Obsidianul – scutul împotriva negativității și proprietățile sale vindecătoare

Obsidianul – scutul împotriva negativității și proprietățile sale vindecătoare

 

În fiecare zi ai parte de stres, atacuri de panică și de oboseală cronică? Nu mai reușești să-ți găsești echilibrul emoțional? Forța vindecătoare a cristalelor și a pietrelor semiprețioase îți poate reda echilibrul fizic și psihic. Conform astrologiei, unele dintre aceste pietre prețioase au proprietăți vindecătoare și produc vibrații care vindecă corpul în interior, în timp ce îl protejează de bolile pământene.

Pietrele prețioase și pietrele semiprețioase sunt comorile planetei noastre, lucru pe care îl împărtășim cu toții. Aceste pietre, cu toată frumusețea și strălucirea lor, nu sunt obișnuite, ci sunt înzestrate cu calități mistice născute din pântecele pământului.

În funcție de componentele lor, aceste pietre prețioase și semiprețioase au beneficii pentru sănătate. Există pietre care păstrează sănătatea și starea de bine a purtătorilor lor. În cele ce urmează, vom prezenta unele dintre cele mai puternice pietre de obsidian care sunt associate cu protecția, securitatea și îndepărtarea energiei negative.




Cuprins:

 

  1. Ce este obisidanul și de către cine poate fi folosit?
  2. Apariția obsidianului și modalitățile de utilizare
  3. Proprietățile obsidianului
  4. Care sunt beneficiile obsidianului?
  5. Tipuri de obsidian care au rol protector și vindecător
  • 5.1 Obsidianul negru
  • 5.2 Obsidianul fulg de nea
  • 5.3 Obsidianul mahon

 

1.Ce este obisidanul și de către cine poate fi folosit?

Obsidianul este o piatră intensă și fără frontiere, acționând rapid și puternic. Calitățile sale de oglindă ce reflectă adevărul scot în evidență defectele, slăbiciunile și blocajele. Ne te mai poți ascunde de ceea ce ești atunci când ai prin preajmă un obsidian și îl folosești în meditații și introspecții. Această piatră obligă la emancipare spirituală și oferă sprijin în cursul procesului de înlăturare prin înțelegere a stărilor incoerente și distructive. Trebuie purtat sau folosit cu grijă, deoarece poate să aducă la suprafață distorsiuni mental-emoționale majore și adevăruri extrem de neplăcute, adesea reflectate în evenimentele de zi cu zi. Bine dirijat, calitățile sale catharthice sunt extrem de valoroase, vindeca profund sufletul și facilitează întoarcerea în copilăria timpurie și chiar în viețile anterioare pentru a tămădui emoțiile intense și traumele perpetuate din trecut în prezent.

Obsidianul este o piatră extrem de protectoare, care formează un scut împotriva negativității. Furnizează o coardă de ancorare din chakra rădăcină (Muladhara) până în centrul pământului, absoarbe energiile negative din mediul înconjurător și fortifică. Este foarte util pentru persoanele sensibile, deoarece blochează infiltrările prin atac psihic și îndepărtează inducțiile negative subtile. O bucată de obsidian este eficientă contra stresului geopatogen sau pentru absorbirea poluării energetice din mediul înconjurător. Dar tendința sa naturală primordială este aceea de a revela adevărul iar această calitate ar trebui să fie cea dintăi luată în considerare atunci când alegem un obsidian că să ne fie aproape. Totuși, mulți dintre cei care sunt receptivi la pietre și cristale consideră aceste efecte ale sale mult prea puternice (sau chiar copleșitoare) și preferă să folosească o piatră mai moderată și mai comodă.

În plan spiritual, obsidianul ne împinge pe drumul către descoperierea menirii spirituale. Elimină blocajele și tensiunile energetice și integrează umbra psihologică în totalitatea ființei spirituale.

În plan mental, obsidianul conferă claritate mentală și elimină confuzia și convingerile limitative.

În plan psihologic, obsidianul ne ajută să înțelegem cine suntem cu adevărat, punându-ne față în față cu umbra noastră și învațându-ne cum să o integrăm.

 

2.Apariția obsidianului și modalitățile de utilizare

Obsidianul este o rocă magmatică efuzivă formată prin răcirea bruscă a lavei ieșite la suprafață, material care conține un procent maximal de 2-3% apă. Nu are o structură cristalină, fiind practic o sticlă vulcanică mată.

Obsidianul a fost utilizat în Paleolitic și Neolitic pentru confecționarea răzătoarelor, cuțitelor și a vârfurilor de săgeți, iar mai târziu ca piatră decorativă. Cele mai vechi piese datează de 9000 de ani. În epoca de piatră, obsidianul, datorită colțurilor ascuțite și durității, a fost folosit drept cremenea la confecționarea uneltelor. El este supranumit și aurul negru al epocii de piatră. 

Încă din Antichitate. se credea că obsidianul absoarbe energiile negative, ajută la mărirea capacității intelectuale, ascute agerimea minții, mărește rezistența la efort și îndepărtează farmecele și vrăjile. Era, de asemenea, folosit de către vechii azteci și în timpul ritualurilor pentru a atrage energiile benefice ale universului sau pentru îndepărtarea spiritelor malefice. Aztecii considerau obisidianul drept o piatră divină. 

În zilele noastre, este folosit pentru confecționarea obiectelor de artă, pietrelor semiprețioase, bijuteriilor și chiar în operațiile pe cord sau în chirurgia estetică. 

Obsidian se găsește în multe locații din întreaga lume. Se limitează la zone cu activitate vulcanică recentă din punct de vedere geologic. Obsidian mai vechi de câteva milioane de ani este rară, deoarece roca sticloasă este rapid distrusă sau modificată de intemperii, căldură, sau alte procese. Depozite semnificative de obsidian se găsesc în Argentina, Canada, Chile, Ecuador, Grecia, Guatemala, Ungaria, Islanda, Indonezia, Italia, Japonia, Kenya, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Rusia, Statele Unite și multe alte locații.

 

3.Proprietățile obsidianului

Proprietăți magice

- Își protejează efectiv proprietarul de orice efecte negative magice și psihologice. Ar trebui să fie purtat de acei oameni care sunt nevoiți să muncească sau să trăiască în situații tensionate, de exemplu, într-un grup de conflicte. Obsidianul nu-i permite stăpânului să cedeze provocărilor, sporindu-i autocontrolul și încrederea în sine.

- Ajută la eliminarea blocurilor psihologice, complexelor. Omul care îl poartă observă că propriile sale temeri și probleme nu mai păreau atât de mari. El este motivat să facă schimbări importante ale vieții, să schimbe locul de muncă, să plece de lângă o persoană neplăcută etc.

- Controlează emoțiile negative ale proprietarului, calmează suspiciunea și furia. Potrivit pentru persoanele care suferă de faptul că în mod constant se compară cu ceilalți, trăind invidie și nesiguranță.

- Este recomandat de terapeuții lituanieni în rezolvarea situațiilor în care este necesară aflarea adevărului cu orice preț. Obsidianul dezvăluie secretele, planurile ascunse ale altor oameni, ajută la înțelegerea modului în care te tratează cu adevărat această persoană.

- Necesar în colectarea mineralelor unei persoane angajate în magie, ce practică ezoterismul. Înainte de a ghici în cărțile de tarot aduce claritate gândurilor și întregului proces. 

Proprietăți terapeutice

- Elimină temerile, anxietatea, suspiciunea. El tratează coșmarurile chiar și la copii mici. Punerea pernei sub pernă nu este recomandată din cauza energiei sale destul de puternice. Este mai bine să meditezi cu el în mână, înainte de culcare timp de 5-10 minute, spun lioterapeuții.

- Ajută la rezolvarea proceselor inflamatorii din organism, deoarece el absoarbe energia negativă a bolii și o transformă.

- Îmbunătățește digestia, apetitul.

- Creste rezistenta organismului în situații stresante. Experții îl recomandă ca un talisman permanent pentru acei oameni care sunt obligați să suporte stres fizic grav la locul de muncă.

- Accelerează recuperarea după leziuni, vindecarea rănilor, fuziune osoasă.

 

4.Care sunt beneficiile obsidianului?

 

Piatra obsidiană, una dintre singurele pietre tămăduitoare găsite în natură, are nenumărate beneficii pentru corpul uman. Unul dintre principalele sale beneficii este ameliorarea durerilor prin stoparea energiei negative din organism și răspândirea emoțiilor pozitive.

 

Iată principalele efecte tămăduitoare: 

  • Atunci când combină sticlă vulcanică și cristale de cuarț, oamenii văd beneficiile tratării problemelor psihologice și spirituale. Ceea ce ajută la ameliorarea presiunii, a stresului, precum și la asigurarea confortului. 
  • Punerea unei pietre obsidiene sub pernă va ajuta proprietarii să aibă un somn mai bun, mai profund și mai puține coșmaruri.
  • Oamenii suferă adesea de boli ale sistemului nervos, cum ar fi dureri de cap și oboseală. Această durere nu se va mai simți la fel de accentuat datorită impactului pozitiv al pietrei obsidiene.
  • S-a constatat, de asemenea, că piatra obsidiană are un efect pozitiv asupra tratamentului bolilor sistemului digestiv, stomacului.
  • Obsidian ajută, de asemenea, la stabilizarea tensiunii arteriale și întărește sistemul imunitar.
  • Indienii folosesc această piatră pentru pentru a ajuta la reducerea daunelor cauzate de poluarea mediului. Acest lucru ajută la îmbunătățirea sănătații.
  • Inciziile cuțitului obsidian vor fi mai frumoase, mai puțin periculoase pentru pacient.
  • Această piatră este, de asemenea, un antialgice eficient, utilizat pentru a trata boli legate de articulații și mușchi.




5.Tipuri de obsidian care au rol protector și vindecător

Obsidianul negru

obsidian negru

Obisidanul negru este recunoscut drept un cristal cu o puternică energie creativă și cu foarte multă putere pentru ancorarea sufletului și a forțelor spirituale la nivelul planului fizic. În acest fel, piatra de Obsidian negru ajută la manifesterea forțelor spirituale în lumea fizică. Energia sa de ancorare ajută la îmbunătățirea stăpânirii de sine și susține pătrunderea în profunzimea subconștientului prin înfruntarea adevăratului ego. Prin prisma capacității sale de a amplifica energiile negative, piatra de Obsidianul negru contribuie la eliberarea acestora după ce au fost puternic resimțite pentru a fi percepute correct. De asemenea, vorbim despre un cristal care readuce în prim plan trecutul pentru a-l folosi că bază fertilă în dezvoltarea actuala a sufletului. Energia puternic protectoare a acestei varietăți de Obsidian asigură respingerea gândurilor negative. Acest cristal este recomandat inclusiv pentru a lăsa în trecut iubirile vechi. 

 

Obisidanul fulg de nea 

Obsidian snowflake - obsidian fulg de nea

Obisidanul fulg de nea ajută la calmarea și liniștea chackrei sacrale, astfel încât să existe o mai mare receptivitate față de tiparele comportamentale vechi și depășite. Este un cristal care ne ajută să privim din perspectivă pozitivă, atât greșelile din viață, cât și reușitele. Obsidianul fulg de nea este considerat un cristal al purității, fiind recomandat pentru echilibrarea mentalului, fizicului și spiritualului. Contribuie inclusiv la eliminarea acelor tipare mentale care generează stres și încurajează introspecția și imparțialitatea. Este de asemenea, foarte indicat pentru a învăța cum să percepem singurătatea sau izolarea dintr-o perspectiva a puterii care ajută la meditație. În planul corpului fizic, această varietate de Obsidian ajuta la tratarea venelor și la îmbunătățirea circulației sanguine, dar și pentru tratarea sistemului nervos. 




Obisidianul mahon 

obsidian mahon

Obisidanul mahon are un puternic rol protector și contribuie la îndepărtarea blocajelor energetice și a celor psihice. Contribuie inclusive la eliminarea energiilor negative, anxietății și tensiunilor, fiind un

cristal care susține relaxarea, creșterea în plan spiritual și dezvoltarea personală. Este recomandat acest cristal pentru a îmbunătăți sexualitatea.



Iată așadar, că obisdianul este una dintre pietrele prețioase, care de-a lungul timpului, a făcut minuni. Să porți o bijuterie din obisdian inseamnă să ai mereu asupra ta o protecție împotriva energiilor negative. Fie că alegi un pandantiv, cercei, sau un inel, vei simți foarte repede protecția acestei pietre asupra organismului tău.



Sursă foto: Pixabay.com, Shutterstock.com



WhatsApp Chat WhatsApp Chat