Ametistul: proprietati, beneficii si caracteristici ale pietrei spiritualitatii

Ametistul: proprietati, beneficii si caracteristici ale pietrei spiritualitatii

Un mineral purpuriu captivant, ametistul este un simbol al seninatatii si intelepciunii. Piatra prezenta pe bijuteriile coroanei regale britanice, ametistul este bogat in valori si istorie. Descopera, in continuare, mai multe detalii fascinante despre acest cuart si beneficiile sale linistitoare pentru corp si minte.

Numele acestei pietre semipretioase este de origine greaca. Methystos inseamna betie, iar prefixul a- indica privarea. Prin urmare, ametistul se refera la sobrietate. Dar de ce numele acestui mineral este legat de absenta betiei?

In mitologia greaca, Amethystos era numele unei nimfe. Dionysos, zeul vinului si al betiei, a vrut-o, dar ea si-a dorit sa ramana casta si i-a refuzat avansurile. Zeita Artemis a transformat-o, apoi, pe Amethystos intr-un cristal dur si rece, protejand-o, astfel, de intentiile malefice ale lui Dionysos. Suparat, de furie Dionis si-a varsat paharul de vin pe acest cristal, care a luat o culoare violet intens.

Cuprins:

  1. Caracteristici ametist: istoria si originea pietrei
  2. Proprietati ametist
    1. Ametistul: proprietati fizice
    2. Beneficiile psihice nestiute ale ametistului
  3. Piatra ametist: beneficii de neegalat
  4. Ametistul: purificare si reincarcare

 

1. Caracteristici ametist: istoria si originea pietrei

Grecii si romanii erau familiarizati cu aceasta poveste mitologica. De aceea, pentru a preveni betia, exista obiceiul de a bea numai din cupe de ametist. In timpul Antichitatii, la egipteni, aceasta piatra a fost folosita si pentru a aduce ploaia in caz de seceta. Simbol al abundentei si norocului, ametistul era un semn de noroc daca aparea in visele poporului evreu.

Pentru crestini, ametistul devine un simbol al puritatii si smereniei atunci cand Iosif ofera Mariei un inel cu un ametist. Aceasta piatra simbolizeaza si iubirea. Sfantul Valentin, care a fost preot, purta la gat un ametist.

Un alt sens pentru crestini este cel al fidelitatii. Intr-adevar, Episcopii Vaticanului poarta un inel impodobit cu un ametist. Aceasta bijuterie simbolizeaza dedicarea lor fata de Biserica, iar simbolurile legate de diferitele proprietati ametist intaresc aceasta unire.

In timpul Renasterii italiene, Leonardo da Vinci a folosit beneficiile ametistului pentru a-si risipi gandurile negative. Aceasta piatra i-a permis, de asemenea, sa-si sporeasca inteligenta inovatoare.

In trecut, principalele zacaminte de ametist erau situate in India. Astazi, depozitele de ametist se gasesc peste tot in lume. Cele mai importante sunt in Brazilia si Uruguay. Dar exista unele semnificative si in Franta, la Auvergne, de exemplu.

2. Proprietati ametist

Ametist Geoda Proprietati

2.1 Ametistul: proprietati fizice

Energiile acestui mineral relaxeaza muschii contractati de stres sau presiune, in principal tensiunile de la nivelul gatului si umerilor. In cazul migrenelor, ametistul ajuta la reducerea durerii si la echilibrarea vibratiilor corpului. Este o piatra care este folosita si pentru a activa vindecarea pielii.

Pentru a reduce aciditatea gastrica, ametistul ajuta la eliminarea mai rapida a elementelor daunatoare din organism. Ajuta si la combaterea dependentelor legate de tutun sau alcool, prin eliberarea organismului de acestea.

Ametistul are virtuti de purificare: atat pentru locuri, cat si pentru oameni. Amplasat ca element decorativ intr-o camera a casei, face atmosfera mai calma si senina, caci poarta energii pozitive.

2.2 Beneficiile psihice nestiute ale ametistului

In litoterapie, ametistul este considerat ca o piatra de trecere. Aceasta inseamna ca ea insoteste sufletele care pleaca si ii ajuta pe cei vii sa depaseasca aceasta incercare de doliu. In caz de separare, acest mineral calmeaza sentimentele de furie si tristete.

Piatra de ametist aspira la calm. Este ideala pentru activitati care necesita o concentrare mentala puternica. Purtata intr-o bratara in timpul unei sesiuni de meditatie, ametistul ajuta mintea sa se concentreze asupra lucrurilor importante. De asemenea, functioneaza pentru a ramane concentrat in timp ce lucrezi sau ai idei noi, caci aceasta piatra sporeste creativitatea.

Pentru persoanele predispuse la depresie si ganduri negative, ametistul ajuta la eliberarea de astfel de trairi, intrucat coduce mintea spre o stare de relaxare, lasand problemele in urma. In contact cu pielea, acesta isi transmite direct energia. Este o piatra care poate ajuta, de asemenea, cu tulburarile obsesiv-compulsive.

3. Piatra ametist: beneficii de neegalat

Ametistul actioneaza in principal pe chakra coroanei, cea a intelepciunii si altruismului. Este a saptea chakra. Ajutand la atingerea unei stari de calm mental, piatra de ametist ghideaza deschiderea acestei chakre. Asezat pe partea superioara a craniului, acesta influenteaza functiile hormonale si elibereaza serotonina.

Acest hormon ajuta in special la calmarea stresului si la cresterea gandurilor pozitive. In cazul unor manipulari rele ale chakrei a saptea, pot aparea sentimente de teama si violenta. Ametistul poate ajuta si la stabilizarea acestor stari.

Acest cuart violet este, de asemenea, utilizat pentru a stimula chakra celui de-al treilea ochi. Prin plasarea pietrei intre sprancene, energiile sale se deschid catre vibratii mai mari. Aceasta chakra este cea a imaginatiei. In contact cu ametistul, barierele mentale cad si iti vin idei inovatoare. Odata activata, aceasta chakra ajuta la concentrarea mintii asupra esentialului.

4. Ametistul: purificare si reincarcare

Ametist geoda

In starea sa naturala, o piatra se purifica si se reincarca. Dar purtat ca accesoriu sau folosit ca piatra bruta, are nevoie de curatare si reincarcare. Pentru a curata ametistul, este necesar sa-l lasi cel putin trei ore in apa de izvor. Poate functiona si apa demineralizata sau usor sarata, dar cu siguranta nu ar trebui sa folosesti apa de la robinet. Dupa aceasta lunga baie de apa purificatoare, piatra este stearsa si apa nu mai trebuie folosita.

Pietrele isi pierd energiile negative prin purificare si trebuie incarcate cu vibratii bune. Pentru a reincarca ametistul, lumina astrului noptii este foarte eficienta. Idealul pentru aceasta piatra este lumina lunii pline. Pe de alta parte, lumina soarelui poate determina pierderea culorii.

Asadar, daca si tu iti doresti sa incerci pe viu beneficiile acestei pietre minune, atunci nu ezita sa cauti cateva accesorii sau elemente decorative din ametist care sa ti se potriveasca tie si personalitatii tale!

Vizualizeaza produsle din AMETIST din oferta noastra.

Surse foto: Shutterstock.com, Unsplash.com



WhatsApp Chat WhatsApp Chat