Mix Rubin si Safir sfere fatetate 4 mm

SKU
59117377
98.00 RON

Corindon mix sfere fatetate 4 mm

Informatii suplimentare

Corindonul (l.germ. Korund) este un mineral clasat ca duritate (9) pe locul doi după diamant pe scara Mohs, deoarece mineralul Moissanit cu duritate 9,25 (foarte rar întâlnit în natură) nu este luat în considerare. Din punct de vedere al compoziției chimice este un oxid de aluminiu având formula Al2O3, prin urmare aparține de clasa oxizilor, cristalizând în sistemul trigonal. Culoarea fiind foarte variată, depinzând de impuritățile existente în cristal. Astfel de variații de culoare sunt: de la incolor, brun, sur, roz, roșu, galben, verde, violet, sau minerale de culoare albastră cu diferite nuanțe. În mod deosebit sunt apreciate fiind de valoare cristalele de korund de culoare roșie rubine și cele albastre safire, aici se mai poate aminti o variantă a safirului de culoare roză Padparadsha (Sri Lanka).


Pretul se refera la un sirag. Lungimea unui sirag este de 36-40 cm. Acest produs este destinat prelucrarii si nu poate fi folosit ca atare. Nu este o bijuterie

Detalii

Mix Rubin si Safir sfere fatetate 4 mm. Corindonul (l.germ. Korund) este un mineral clasat ca duritate (9) pe locul doi după diamant pe scara Mohs, deoarece mineralul Moissanit cu duritate 9,25 (foarte rar întâlnit în natură) nu este luat în considerare. Din punct de vedere al compoziției chimice este un oxid de aluminiu având formula Al2O3, prin urmare aparține de clasa oxizilor, cristalizând în sistemul trigonal. Culoarea fiind foarte variată, depinzând de impuritățile existente în cristal. Astfel de variații de culoare sunt: de la incolor, brun, sur, roz, roșu, galben, verde, violet, sau minerale de culoare albastră cu diferite nuanțe. În mod deosebit sunt apreciate fiind de valoare cristalele de korund de culoare roșie rubine și cele albastre safire, aici se mai poate aminti o variantă a safirului de culoare roză Padparadsha (Sri Lanka).

Mai multe informații

Mai multe informații
Cod Produs59117377
CuloareMulticolor
NuantaNaturala
FormaSfera
Dimensiune4 mm
FateteFatetat
PiatraNaturala
Recenzii
Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produsMix Rubin si Safir sfere fatetate 4 mm

WhatsApp Chat WhatsApp Chat