Pirita: proprietatile si beneficiile pietrei conectate cu prosperitatea

Pirita: proprietatile si beneficiile pietrei conectate cu prosperitatea

Daca esti in cautarea unei pietre semipretioase care te-ar putea ghida spre modul autentic in care percepi prosperitatea si ai vrei sa o atragi in viata ta fix unde este nevoie, ai nimerit in locul potrivit!

Pentru inceput, pirita este elementul care te poate conduce spre caile subiective ale abundentei si te poate ajuta sa redobandesti asertivitatea sau sa o gestionezi mai bine in vederea atingerii unor teluri autentice.

Cum prosperitatea nu este perceputa in acelasi mod de fiecare om, pirita te poate ajuta sa te conectezi cu expresia subiectiva si autentica a prosperitatii, sa intelegi mai bine de ce ai nevoie, ce anume iti aduce fericirea, in ce merita sa iti investesti timpul si care sunt atuurile care te fac sa stralucesti!

Cuprins:

  1. Ce este pirita?
  2. Pirita: proprietati metafizice
  3. Pirita: beneficii si utilizare

1. Ce este pirita?

Pirita este un mineral sulfuros cu o tenta aurie si o baza de cristalizare cubica. Denumirea i se trage din termenul grecesc pyr (foc) si este, in plan metafizic, elementul care reda energia si vitalitatea focului. Inca din antichitate, pe langa numeroasele practici metafizice prin care ajuta oamenii sa se conecteze cu lumea spirituala, pirita chiar ajuta si la aprinderea focului.

De-a lungul istoriei, pirita si-a gasit un loc special in numeroase culturi, traditii si practici. Nativi americani o foloseau deseori in meditatie, la diverse ceremonii, vazand in pirita o forta vindecatoare, magica, iar in antichitate, grecii se bucurau de frumusetea ei sub forma bijuteriilor.

Desi este cunoscuta in termeni populari drept ,,aurul nebunilor’’, o sintagma care ii minimizeaza importanta si o plaseaza intr-o comparatie superficiala cu aurul, descoperirile stiintifice din ultima decada arata ca pirita chiar contine uneori aur, iar geologii au elaborat un nou mod de a extrage aur din pirita, unul care este chiar mai sustenabil si eficient fata de cel clasic.

pirita

Pirita are o simbolistica bogata si un farmec aparte, dar este nevoie de precautie daca intentionezi sa o incluzi in colectia de cristale.

In primul rand, trebuie sa o feresti intotdeauna de apa, umezeala sau de razele puternice ale soarelui! Este un mineral sulfuros, prin contactul cu apa se oxideaza, iar acest proces nu duce doar la deteriorarea piritei, ci si la potentiale reactii adverse de care trebuie sa te feresti!

Te poti bucura de ea plasand-o intr-un cufar sau intr-o zona a prosperitatii daca te pasioneaza estetica feng shui, in orice caz trebuie sa te asiguri ca ramane intr-un loc ferit de umiditate sau lumina puternica.

2. Pirita: proprietati metafizice

Asocierea cu focul scoate la inaintare vitalitatea, energia si stralucirea acestui element. In plan metafizic, pirita este o piatra semipretioasa destul de puternica.

Inca din antichitate adopta o simbolistica care o transforma intr-un element al fortei si asertivitatii, avand o energie masculina puternica. Pirita este asociata preponderent cu prosperitatea, bunastarea in plan fizic si este deseori conectata cu o doza de optimism in raport cu viitorul.

Pirita, prin forma ei naturala cubica, este un element unic, fascinant si pare greu de crezut ca a fost creata de natura! Ei bine, chiar a fost creata de natura si prin aceasta forma naturala intelegem mai bine rolul piritei in plan metafizic. O astfel de piatra poate ajuta in stabilirea unei conexiuni mai profunde cu unicitatea ta, cu expresia autentica, ingenua, care nu poate fi preluata sau imitata. Daca in viata de zi cu zi ti se prezinta prin numeroase canale modele de urmat si planuri de viitor dezirabile, magia piritei sta in propulsarea unicitatii si in gasirea fericirii prin acele lucruri care te fac sa radiezi.

In plan mental, pirita ajuta la formarea unei perspective mai profunde in diverse probleme sau aspecte care starnesc confuzia. Poate conferi claritate si capacitatea de a privi dincolo de invelisul superficial al lucrurilor. Inurajeaza deopotriva deprinderea fortei interioare, stabilizarea acesteia si poate ghida spre imbunatatirea abilitatilor de leadership. Asertivitatea asociata piritei te poate incuraja sa iti redirectionezi energia spre lucrurile care iti asigura cu adevarat implinirea, iar prin setarea unor intentii aliniate cu obiectivele superioare, prosperitatea iti poate pasi pragul.

3. Pirita: beneficii si utilizare

In privinta utilizarii, indiferent de modul in care vrei sa o integrezi, nu uita ca pirita nu poate intra in contact cu apa. Contactul cu apa nu duce doar la oxidarea si deteriorarea piritei, ci si la reactii adverse nocive.Pentru o folosire sigura, trebuie sa o feresti de umiditate si de razele puternice.

Precum citrinul, pirita este asociata cu atragerea bunastarii. Pe langa bunastare, este asociata si cu norocul, mentinerea unei perspective optimiste, redescoperirea si stabilizarea puterii interioare si consolidarea abilitatilor necesare unui lider. O bijuterie cu pirita, plasata intr-un loc strategic, intr-un cufar al prosperitatii, poate fi benefica in atragerea bunastarii, in redobandirea asertivitatii si stabilirea unor planuri de viitor cladite prin abilitatile care te fac sa stralucesti.

Inca din antichitate, pirita era apreciata si folosita intr-o varietate de bijuterii si accesorii, iar bijuteriile cu pirita continua si astazi sa incante iubitorii de cristale. Bijuteriile cu cristale au un farmec aparte atat cand sunt purtate, dar si acasa unde se pot transforma in piese de decor cu adevarat speciale. In feng shui, pirita este folosita pentru atragerea bunastarii si abundentei materiale prin plasarea pieselor cu pirita intr-un vas al abundentei sau folosirea pe post de decoratiuni.

Acestea fiind spuse, pirita isi gaseste deseori un loc in cufarul iubitorilor de pietre semipretioase care doresc sa atraga o energie asertiva care ii aduce mai aproape de obiectivele stabilite, o perspectiva mai ampla asupra lucrurilor, o doza de optimism in raport cu viitorul si o expresie autentica a prosperitatii.

Sursa foto: Unsplash, Pexels



WhatsApp Chat WhatsApp Chat