Carneol - Piatra eroilor razboinici

Carneol - Piatra eroilor razboinici

Nestematele sunt apreciate de oameni inca din cele mai vechi timpuri pentru frumusetea si proprietatile lor vindecatoare. Una dintre aceste pietre semipretioase este carneolul, o varietate de cuart de in nuante rosiatice si portocalii. Carneolul are o istorie bogata si este cunoscut pentru efectele sale benefice. Acest articol iti va oferi mai multe detalii despre istoria si legendele din spatele carneolului, proprietatile sale si modul in care poate ajuta la imbunatatirea starii noastre de spirit, a vitalitatii si a energiei.



Cuprins:

  1. Carneolul - Istorie si legende
  2. Proprietatile carneolului
  3. Efectele carneolului si beneficiile acestei pietre

 

1. Carneolul - Istorie si legende

carneol 1 

Carneolul este o piatra semipretioasa care variaza in nuante. Cele mai intalnite culori sunt portocalii-rosiatice, dar exista si variante maronii-rosiatice sau sangerii. Legendele din jurul ei sustin ca etimologia denumirii vine de la un soi de cires cu fructe rosiatice, dar translucide, numit „cornum”. De asemenea, aceasta nestemata era cunoscuta drept una dintre cele zece pietre purtate de Aaron, fratele cunoscutului Moise, pe platosa sa. Frumusetea ei a cucerit multe dintre personajele faimoase ale istoriei noastre, printre care Profetul Mahomed si Napoleon. Era considerata o piatra protectoare a curajosilor, a celor puternici si, denumita si „Artistul”, a celor creativi si inventivi. Carneolul a fost purtat atat de catre luptatorii ce isi doreau victoria in lupta, cat si de catre faraoni, deoarece era considerata piatra nemuririi.

In mitologia greaca, carneolul era asociat cu zeita magiei, Hecate, care a fost adesea reprezentata purtand un colier de carneol. Se credea ca piatra putea sa ofere protectie impotriva vrajitoriei si magiei negre.

 

2. Proprietatile carneolului

 

Carneol proprietati

Piatra de carneol are o serie de proprietati fizice si energetice foarte puternice. Fizic, aceasta piatra este cunoscuta pentru culoarea sa calda si stralucitoare, fiind adesea folosita in bijuterii. Mai mult decat atat, te poti bucura de proprietatile acestei pietre semipretioase si prin obiecte decorative, bijuterii realizate de tine sau diverse talismane de protectie.

Din punct de vedere al proprietatilor energetice/terapeutice, carneolul este cunoscut pentru capacitatea sa de a imbunatati starea emotionala a celui care il poarta si de a-i spori creativitatea si motivatia. Aceasta piatra poate ajuta la eliberarea blocajelor emotionale si la cresterea stimei de sine si a curajului, astfel ca e foarte potrivit pentru persoanele care vor sa isi depaseasca limitele, sa treaca peste frici si sa inceapa sa isi asume riscuri.

 

3. Efectele carneolului si beneficiile acestei pietre

Fiind o piatra cu multa energie de foc, carneolul poate avea efecte pozitive asupra circulatiei sanguine, stimularea sistemului imunitar si, chiar daca suna ciudat, la reducerea tensiunii arteriale. Mai mult decat atat, functiile renale si detoxifierea organismului sunt ajutate de energia carneolului, astfel ca reprezinta un adjuvant puternic pe mai multe planuri.

 carneol beneficii

Pe langa efectele si beneficiile fizice, carneolul poate ajuta si la imbunatatirea starii emotionale si a celei mentale, deoarece reduce stresul si anxietatea, creste sentimentul de incredere in propria persoana, imbunatateste capacitatile de concentrare si, asa cum s-a mentionat anterior, ajuta la cresterea creativitatii. Daca ai vreun blocaj emotional, vreo teama, fie ca aceasta este constienta sau nu, un sirag de margele din carneol te va ajuta sa treci peste probleme.

 

Este o piatra benefica si pentru persoanele spirituale, deoarece ajuta la o comunicare mai facila cu divinitatea, iar pentru cei care sunt susceptibili la prezenta energiilor din locurile in care se afla, carneolul va oferi un sprijin, mai multa claritate si puteri spirituale mai mari.

 carneol efecte

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale carneolului, piatra poate fi purtata sub forma de bijuterie, indiferent ca e vorba despre lantisoare, inele, ace de par sau brose, poate fi tinuta in mana sau plasata pe corp pentru a ajuta la echilibrarea si armonizarea energiilor. De asemenea, aceasta piatra semipretioasa poate fi amplasata in locuinta sau pe biroul personal de la locul de munca pentru a ajuta la imbunatatirea energiilor acumulate pe timp de zi din acele spatii.

 

In concluzie, carneolul este o piatra semipretioasa cu o semnificatie puternica, o istorie bogata si cu proprietati benefice asupra starii de spirit. In final, este important sa stii ca fiecare persoana poate experimenta efectele pietrelor semipretioase in mod diferit, asa ca este intotdeauna recomandat sa iti asculti intuitia inainte de a achizitiona o piatra semipretioasa, sa tii cont de propriile tale opinii si gusturi si, mai mult decat orice, sa te bucuri mereu de frumusetea nestematelor.



Surse foto: Magazinuldepietre.ro, Pexels.com



WhatsApp Chat WhatsApp Chat