficii pe care sodalitul le aduce persoanei care o poarta:

  • Creste puterea de concentrare si de memorare – este indicat elevilor, studentilor si tuturor celor care urmeaza sa treaca prin examene;
  • Imbunatateste abilitatile de socializare – daca observi o degradare a relatiilor interpersonale, poarta sodalitul cu tine si incearca sa repari acele relatii;
  • Indeplineste dorinte – daca ti-ai setat un obiectiv maret, indiferent daca e pe plan personal sau profesional, sodalitul te va ajuta sa il atingi mai repede.

Daca ai ajuns la concluzia ca sodalitul este piatra de care ai nevoie in aceasta perioada a vietii tale, nu iti mai ramane altceva de facut decat sa stabilesti in ce forma o vei purta. Unii poarta pietre semipretioase in buzunarul hainei sau in geanta, altii opteaza pentru bijuterii cu o astfel de piatra – de la inele, la bratari, coliere si cercei. Sodalitul este o piatra atat de frumoasa, incat o vei purta nu doar pentru proprietatile si beneficiile sale, ci si pentru modul in care arata si scoate in evidenta tinutele. 

sodalit tuburi

In functie de dorintele pe care le ai, poti gasi sodalit sub diverse forme – sfere de diferite dimensiuni, butoiase, tuburi neregulate, mate sau sidefate, mai inchise sau mai deschise la culoare, pietre brute pe care le poti folosi in realizarea unor accesorii spectaculoase. Alege modelul care ti se potriveste cel mai bine, poarta aceasta piatra cu multa incredere in puterea pe care o are si observa micile schimbari din viata ta si relatiile cu cei din jur!

Sursa foto: magazinuldepietre.ro



WhatsApp Chat WhatsApp Chat