Piatra zodiei gemeni: intre mister si certitudine

Piatra zodiei gemeni: intre mister si certitudine

Intre zodii si pietre pretioase a existat dintotdeauna o stransa legatura: pozitia astrelor pe cer in momentul nasterii iti determina zodia si ascendentul, iar pietrele pretioase sunt minuni ale naturii, cu multiple proprietati, ce te ajuta sa te reconectezi cu tine insuti si cu cei din jur, avand asociate diverse beneficii si semnificatii. 

In acest peisaj colorat, exista si pietre norocoase pentru zodia gemeni, menite sa imbunatateasca relatia cu cei din jur si sa ajute evolutia spirituala, iar daca vrei sa achizitionezi o astfel de piatra, vei afla mai departe cum ar trebui sa te orientezi. 



Cuprins

  1. Piatra zodiei gemeni in peisajul pietrelor pretioase

1.1. Zodia gemeni: piatra norocoasa, in functie de personalitatea acestor nativi

1.2. Ce piatra se potriveste zodiei gemeni?

  1. Piatra norocoasa gemeni: doar una sau mai multe?

2.1. Gemenii si pietrele norocoase dintre care poti sa alegi

2.2. Pietre semipretioase pentru gemeni, comparativ cu alte zodii

  1. Gemenii si piatra norocoasa: semnificatii si proprietati ale pietrelor principale
  2. Gemenii si pietrele semipretioase: semnificatii si proprietati ale pietrelor secundare

 

1. Piatra zodiei gemeni in peisajul pietrelor pretioase 

 

Ca sa intelegi care sunt pietrele norocoase pentru gemeni, trebuie sa stii cateva lucruri despre cum sunt nativii acestei zodii si ce astre ii guverneaza, care le sunt abilitatile, dar si defectele, mai ales ca pietrele au anumite proprietati, iar alegerea se bazeaza pe ele.   

piatra zodiei gemeni

 1.1. Zodia gemeni: piatra norocoasa, in functie de personalitatea acestor nativi 

Potrivit zodiacului european, toti cei nascuti in perioada 21 mai - 20 iunie sunt gemeni: zodie de aer, caracterizata de inteligenta, curiozitate, foarte bune abilitati de comunicare si adaptabilitate. Nativii acestei zodii stiu sa se bucure de descoperirea fiecarui lucru nou, au cercuri largi de cunostinte si destul de multi prieteni. Ar fi perfecti, avand in vedere versatilitatea lor, daca si-ar infrana mai bine impulsivitatea si ar fi mai hotarati in unele aspecte. Energia lor, o parte datorata nelinistii ce ii caracterizeaza, se poate dovedi coplesitoare pentru familie si cunoscuti.

 1.2. Ce piatra se potriveste zodiei gemeni? 

Prin urmare, avand in vedere personalitatea celor nascuti intre 21 mai si 20 iunie, apare intrebarea fireasca: Care este piatra zodiei gemeni?

Stabilirea unei pietre specifice fiecarei zodii nu a fost o sarcina usoara, dovada cea mai clara fiind faptul ca inca exista discutii interminabile si opinii diverse. 

Pietrele, atat cele pretioase, cat si cele semipretioase, au asociate proprietati metafizice. Pietrele semipretioase pentru zodia gemeni nu fac nici ele excepție. Intrucat scopul purtarii lor il constituie, pe langa aspectul estetic, beneficiile pe care le pot avea pentru corp, minte si suflet, punctul de pornire va fi intotdeauna cel al punctelor slabe ale zodiei, respectiv al problemelor cu care se confrunta.

Iata care sunt acestea in privinta gemenilor:

  • Faptul ca au o opinie despre orice nu ii face cei mai buni parteneri de conversatie, pentru ca de multe ori nu stiu sa asculte.
  • Vei intalni la acesti nativi, desi poate nu te-ai astepta, o rezistenta destul de mare la schimbarile permanente. Pusi in aceste situatii, gemenii pot avea reale atacuri de anxietate, pentru ca au o nevoie de o stabilitate pe care schimbarile o tulbura, ceea ce le transforma in reale provocari pentru ei.
  • Adesea sunt impulsivi si nesabuiti.
  • Nu in ultimul rand, pot trece cu usurinta de la o stare la alta si pot fi inconsecventi, ceea ce creeaza confuzie in randul celor din jur. 

 2. Piatra norocoasa gemeni: doar una sau mai multe? 

Desi fiecare zodie are o piatra pretioasa principala, reprezentativa pentru personalitatea acelor nativi, in cazul zodiei gemeni exista o dezbatere daca aceasta piatra ar trebui sa fie perla, ori agatul. Nu se putea altfel in cazul unei zodii despre care se considera ca ar fi caracterizata de dualitate, iar atunci, s-ar putea spune ca exista nu una, ci doua pietre norocoase pentru gemeni, pe langa multe altele, secundare.

 2.1. Gemenii si pietrele norocoase dintre care poti sa alegi

 

Daca ar trebui aleasa o singura piatra caracteristica zodiei gemeni, cel mai probabil ar fi agatul, datorita echilibrului pe care il intruchipeaza. Cu o semnificatie relativ apropiata, perlele si-au castigat un loc important in randul pietrelor semipretioase ale zodiei gemeni si de cele mai multe ori, enumerarea se opreste aici, dar cei care procedeaza astfel uita, lasand pe dinafara citrinul, in mod injust. 

 

Cu toate ca majoritatea pietrelor pretioase si semipretioase au zodii asociate, unele sunt universal potrivite. In consecinta, daca ai dubii sau nu te atrege niciuna dintre pietrele specifice unei anumite zodii, te poti baza pe acestea. Una dintre ele este pietersitul, iar din perspectiva metafizica, aceasta aduce clarviziune spirituala, ceea ce o face benefica pentru oricine. O alta varianta este reprezentata de opal. Similar pietersitului, se spune ca opalul amplifica stima de sine, puterea interioara si deschiderea catre iubire, asa ca se poate dovedi folositoare aproape oricui. 

 2.2. Pietre semipretioase pentru gemeni, comparativ cu alte zodii 

 

Intrucat e limpede ca nu toate pietrele semipretioase se potrivesc gemenilor, apare o alta intrebare fireasca: Care sunt aceste pietre si carei zodii se potrivesc?

 

  • pentru berbec, piatra ideala este diamantul;
  • determinatului taur ii este asociat in special safirul;
  • perlele sunt pietrele norocoase ale racilor;
  • puternicului leu i se potriveste cel mai bine onixul;
  • fecioara are ca piatra principala carneolul;
  • peridotul este grozav in special pentru balante;
  • nu se putea gasi o piatra mai potrivita pentru scorpioni decat topazul;
  • sagetatorilor li se potriveste manusa turcoazul;
  • granatul este piatra capricornilor;
  • pentru varsatori, ideal este ametistul;
  • pestilor li se atribuie, evident, piatra lunii. 

 

Iata cum unele pietre sunt asociate clar cu o singura zodie, in timp ce altele sunt potrivite pentru mai multe. Anumite proprietati sunt unice, in timp ce altele sunt impartasite de mai multe dintre ele, toate acestea ca tu sa poti alege ceea ce simti ca ti se potriveste cel mai mult. 

 3. Gemenii si piatra norocoasa: semnificatii si proprietati ale pietrelor principale

 

Discutiile in privinta alegerii pietrei principale pentru zodia gemeni vor continua, cu siguranta, multa vreme de-acum incolo, dar ele graviteaza in jurul urmatoarelor trei variante:

 

Gemeni: piatra zodiei - agatul

Aceasta piatra aduce echilibru si stabilitate purtatorului, iar pentru o zodie precum gemenii, ele se vor traduce intr-o mai buna exprimare a sinelui si o comunicare mai fructuoasa cu cei din jur. 

Agatul exista in mai multe culori: de la alb si negru, pana la albastru sau rosu. Are proprietati vindecatoare, dar si de protectie, iar pentru o minte vivace, cum e cea a gemenilor, o piatra ce o poate calma este ideala. Agatul mai creeaza, in plus, un sentiment de siguranta ce poate contribui la vindecare dupa o suferinta mare sau o trauma pe care nativul a depasit-o cu eforturi substantiale. 

 

Gemeni: piatra zodiei - perla

Similar agatului, perlele aduc serenitate si calm in viata gemenilor. Cu ajutorul acestor emotii, nativilor le va fi mai usor sa isi gestioneze impulsivitatea si nelinistea ce ii caracterizeaza adesea. 

Frumusetea perlelor de cultura este dublata de capacitatea lor de a contribui la sanatatea fizica: aspectul pielii va fi mai placut, problemele digestive sau cardiace atenuate si pana si afectiunile oftalmologice pot cunoaste atenuari. 

Pe plan metafizic, perlele tempereaza caracterele vulcanice, cum sunt adesea cele ale gemenilor, relaxeaza mintea, aduc si prosperitate, uneori chiar faima si respect, dar efectul de stabilitate si blandetea pe care le induc raman cele de baza. 

 

Citrinul: piatra norocoasa pentru gemeni? 

Cu toate ca lipseste adesea din lista, citrinul este piatra creativitatii si inteligentei pentru gemeni. Aceasta piatra creeaza un sentiment de confort, ravnit de catre gemeni, dar aprinde creativitatea si largeste deschiderea spre nou, iar nativii acestei zodii au nevoie de asta. In plus, are o caldura radianta, ce se poate dovedi utila in a tempera problemele generate de schimbarea anotimpurilor. Doar privind citrinul, vei simti o energie solara radianta, pentru ca e o piatra recunoscuta pentru capacitatea de a intari forta interioara.

 

 4. Gemenii si pietrele semipretioase: semnificatii si proprietati ale pietrelor secundare 

 

Pentru ca nu exista legaturi stiintifice intre pietrele pretioase si zodii, un factor esential in alegerea lor va fi gradul de rezonanta personala. Daca simti atractie fata de o alta piatra decat cele enumerate pana acum, nu inseamna ca nu ar trebui sa o alegi pe aceea. A purta ceva ce iti displace nu va aduce nicio energie pozitiva in jurul tau. 

 

Iata alte pietre norocoase pentru gemeni, dintre care sa alegi atunci cand vrei, totusi, sa pastrezi o legatura astrologica, dar nu te-ar regasit printre pietrele principale:

 

Ochi de tigru

Imediat dupa pietrele principale, in unele opinii chiar numarandu-se printre ele, vine ochiul de tigru. Aceasta piatra pretioasa de un auriu-maroniu matasos e imposibil de confundat. Pe langa contributia importanta pe care o are in a aduce echilibru in toate aspectele vietii, ochiul de tigru iti va da forta necesara pentru a traversa orice perioada dificila a vietii, pentru ca e o sursa de vitalitate si curaj. Alte beneficii notabile sunt gandirea obiectiva pe care o stimuleaza, compasiunea si capacitatea de concentrare pe care le amplifica, dar si abundenta pe care o reprezinta. 

 

Piatra lunii

O poti gasi in nuante de alb, gri sau piersica. Mai exista unele variatiuni de albastru (cunoscuta si ca Ochi de pisica) sau galben, dar si o varianta curcubeu. Piatra lunii este, prin excelenta, piatra semipretioasa a energiei feminine. Incurajeaza armonia in toate aspectele vietii, restaureaza echilibrul psihic si aduce inspiratie, iar despre piatra lunii curcubeu se crede ca poate aduce mai mult romantism si chiar mai multa iubire.

 

Peridotul

Echilibru si pozitivism - acestea sunt cele doua energii cu care se va incarca purtatorul peridotului. Ideala in vindecarea emotionala, pentru ca este de un verde creator de optimism, aceasta piatra are si proprietati protective, dar aduce si belsug. Este asociata cu al saisprezecelea an de casnicie, ceea ce o face un cadou potrivit pentru o asemenea ocazie. 

 

Smaraldul

Desi exista o bogatie de pietre semipretioase pentru gemeni, lista trebuie completata cu inca o piatra, de aceasta data pretioasa, si anume smaraldul. Multe dintre pietrele asociate zodiei gemeni au nuante de verde, dar smaraldul e unic si inconfundabil. Inca din cele mai vechi timpuri, smaraldului i-au fost atribuite proprietati vindecatoare si se credea, in plus, ca tine la distanta spiritele rele. Calitatea sa de a ascuti intuitia s-a pastrat pana astazi si i s-a adaugat puterea de a aduce pace mintii, echilibru si stabilitate, potrivindu-se perfect in registrul pietrelor asociate gemenilor. 

 

Acvamarin

Daca te intereseaza o piatra care sa imbunatateasca abilitatile de comunicare si sa aduca pace si liniste in mintea si corpul nativului gemeni, stii deja ca agatul e piatra ideala pentru asta. Se poate intampla, insa, sa nu te regasesti in agat, motiv pentru care poti alege, in schimb, acvamarinul: are proprietati similare, insa energia e mai degraba calmanta decat stabilizanta, asa cum se intampla la agat. Pe de alta parte, acvamarinul are o nuanta albastru-verzuie, nefiind atat de variat precum agatul.    

 

Turcoaz

Din aceeasi zona a culorilor reci, marine, face parte si turcoazul: o piatra ce nu se poate sa nu te trimita cu gandul la valurile inspumate ale marii. Poate fi considerata cu usurinta o piatra specifica zodiei gemeni, pentru ca si ea este considerata a imbunatati comunicarea si a crea stabilitate si echilibru in viata purtatorului. 

 

Safirul Galben 

Nu e intotdeauna usor sa iei decizii, dar un safir galben te poate ajuta, avand in vedere capacitatea ce ii este asociata - de a ascuti claritatea mintii. Deciziile se iau mai usor si mai bine cu mintea limpede, asa ca aceasta piatra pretioasa poate fi o optiune excelenta pentru a satisface aceasta nevoie. 

 

Asadar, „zodia gemeni si pietrele norocoase” poate fi o lunga discutie, pentru ca se vor gasi, cu siguranta, si alte pietre potrivite, dar si pareri contrare. Esentiala, in final, este si ramane, conexiunea pe care o simti tu cu o anumita piatra si felul in care personalitatea ta poate fi exprimata prin ea. 

Adevarul este ca nu exista pietre pretioase perfecte pentru anumite zodii, ci caracteristici ale zodiilor si nevoi ale acestora, ca oameni, iar ele pot fi puse intr-o relatie de corespondenta cu proprietatile si semnificatiile pietrelor pretioase sau semipretioase. 

Esti gemeni si vrei sa cumperi pietre pretioase pentru tine sau vrei sa le faci cadou unei persoane nascute sub semnul acestei zodii? Oricare ar fi situatia in care te afli, acum ai informatiile necesare pentru  a face o alegere inspirata. Te-ai hotarat deja care este, pentru tine, piatra norocoasa a zodiei gemeni? Daca nu, mai arunca o privire si frumusetea uneia te va convinge, in cele din urma. 



Sursa foto: pexels.com



WhatsApp Chat WhatsApp Chat