Piatra norocoasa pentru Rac - Ce ar trebui sa poarte cei guvernati de Luna?

Piatra norocoasa pentru Rac - Ce ar trebui sa poarte cei guvernati de Luna?

Fiind un semn zodiacal cardinal de apa, racul are capacitatea de a trece de la tarm la ocean sau, mai bine zis, de la planul material la cel spiritual. Fiind extrem de intuitivi, nativii acestei zodii pot identifica, repera si capta energiile din incaperea in care se afla. Guvernati de Luna, ei au o predilectie pentru viata de familie, iar comportamentul grijuliu si matern, de cele mai multe ori, pe care il au cu persoanele dragi din jurul lor ii fac sa fie persoane de incredere, loiale si dedicate. Cu toate acestea, tocmai din pricina naturii crabului, nativii pot pica dintr-o extrema in alta, astfel ca tandretea si grija se pot transforma usor in control si manipulare. 

 

Particularitatile fiecarui nativ, in functie de ziua in care s-a nascut, de ora ori de pozitionarea celorlalte planete pe cer, ofera prilejul unor dezbateri cu privire la cateva aspecte, printre care si piatra ori pietrele pretioase specifice acestei zodii. Daca si tu faci parte din nativii zodiei rac ori cunosti vreunul si doresti, pe cat se poate, sa gasesti ceva potrivit in materie de cristale ori bijuterii, acest articol va aborda problematica pietrelor specifice racilor din mai multe perspective.



Cuprins:

  1. Piatra zodiei Rac - cati raci, atatea cristale. Ce sa alegi daca te-ai nascut sub acest semn zodiacal cardinal?
  2. Piatra racului in functie de ziua in care s-a nascut nativul
  3. Pietrele zodiei rac - ce semnificatii si ce proprietati au aceste nestemate pentru nativi?



1. Piatra zodiei Rac - cati raci, atatea cristale. Ce sa alegi daca te-ai nascut sub acest semn zodiacal cardinal?

 1. Piatra zodiei Rac - cati raci, atatea cristale. Ce sa alegi daca te-ai nascut sub acest semn zodiacal cardinal

Daca ai ajuns pana aici cu lectura, inseamna ca si tu ti-ai dat seama ca misiunea de a gasi cea mai potrivita piatra norocoasa pentru raci este una dificila. Ideea ca exista o singura nestemata desemnata pentru o singura zodie este, de multe ori, de domeniul fantasticului, deoarece fiecare individ este unic, indiferent sub ce semn zodiacal s-a nascut. 

 

Racii, pe cat de materni sunt in relatiile cu oamenii, pe atat sunt de dornici de schimbare si de aventura. Iubesc sa fie printre oameni, sa se bucure de conversatii, de schimburi de idei si dezbateri, dar, in acelasi timp, au nevoie de un loc doar al lor, in care sa se poata retrage atunci cand vor.

 

Pietrele norocoase au scopul de a ajuta, de a feri de rau si de a crea oportunitati pentru cei care le poarta. Slabiciunile ori lipsurile de orice natura sunt, de regula, piedici ori greutati, iar nativul va trebui sa gaseasca o modalitate de a trece peste ele cu brio. Racii sunt fiinte conduse, de multe ori, de emotii puternice. Se lasa prada sentimentelor si atasamentelor create fata de ceva de care sunt pasionati, fie ca vorbim de oameni, proiecte ori obiecte, iar in momentul in care pasiunea nu le este impartasita de restul persoanelor din jurul lor, nativii tind sa se frustreze, sa se inchida in ei si, precum racul, sa dea inapoi, intrand intr-o pozitie defensiva. 

 

Ce pietre norocoase are, totusi, nativul zodiei rac si cum poate sa isi transforme aparentele puncte slabe in virtuti? Desigur, pietrele specifice unei anumite zodii sunt importante, dar mai important este sa alegi o nestemata care te atrage sau, mai bine zis, sa o lasi pe ea sa te aleaga. Se spune ca orice lucru care iti este menit va ajunge la tine, intr-o forma sau alta, mai repede sau mai tarziu, asa ca asculta-ti inima si intuitia atunci cand alegi sa cumperi o piatra norocoasa.

 

Piatra Lunii


1. Piatra zodiei Rac - cati raci, atatea cristale. Ce sa alegi daca te-ai nascut sub acest semn zodiacal cardinal piatra lunii

Nu este de mirare ca aceasta piatra semipretioasa se afla pe lista racului. Fiind definitorie pentru astrul guvernant, Piatra Lunii le ofera racilor un sentiment familiar, de parca ar fi inapoi acasa. Apreciata inca din cele mai vechi timpuri de catre persoanele spirituale, shamani ori calugari si ocultisti, aceasta se spune ca a captat, in interiorul ei, esenta Lunii. In acest fel, ea are capacitatea de a transmite purtatorului calmitate si serenitate, accentuand energia yin, senzualitatea si feminitatea. Potrivita pentru orice rac, Piatra Lunii va face nativul rac sa radieze de energie si pofta de viata si sa alunge energiile negative din mintea ori din jurul sau. Irizatiile mov, aurii si albastre fac din aceasta piatra un adevarat talisman protectiv.

 

Aceasta piatra semipretioasa opalescenta, translucida si laptoasa face parte din familia feldspatilor si este o varietate a ortoclazului, un mineral ce se regaseste in compozitia rocilor. Fiind la fel de antica precum pamantul, legendele despre ea sunt multe si frumoase. Spre exemplu, se spune ca zeul hindus Ganesh o purta in frunte, astfel ca in India ea este considerata o piatra sacra aducatoare de noroc, ce da, dupa cum se spune, darul profetiei celor ce o poarta. In cultura vestica, Piatra Lunii era considerata intruchiparea zeitei Artemis, ori Diana, la romani, iar la greci, ea era combinatia dintre zeita dragostei, Afrodita, si Selena, un alt nume al lui Artemis.

 

Folosita de mistici si vrajitori in concordanta cu fazele Lunii pentru meditatie si ritualuri, Piatra Lunii a devenit un simbol al calmitatii sufletesti si al echilibrului mintal. Astfel, nativii ce aleg sa o poarte, fie sub forma de talisman ori amuleta, fie sub forma de margele ori bratari, vor avea parte de echilibru, creativitate, vitalitate si vindecare.



Perla

1. Piatra zodiei Rac - cati raci, atatea cristale. Ce sa alegi daca te-ai nascut sub acest semn zodiacal cardinal perla

Pentru niste nativi atat de apropiati de Luna si de apa, nu pot lipsi de pe lista aceste nepretuite sfere din sidef, chiar daca, in mod practic, ele nu sunt considerate pietre. Spre deosebire de restul pietrelor pretioase ori semipretioase care iau nastere in roci, perlele sunt produsul marilor si oceanelor si se formeaza doar in interiorul anumitor specii de moluste. 

 

In legendele vedice, puterile ceresti si apele Pamantului dau nastere, impreuna cu ajutorul fulgerelor, perlelor pretioase. In unele legende, acestea sunt considerate lacrimile zeilor, iar in altele, ale Evei, in momentul izgonirii din Gradina Edenului. Nu numai ca au o conexiune cu Luna, ci si cu Venus, astfel ca perlele sunt asociate cu Afrodita, ambele nascandu-se din spumele marii.

 

Inceputa prin secolul al XIII-lea, goana dupa perlele perfecte a favorizat incercarile de cultivare a acestora, iar datorita raritatii lor, inca din perioada antica, acestea erau folosite in ritualurile de imbogatire.

 

La fel de pretiosi precum aceasta regina a giuvaierelor, racii se pot bucura de puterile magice si de frumusetea perlelor de cultura. Aparitia perlelor din moluste a fost un semn clar al divinitatii pentru unele culturi antice din Asia. Pe drumul catre iluminare si perfectionare ai, mereu, nevoie de un ghid, iar perla, reprezentand calatoria sufletului prin toate starile sale, este companionul ideal. 

 

E important de mentionat ca daca doresti sa oferi aceste giuvaiere ca dar, nu trebuie sa oferi niciodata doar una singura. O singura perla este un semn rau si poate afecta energia vitala a celui care o primeste. Totusi, daca este deja luat cadoul, persoana careia ii vei darui perla iti poate da un banut la schimb. In acest fel, orice energie negativa este disipata.



Rubinul

 1. Piatra zodiei Rac - cati raci, atatea cristale. Ce sa alegi daca te-ai nascut sub acest semn zodiacal cardinal rubin

Pentru ideea de echilibru, nestemata regilor si imparatilor a intrat pe lista pietrelor norocoase ale racilor. In aparenta, insemnatatea acestora si trasaturile racilor sunt complet opuse, insa nu numai asemanarile creeaza conexiuni puternice, ci si deosebirile. Piatra de culoare sangerie este, mai mult sau mai putin, sora safirului, deoarece singura diferenta dintre ele este culoarea. 

 

S-ar putea sa te gandesti, din cand in cand, ca daca ai avea posibilitatea, ai da orice in schimbul unui rubin, dar nu esti singura persoana. Se spune ca, in trecut, imparatul Kublai Khan ar fi pus ochii pe o astfel de piatra de dimensiuni generoase pentru care ar fi dat la schimb un oras.

 

Ce este mai frumos decat contopirea notiunilor de Soare si Luna? Racul, cu toata energia sa selenara are nevoie, din cand in cand, de mangaierea Soarelui, astfel ca un sirag de margele din rubin ar putea sa-i reaminteasca nativului ca putina pasiune si inflacarare, din cand in cand, nu strica.

 

In acelasi timp, rubinul poate oferi celui ce il poarta echilibru si claritate, iar racul are nevoie de ceva care sa il opreasca din cufundatul in ganduri si emotii atat de des. In plus, se spune ca rubinul iti da curaj, asa ca nativii acestei zodii vor reusi sa tina piept oricaror probleme vin spre ei.

 

Calcedonia albastra

1. Piatra zodiei Rac - cati raci, atatea cristale. Ce sa alegi daca te-ai nascut sub acest semn zodiacal cardinal calcedonie albastra

Fiind o zodie de apa, racul are atat intuitia, cat si intelectul mereu active, iar in sprijunul sau vine piatra de calcedonie. Aceasta favorizeaza si activeaza intuitia si gandurile, dar intr-un mod calm, lin, strategic si protectiv. Este una dintre cele mai potrivite pietre pentru cei care abia incep sa se cunoasca, intrucat trezeste sufletul si mintea, in timp ce corpul sta linistit.

 

Potrivita pentru orice pasionat de cristale, calcedonia se manifesta ca un paravan intre purtator si energiile exterioare, iar mai apoi ca o sita. Astfel, nativul rac nu va mai absorbi tensiunile emotionale din locul in care se afla ori ale persoanelor langa care isi petrece timpul. 

 

Gura nu poate transmite ce inima nu constientizeaza, asa ca, daca te afli des in situatia in care nu iti gasesti cuvintele, incearca sa ai la gat un sirag de margele ori sa iti faci o bratara din pietre de calcedonie albastra. Curand, vei vedea ca atat increderea in tine, cat si hotararea iti vor creste si vei putea sa verbalizezi tot ceea ce simti.







Cuartul roz

1. Piatra zodiei Rac - cati raci, atatea cristale. Ce sa alegi daca te-ai nascut sub acest semn zodiacal cardinal cuart roz

Transformat in bijuterii de catre asirieni incepand cu anul 800 i.Hr., cuartul roz este, in prezent, una dintre cele mai usor de gasit pietre semipretioase. Acest fapt nu ii starpeste din intensitatea efectelor, deoarece legaturile sale cu iubirea si, in special, cu familia, il fac una dintre pietrele de temelie ale racului. 

 

Cristal al iubirii neconditionate, cuartul roz deschide chakra inimii si ii permite nativului sa primeasca si sa daruiasca tot ce e mai bun, cu toata sinceritatea. Asadar, purtat langa inima, sub forma de pandantiv ori de margele lungi, el va fi in plin efect de fiecare data cand il vei purta.

 

2. Piatra racului in functie de ziua in care s-a nascut nativul

 

Daca doresti sa duci lucrurile la un alt nivel si sa faci anumite combinatii, astfel ca talismanele ori bijuteriile pe care vrei sa le poti sa fie complet personalizate pe tine, poti lua in calcul, pe langa pietrele principale ale zodiei rac, si pe cele specifice zilei din luna in care te-ai te-ai nascut. 

 

Ce piatra ar fi mai potrivita in acest caz?

 

1, 10, 19 si 28 - Daca te-ai nascut in una dintre aceste zile, energia si vibratia lor iti dau abilitati de lider, astfel ca rubinul este cea mai potrivita piatra. De asemenea, chihlimbarul poate fi o alternativa potrivita.

 

2, 11, 20 si 29 - Pentru nativii acestor zile, de regula persoane creative, imaginative si vizionare, perla este giuvaierul norocos. Aceasta favorizeaza persoanele artistice si melancolice, deoarece iti readuce energia si vitalitatea si inlatura temerile si anxietatile. Alte pietre verzi pot fi si ele norocoase, deoarece au o conexiune puternica cu natura si cu chakra inimii, astfel ca artistii se pot lasa in seama acestor cristale.

 

3, 12, 21 si 30 - Nestemata lui Jupiter, safirul galben, este potrivita pentru acesti nativi, deoarece spiritul lor de invatatori va fi accentuat si activat pozitiv de aceasta.

 

4, 13, 22 si 31 - Pentru acesti nativi, hesonitul va ajuta in recapatarea increderii in sine, in consolidarea vointei si in abilitatile de management personal. De asemenea, alte pietre albastre, precum acvamarinul ori calcedonia, pot ajuta in restabilirea echilbrului mintal si a motivatiei si vointei.

 

5, 14 si 23 - Smaraldul va ajuta persoanele nascute in aceste zile in telul lor de a invata cat mai multe lucruri. Curiosi din fire, acestia pot folosi smaraldul ca adjuvant in parcursul academic.

 

6, 15 si 24 - Nativii creativi nascuti in aceste zile se pot bucura de una dintre cele mai scumpe pietre - diamantul, dar si de turcoaz, ambele fiind potrivite.

 

7, 16 si 25 - Pentru cei care sunt pasionati de spiritualitate si de stiinta, piatra ochi de pisica aduce cu sine magia numarului 7, unul dintre cele mai importante din numerologie.

 

8, 17 si 26 - Safirul, nestemata specifica acestor zile, este potrivita persoanelor practice, care nu se dau inlaturi de la munca si de la efort.

 

9, 18 si 27 - Daca te numeri printre nativii acestor zile, ar fi indicat sa iti iei o piatra de coral rosu, deoarece vibratia numarului 9 este legata de planeta Marte, deci de actiune.

 

3. Pietrele zodiei rac - ce semnificatii si ce proprietati au aceste nestemate pentru nativi?

 

Alegerea pietrelor semipretioase in functie de zodie nu e niciodata o treaba usoara. Puterea manifestatiei si cristalele au fost mereu in stransa legatura, asa ca intentia cu care manevrezi ori porti o piatra semipretioasa este importanta pentru reusita scopului tau. Fie ca vorbim de cristale rare ori deosebit de pretioase, fie de pietre semipretioase usor sa gasit, fiecare dintre ele are vibratia si energia proprie. Fiind mai mult decat niste decoratiuni, ele trebuie cunoscute in amanunt inainte sa fie folosite in ritualuri ori ca ancore in manifestare.

 

Armonie 

 

Daca tanjesti dupa armonie in viata si in suflet, selenitul te poate ajuta sa ai o imagine de ansamblu asupra vietii tale. Astfel, poti pune o pauza tuturor lucrurilor, poti evalua situatia in care te afli si poti sa schimbi ori sa continui anumite planuri, poti face schimbari in viata ta si te poti redresa, daca lucrurile nu merg in directia in care iti doresti.

 

Cuartul este o alta piatra semipretioasa care te scapa de energiile negative. Nu numai ca respinge astfel de energii din jurul tau, dar te ajuta sa iti eliberezi si mintea de ganduri negative ori inutile. 

In aceeasi maniera actioneaza si onixul, cu toate ca, in contrast cu selenitul ori cuartul, onixul te forteaza sa scapi chiar tu de gandurile negative si de emotiile ce nu iti mai servesc, facandu-ti singur curatenie in minte si in suflet.

 

Dragoste

 

Cuartul roz este, dupa cum stii, cel mai cunoscut cristal pentru dragoste si afectiune. Vibratiile si energiile acestei pietre semipretioase vitalizeaza chackra inimii si emotiile pozitive, incurajand, in acelasi timp, comunicarea sanatoasa dintre persoane si exprimarea sentimentelor.

 

E important atat sa primesti afectiune, cat si sa dai, dar pentru asta e nevoie de cunoasterea, recunoasterea si acceptarea emotiilor. Jadul, fiind si el conectat cu inima, linisteste emotiile nativului rac si il incurajeaza sa le accepte si sa se bucure de ele, impreuna cu persoanele dragi.

 

Aventurinul verde este indicat in relatiile care au o istorie bogata in spate. In timp ce ofera o fundatie romantica solida, acesta este cunoscut pentru vibratiile sale, care ajuta nativul sa fie disponibil, din punct de vedere emotional, in special dupa o despartire.



Protectie

 

Obsidianul aduce cu sine valuri de energie pozitiva si de calmitate. In acelasi timp, el capteaza energiile negative, ferecandu-le in adancurile sale negre.

 

Daca iti doresti sa purifici un loc si sa eviti acumularea negativitatii in acea zona, turmalina poate ajuta in acest scop. 

 

 

Bogatie

 

Daca iti doresti succes si bogatie, prima piatra semipretioasa la care trebuie sa te gandesti este ochiul de tigru. Intocmai felinei de la care si-a capatat numele, aceasta piatra va servi ca ancora in zilele in care esti obosit, simti ca nu mai poti si esti gata sa renunti la scopul tau din pricina greutatilor.

 

Citrinul si opalul sunt alte doua pietre care te ajuta sa te pui pe picioare. Cu ajutorul energiilor pozitive de la acestea, vei avea motivatia necesara pentru a munci in continuare si pentru a-ti continua drumul catre succes.



Sanatate si stare de bine

 

Oferind un ajutor in echilibrul mintal, ametistul se afla printre pietrele preferate pentru mentinerea starii de bine si a sanatatii. Cum totul porneste de la minte, racii sunt sfatuiti sa aiba grija si sa se apere, pe cat se poate, de sabotaje din partea propriei persoane.

 

Carneolul stimuleaza starea de bine, sanatatea si vitalitatea. Cu o nuanta similara cu apusul de soare, piatra este considerata un simbol al curajului si al energiei. Nativii zodiei rac se vor bucura de efectele benefice aduse de carneol in orice moment si se vor simti mai putin presati de propriile ganduri.



Asadar, racii pot da inainte si inapoi printre pietrele mentionate si, daca isi asculta intuitia si inima, pot gasi nestemata norocoasa pentru ei. Pentru o zodie asa de speciala, orice piatra semipretioasa poate fi de ajutor, dar e important, totusi, ca alegerea sa fie facuta cu chibzuinta. Nu incerca sa supraanalizezi optiunile, ci sa le savurezi. Citeste despre fiecare piatra semipretioasa mentionata, arunca un ochi pe magazinuldepietre.ro si vezi care este cea mai potrivita pentru tine.




Surse foto: Pixabay.com, Pexels.com, Magazinuldepietre.ro.



WhatsApp Chat WhatsApp Chat