Peridot – proprietatile si beneficiile cristalului care aduce fericire și inlatura emotiile negative

Peridot – proprietatile si beneficiile cristalului care aduce fericire și inlatura emotiile negative

 

Peridotul este o piatra semipretioasa efervescenta, spectaculoasa din punct de vedere vizual si cu proprietati energetice uimitoare pe care le ofera posesorului. Cristalul indruma persoana care il poseda din punct de vedere spiritual in directia cea buna, in partea insorita a existentei sale.

In prezent, peridotul este unul dintre cristalele favorite in randul femeilor datorita frumusetii sale, fiind printre putinele pietre care au o singura culoare in componenta sa. In cazul in care ti-am starnit curiozitatea, te invitam sa citesti in continuare articolul.

 

Cuprins:

  1. Despre peridot – ce este si cum arata?
  2. Care este legenda peridotului?
  3. Peridot – proprietati si beneficii
  4. Cum poti curata peridotul?

 1. Despre peridot – ce este si cum arata?

Peridotul este unul dintre cele mai impresionante cristale din punct de vedere estetic, datorita aspectului opac si a nuantelor spectuculoase pe care le poate avea. Putini oameni stiu ca aceasta piatra are o gama larga de culori de verde, precum vedre oliv si verde galbui, dar poate fi si galben deschis, rosu si chiar maroniu.

Terminologia cristalului nu este cunoscuta cu exactitate, insa se considera ca denumirea acestuia provine din limba greaca de la cuvantul „peridona” care inseamna „a oferi abundenta”, de aici fiind evidente, intr-o anumita masura, beneficiile cristalului.

peridot

În prezent, acest cristal este extras din urmatoarele zone geografice de pe glob:

  • China
  • Pakistan
  • Australia
  • Brazilia
  • Egipt
  • Norvegia
  • Tanzania
  • Kenya
  • Africa de Sud
  • Arabia Saudita
  • Sri Lanka

O informatie interesanta si importanta de retinut, pe care putini oameni o stiu, este ca peridotul, alaturi de moldavit, este printre singurele cristale extraterestre care exista pe Pamant. Piatra a fost gasita in mai multe exemplare in meteoritii care au lovit suprafata planetei de-a lungul timpului.

 

 2. Care este legenda peridotului?

Inca din cele mai vechi timpuri, numeroase culturi stravechi considerau ca menirea peridotului este aceea de a aduce o energie pozitiva posesorului. Cristalul a devenit talismanul propriu al purtatorului, iar prin puterea protectoare a Universului, il apara de tot ceea ce este negativ si rau. 

In Egiptul Antic, din colectia de pietre semipretioase a Cleopatrei se considera ca a facut parte si cristalul peridot, deoarece regina credea ca piatra detine puterea de a alunga spiritele rele, dar si datorita aspectului deosebit al pietrei. 

Aceasta piatra a fost faimoasa si in Evul Mediu, Cavalerii Cruciati fiind cei care au adus acest cristal pentru prima data in Europa de pe Insula Sfantul Ioan din Marea Rosie. Aristocratii aveau incrustat acest cristal pe pocalurile lor, pentru a promova abundenta, prosperitatea si fericirea, dar si in manerul sabiilor cu care mergeau la lupta, pentru a avea izbanda..

 Peridot in magazinuldepietre.ro

 3. Peridot – proprietati si beneficii

Din punct de vedere stiintific, pana in momentul actual nu exista niciun studiu prin care sa se fi dovedit faptul ca acest cristal are puteri miraculoase. Insa, chiar si asa, au existat si inca exista persoane care cred in puterile lui.

Cu ajutorul cristalului, purtatorul poate avea parte de o detoxificare a emotiilor, scapand de emotiile negative cu care se confrunta, cum ar fi: frica, gelozia, ura, invidia, durerea, tristetea si ingrijorarea. 

De asemenea, purtatorul va avea, datorita cristalului, o gandire mult mai clara in ceea ce priveste diferite aspecte din viata lui, dar va fi si mult mai asumat in ceea ce priveste responsabilitatile pe care le are.

Orice om trebuie sa faca tot posibilul ca in viata lui sa fie predominante emotiile pozitive, mai precis: bucuria, dragostea, fericirea, aprecierea si optimismul. Pentru o posibila dezvoltare pe plan personal, dar si pe plan profesional, este nevoie de o minte deschisa, care sa accepte noile sugestii si idei, dar si de o concentrare mentala ridicata. Aceste atribute sunt transmise de la cristal posesorului. 

 peridot sfere 4 mm in magazinuldepietre.ro

 4. Cum poti curata peridotul?

Pentru ca aceasta piatra semipretioasa sa fie mereu stralucitoare si sa incante ochii privitorilor, trebuie spalata periodic sub un jet de apa, care sa nu fie nici fierbinte, nici prea rece. In timpul in care se usca, acesta nu trebuie supus la temperaturi ridicate sau la razele UV ale soarelui, deoarece poate suferi anumite modificari. Pastreaza peridotul in propria sa cutie, departe de alte obiecte, pentru a evita sa se zgarie sau sa se degradeze.

 

In concluzie, peroditul este piatra perfecta din care sa confectionezi o bijuterie, dar care se poata afla si sub forma unui sirag de sfere, un accesoriu de decor in locuinta ta. Pe langa frumusetea sa deosebita, care a cucerit inima a numeroase femei, inclusiv a Cleopatrei, peridotul are numeroase beneficii energetice, cum ar fi transmiterea unei energii pozitive si puterea de a alunga emotiile negative ale posesorului.

 

Sursa foto: unsplash.com, magazinuldepietre.ro

 

 

 



WhatsApp Chat WhatsApp Chat