Proprietățile jadului: cum te poate ajuta această piatră semi-prețioasă să ajungi în echilibru cu tine însuți

Proprietățile jadului: cum te poate ajuta această piatră semi-prețioasă să ajungi în echilibru cu tine însuți

Pietrele semiprețioase nu reprezintă doar accesorii estetice decorative sau folosite în realizarea bijuteriilor, ci și elemente care pot avea un impact real asupra stării tale de bine. Majoritatea cristalelor sau pietrelor sunt considerate a fi benefice atât pentru sănătatea mentală, cât și pentru cea fizică, purtând în ele energii puternice care te pot ajuta în atingerea echilibrului personal.

Astfel, pietrele semiprețioase au fost folosite în acest scop timp de secole întregi, uzul unora dintre ele avându-și originea chiar în civilizațiile estice ale Antichității. În funcție de categoria din care face parte, fiecare piatră sau cristal are propria sa energie și poate avea proprietăți unice. Unul dintre cele mai populare accesorii de acest fel este jadul, considerat a fi aducător de noroc, pace sau putere spirituală. Țara care celebrează cel mai mult proprietățile jadului este China, însă acesta continuă să fie foarte apreciat în numeroase colțuri ale lumii.

Citește acest articol pentru a afla care sunt beneficiile pe care ți le poate aduce această piatră semiprețioasă și cum o poți folosi pentru a primi pace și echilibru în viața ta personală.

Cuprins:

  1. Proprietățile jadului: principalele tipuri de jad și care sunt beneficiile pe care ți le poate aduce fiecare

     2. Beneficiile pietrelor de jad: cum te poți folosi de jad pentru a-ți aduce                   armonie și echilibru în viața personală

1. Proprietățile jadului: principalele tipuri de jad și care sunt beneficiile pe care ți le poate aduce fiecare

Jadul este o piatră extrem de versatilă, care poate fi găsită sub diverse forme (nefrit sau jadeit) și într-o varietate de culori. În general, se spune că acesta este aducător de noroc, având în același timp proprietăți vindecătoare. În funcție de culoarea pe care o alegi, beneficiile acestuia pot să difere destul de mult. Iată care sunt principalele tipuri de cristale și cum te poate ajuta fiecare:

1.1.Beneficiile jadului verde

Verdele este cea mai bine cunoscută culoare a acestei pietre semiprețioase. În China, jadul verde simbolizează echilibrul dintre cele cinci virtuți ale umanității: curaj, modestie, dreptate, compasiune și înțelepciune. În general, acesta este considerat un simbol al serenității, al purității și al liniștii.

Jad verde proprietati

Jadul verde este considerat, în primul rând, un totem al norocului, numeroși pasionați ai pietrelor și cristalelor folosindu-se de acesta pentru a atrage energii pozitive în viața de zi cu zi. De asemenea, acest tip de jad este considerat a fi o piatră protectoare, protejându-te împotriva gândirii distructive sau energiilor negative care te pot amenința. Folosit în echilibru cu jaspul roșu, cunoscut și sub numele de „Piatra Sângelui”, acesta te va ajuta să armonizezi toate aspectele vieții și să îți atingi mai ușor țelurile, sporindu-ți creativitatea și conferindu-ți putere.

Nu în ultimul rând, se consideră că jadul verde are numeroase proprietăți vindecătoare, benefice pentru organism. Astfel, acesta poate susține funcționarea optimă a inimii și a sistemului nervos și imunitar, protejând în același timp glanda tiroidă, timusul sau rinichii.

1.2. Beneficiile jadului alb

Jadul alb este o piatră din categoria nefritelor, considerată a fi aducătoare de lumină. În fapt, numeroși specialiști în tainele cristalelor susțin că acesta poartă în sine chiar esența primă și puterea luminii solare.

Jad alb

Fiind considerat un element care conferă pace și echilibru, jadul alb te poate ajuta în purificarea energiilor inimii, luptând în același timp cu gândurile negative. Te va ajuta să ajungi în armonie cu tine însuți, calmându-te atunci când te simți atacat de gânduri tulburătoare. Atunci când este combinat cu Ochiul Tigrului, jadul alb te poate ajuta să lași aspectele dureroase ale trecutului în urmă și să privești spre viitor. Acesta îți va oferi suport în renunțarea la suferință, la furie sau la ură, inspirându-te să te apropii din nou de oameni și să regăsești lumina pe care poate crezi că ai pierdut-o.

1.3. Beneficiile jadului galben

Culoarea galben se numără printre cele mai rare forme ale jadului, variind de la galbenul-lămâie până la auriul-miere. Jadul galben este asociat simbolului Focului, corespunzând identității personale și ego-ului. Datorită originii sale solare, acesta te va ajuta să îți dezvolți încrederea în tine și curajul, conferindu-ți în același timp înțelepciune și putere de gândire analitică. Jadul galben poate fi folosit și ca „piatră a viselor”, ajutându-te astfel să îți descoperi dorințele ascunse și să îți analizezi emoțiile, conectându-te cu lumea înconjurătoare.

Jad galben

De asemenea, acesta îți va aduce armonie și echilibru atât în viața personală, cât și în relațiile cu ceilalți. Datorită mineralelor pe care le are în componență, jadul galben are numeroase beneficii și pentru organism. Acesta poate participa în circulația optimă a sângelui, prevenind astfel afecțiunile de sănătate și ameliorând oboseala.

1.4. Beneficiile jadului roșu

Făcând parte din categoria jadeitelor, jadul roșu este considerat un cristal benefic energiei Chi, alături de rubin sau cinabru. Purtând în sine energia Războinicului, acesta te poate ajuta în înlăturarea fricilor și îndoielilor, conferindu-ți putere și încredere în forțele proprii.

Jad Rosu

Această piatră semi-prețioasă coordonează vitalitatea, pasiunea și puterea, inspirându-te să acționezi și să îți atingi idealurile. De asemenea, jadul roșu îți va spori capacitățile creative și intelectuale, protejându-te în același timp de factorii externi care te pot ține pe loc.

Astfel, acesta îți va conferi puterea necesară pentru a depăși situațiile limită și contextele tulburătoare și te va ajuta în menținerea echilibrului energetic atunci când simți că cedezi.

2. Beneficiile pietrelor de jad: cum te poți folosi de jad pentru a-ți aduce armonie și echilibru în viața personală

Datorită versatilității sale, jadul poate folosit într-o varietate largă de contexte, fie sub formă de piatră, fie sub formă de cristal. În general, acesta este cel mai des utilizat în confecționarea bijuteriilor sau accesoriilor vestimentare.

Astfel, te poți folosi de această piatră extrem de benefică în confecționarea brățărilor handmade, a inelelor sau a pandantivelor, combinând-o cu alte elemente care o echilibrează precum granatul, carneolul sau pirita. Dacă îți dorești să o ții cât mai aproape de inimă, sursa tuturor energiilor, o poți integra într-o broșă.

De asemenea, poți utiliza jadul și în decorul locuinței, pentru a o armoniza și a o purifica. Realizează ghirlande de jad, folosindu-te de el individual sau combinându-l cu alte pietre semiprețioase. Pentru a resimți în mod ideal efectele sale, așeaz-o în spații centrale în interiorul locuinței, precum la intrarea în casă sau deasupra patului.

Pietrele semiprețioase au o varietate foarte largă de beneficii atât pentru organism, cât și pentru psihic și emoție. Dacă nu ai descoperit încă felul în care îți poate schimba jadul percepția asupra vieții, începe de astăzi să o faci!

Ține minte: fiecare piatră pe care o colecționezi își va juca propriul rol în armonizarea tuturor aspectelor din viața ta, aducându-te, într-un final, în acel echilibru ideal pe care l-ai căutat până acum.

Surse foto: Shutterstock.com, Unsplash.com, Magazinuldepietre.ro.



WhatsApp Chat WhatsApp Chat