Citrinul: ce proprietati are si cum il poti purta in functie de stilul tau

Citrinul: ce proprietati are si cum il poti purta in functie de stilul tau

 

Piatra de citrin sau varianta galbena a cuartului este una dintre cele mai populare pietre semipretioase alaturi de acvamarin, safir sau topaz si se gaseste intr-o multime de combinatii diverse, de la margele, cercei, inele si pana la coliere elegante sau bratari. Numele sau este dat de versiunea veche a cuvantului “lamaie” in limba franceza si face referire la asemanarea culorii sale cu cea a lamaiei. Citrinul se folosea inca din antichitate atat pentru decorarea podoabelor, cat si pentru a decora obiecte de lupta, precum sabiile sau scuturile. 

 citrin

Daca iti doresti sa afli mai multe despre proprietatile citrinului si cum il poti purta in tinutele de zi sau de seara, citeste in continuare acest material!

 

Cuprins

  1. Citrinul: proprietati magice
  2. Cum poti purta bijuteriile cu piatra de citrin in functie de stilul tau

 

1. Citrinul: proprietati magice



Printre proprietatile magice ale citrinului se numara cresterea nivelului de optimism si a starii de bine, imbunatatirea digestei, dar si incurajarea manifestarii. Iata care sunt cele mai cunoscute proprietati ale acestui cristal:

 

  • Transmite o stare de fericire, optimism si voie buna. Se spune ca citrinul poate ajuta la crearea unei stari de fericire si transmite voie buna celor care il poarta. Acest lucru se datoreaza asemanarii sale cu soarele, astrul ce ofera lumina si caldura. De asemenea, se spune ca acesta poate canaliza energia puternica si pozitiva a soarelui, de aceea este o idee buna sa il porti in zilele insorite si frumoase.
  • Ajuta la curatarea aurei spirituale. Inca din cele mai vechi timpuri se credea despre acest cristal ca are o energie aparte inauntrul sau si ca poate stoca lumina, un element asociat cu vindecarea si curatarea.
  • Da putere manifestarilor. Manifestarea reprezinta un set de exercitii ce ajuta la crearea unei realitati asa cum iti doresti. Spre exemplu, pentru a putea sa gasesti iubirea, vei manifesta gasirea acesteia, imaginandu-ti exact cum vrei ca lucrurile sa decurga. Manifestarea se poate practica in toate aspectele vietii si este o practica detaliata in sute de carti. Citrinul este o piatra despre care se spune ca poate ajuta la indeplinirea mai rapida a manifestarilor.
  • Ajuta digestia si imbunatateste claritatea mintala. Aceste proprietati ale citrinului s-au transmis inca de acum sute de ani, iar pana in ziua de astazi se spune ca acesta transmite calm si serenitate, ajutand la digestie si la claritatea mintii.

citrin rulat

2.Cum poti purta bijuteriile cu piatra de citrin in functie de stilul tau



Exista o multime de moduri in care poti purta citrinul, in functie de stilul tau, dar si de ocazie:

 

  • Pentru stilul elegant. Opteaza pentru o pereche de cercei lungi, cu insertii de citrin. Acestia se pot asorta usor cu tinute elegante, fie ca este vorba de rochii de seara sau de camasi si pantaloni eleganti. 
  • Pentru stilul casual. Unui stil casual i se potrivesc inelele simple, din argint sau aur, cu pietre semipretioase de dimensiuni mici. Opteaza pentru un inel din aur sau argint cu citrin si poarta-l la tinute casual, fie ca alegi rochii, fuste sau pantaloni.
  • Pentru stilul boho-chic. Unui astfel de stil, inspirat de senzatia de libertate, i se vor potrivi bijuteriile de tip bratari cu insertii de pietre. Poti opta pentru bratari din metal sau lemn cu citrin pe care sa le porti la rochii lejere, palarii de paie sau pantaloni din in si tricouri din bumbac.
  • Pentru stilul grunge. Chiar daca ai un stil grunge-chic, asta nu inseamna ca nu poti integra pietre semipretioase in tinutele tale. Incearca colierele cu citrin si alege modele cu design modern si insertii de negru. Contrastul va arata minunat.

 

Citrinul este o piatra populara, cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri. Pe scala Mohs, aceasta primeste nota 7 din 10 cand vine vorba de duritate, ceea ce inseamna ca este rezistenta la zgarieturi si socuri, fiind ideala pentru portul de zi cu zi. 

 

Bijuteriile cu citrin au fost purtate de vedete de la Hollywood de nenumarate ori, de la starlete precum Greta Garbo sau Joan Crawford si pana la actrite din zilele noastre, cum ar fi Kate Winslet sau Emma Watson. Poarta citrinul in orice combinatie doresti, asortand designul bijuteriei cu stilul tau personal sau cu ocazia!

 

Sursa foto: Pixabay.com



WhatsApp Chat WhatsApp Chat