Piatra de lava vulcanica – proprietati nebanuite pentru bunastarea ta

Piatra de lava vulcanica – proprietati nebanuite pentru bunastarea ta

Tu stii care este povestea pietrelor de lava? Asa cum, cel mai probabil, ti-ai dat seama dupa denumirea pe care o poarta, pietrele de lava nu sunt altceva decat rezultatele eruperii vulcanilor. Din lava revarsata si uscata se formeaza aceste pietre care pot avea mai multe culori, cum ar fi negru, maro si gri. Interesant este faptul ca pietrele au un aspect asemanator cu cel al unui fagure, iar suprafata lor este poroasa. Mai mult, pietrele de lava sunt purtate ca bijuterii inca din cele mai vechi timpuri.

Piatra de lava vulcanica are proprietati foarte benefice pentru sanatate. Spre exemplu, in cazul in care suferi de alergii, si mai ales in anotimpurile de primavara si toamna, poti pune cateva picaturi din uleiurile tale esentiale preferate peste pietrele de lava pe care sa le porti cu tine toata ziua. Poti face acest lucru cu o bratara sau un colier facut din pietre de lava vulcanica.

Piatra de lava are multe alte proprietati despre care iti vom povesti in continuarea acestui articol. Cu siguranta dupa ce il vei parcurge pe tot, iti vei dori sa detii asemenea pietre semipretioase.

Cuprins:

  1. Piatra de lava vulcanica – proprietati pe care nu stiai ca le are
  2. Piatra de lava – beneficii pentru bunastare

 1. Piatra de lava vulcanica – proprietati pe care nu stiai ca le are 

Se spune despre piatra de lava ca are proprietati vindecatoare, data fiind conexiunea directa si foarte puternica pe care o are cu pamantul – locul unde isi are originile. Din punct de vedere simbolic, aceasta are semnificatia unor noi inceputuri sau chiar a renasterii. De asemenea, piatra de lava vulcanica mai este asociata si cu chakra noastra de baza, cea a radacinilor noastre.

Cele mai importante proprietati pe care ni le ofera aceasta piatra semipretioasa sunt forta, curajul, reducerea tensiunii musculare, boost de energie, calmarea furiei, reducerea anxietatii, claritate in comunicare si imbunatatirea starii de spirit. Se spune ca piatra de lava vulcanica te poate ajuta sa treci peste toate provocarile pe care le intalnesti pe parcursul vietii datorita energiilor sale puternice. Mai mult decat atat, piatra de lava te poate inspira, motiva si stimula indiferent de cat de dificile sunt situatiile prin care treci in viata.

Pentru a te bucura de si mai multe beneficii, iti recomandam sa combini piatra de lava cu alte pietre pretioase sau semipretioase. Spre exemplu, poti alege dintre piatra Ochiul tigrului, Agat Negru, Turmalina neagra, Labradorit, Amazonit sau Aventurin – toate acestea te vor ajuta sa simti ca renasti si ca te indrepti catre noi inceputuri. In cazul in care vrei sa te bucuri de o stare de calm si sa scapi de anxietate, te sfatuim sa combini piatra de lava cu Ametist, Piatra Lunii (sau Moonstone) sau cu Howlit.

Piatra de lava vulcanica

Persoanele care sunt deja familiarizate cu aceasta piatra spun ca prefera sa o poarte datorita posibilitatii de a o combina si cu uleiuri esentiale pentru imbunatatirea echilibrului fizic si mental. Poti sa le porti si in timpul noptii, cand dormi, deoarece acest lucru te va ajuta sa ai un somn mai odihnitor si sa te trezesti cu o stare de bine.

 2. Piatra de lava – beneficii pentru bunastare 

Se spune ca, daca porti in mod regulat pietre de lava vulcanica, vei fi mult mai calm si vei reusi sa iti controlezi emotiile. Fiind o piatra facuta, practic, din foc, aceasta iti ofera puterea de care ai nevoie atunci cand te simti slab. Spre exemplu, in cazul in care esti o persoana mai timorata, timida sau iti este greu sa iei decizii importante, piatra de lava te va ajuta sa vezi lucrurile mult mai clar, astfel incat sa iei hotarari importante fara prea multe ezitari.

Din punct de vedere spiritual, vorbim despre energie pura. Piatra de lava vulcanica este recunoscuta ca avand proprietati de eliminare a emotiilor negative. Din acest motiv, este recomandat sa alegi cu precadere coliere sau bratari facute din aceasta piatra. Este important ca pietrele sa fie aproape de puls (la incheietura, spre exemplu) sau de inima (la gat). Cu cat este mai apropiata de piele, cu atat piatra isi indreapta puterea energetica mai usor catre tine.

Intr-o lume aflata pe repede inainte, in care stresul si anxietatea ne sunt familiare mai mult ca niciodata, piatra de lava vulcanica pare a fi absolut necesara pentru fiecare dintre noi. Semnificatia pietrelor semipretioase o gasesti explicata in articolele noastre de pe blog si le poti achizitiona din magazinul nostru online.

 

Sursa foto: freepik.com.



WhatsApp Chat WhatsApp Chat