Opalul si proprietatile sale multiple asupra spiritului si organismului celor care aleg sa il poarte

Opalul si proprietatile sale multiple asupra spiritului si organismului celor care aleg sa il poarte

Opalul, prin proprietatile sale, dar si prin modul de formare, este o piatra semipretioasa extrem de deosebita. La origini, este un gel de siliciu din interiorul rocilor de stanca sau rau, care, odata ce intalneste infiltratii de apa, se solidifica. Este un cristal fotonic, amorf, dezvoltat printr-un proces hidrotermal, cu duritatea 5 pe scara Mohs (motiv pentru care clivajul nu va determina valoarea sa, din moment ce este imposibila realizarea acestuia, piatra fracturandu-se mai degraba), dar se poate obtine si pe cale artificiala. Acesta este spectaculos prin cromatica sa si prin vasta gama de proprietati si legende ce ii sunt atribuite.

Cuprins

  1. De ce este opalul o piatra semipretioasa deosebita - principalele proprietati si caracteristici
  2. Opalul – proprietatile magice asupra spiritului si organismului

         2.1. Opal alb – proprietati

         2.2. Opal negru – proprietati

         2.3. Opal roz – proprietati

         2.4. Opal de foc – proprietati

         2.5. Opal albastru – proprietati

 1. De ce este opalul o piatra semipretioasa deosebita - principalele proprietati si caracteristici 

         Jocul de culori al opalului este hipnotic, aproape fractalic in cazul fragmentelor omogene care par sa intretina universuri miniaturale. Este o piatra semipretioasa care poate prezenta un spectru complex de culori, motiv pentru care a fost considerata superioara si i-au fost atribuite legaturi cu divinitatea si puterea absoluta. Cele mai cunoscute categorii in care este divizat opalul sunt:

 

  • Negru – cu fundal intunecat, conturand o atmosfera mistica
  • Alb – cu fundal deschis si joc de culori foarte puternic
  • De foc – opalul mexican ale carui nuante galben-rosiatice sunt adesea statice
  • De apa – cu cel mai bine determinat joc de culoare si fundal translucid
  • Boulder – specificul sau consta in matrice, adica fragmente de roca ce il inrameaza

Din moment ce opalul poate contine apa in procente de 3 – 20%, acele pietre „deshidratate”, numite opal hidrofan, vor retine apa in momentul in care intra in contact cu aceasta, modificandu-si masa si greutatea.

opal

 2. Opalul – proprietatile magice asupra spiritului si organismului 

         Opalului i-au fost atribuite puteri absolute, datorita complexitatii cromatice, culoarea fiind cea hotaratoare in determinarea undei de actiune a unei pietre semipretioase. Aceasta este asociata, in general, echilibrarii retentiei de apa in corp, dar si atractiei starii de bine sau binecuvantarii. Sta sub semnul erosului, cel mai adesea, dar este si un purificator al sangelui si al aurei, incurajand dezvoltarea unei atitudini extroverte, comunicative. Cu toate acestea, fiecare tip de opal isi are proprietatile sale dominante si specifice.

 2.1. Opal alb – proprietati 

         Opalul alb vine in ajutorul productiei hormonale defectuoase, dar si a emisferelor cerebrale. Pe langa o echilibrare organica, acesta purifica si la nivelul aurei si energiilor joase, fiind un aliat de nadejde in cazul starilor de depresie, anxietate, a stresului si frustrarii. De asemenea, elementele decorative aurii il vor pune in valoare, transformandu-l in bijuteria preferata.

opal

 2.2. Opal negru – proprietati 

         Varianta intunecata este cea mai ravnita si mai misterioasa. Fiind asociat chakrelor inferioare prin aportul coloristic, el va regla viata sexuala a purtatorului sau. Este vorba despre o eliberare a simtirii si reconectarii in timpul actului, careia i se adauga dizolvarea anxietatilor aferente si a inhibitiilor in exprimarea dorintei, lasand loc pentru confort si siguranta.

opal negru

2.3. Opal roz – proprietati 

      Acesta este tipul de opal asociat prin excelenta darului profetiei, unei prezente aproape mistice prin reconectarea cu trecutul. El potenteaza capacitatile extrasenzoriale, clarviziunea si intuitia.

opal roz

 2.4. Opal de foc – proprietati

         Prin denumirea sa, este asociat efervescentei energetice si personale, subminand posibilele pericole din preajma detinatorului acestui tip de opal. Jocurile sale de culoare sunt minimale sau inexistente, incurajand, in schimb, jocul schimbarilor emotionale spre un spectru pozitiv al acestora. Sustine procesul de renuntare la trecutul dureros, facilitand eliberarea de negativitate sau pesimism. De asemenea, el regleaza deficientele renale si suprarenale.

 2.5. Opal albastru – proprietati

         Opalul albastru este, cel mai adesea, asociat ameliorarii deficientelor de vedere, iar prin vibratia sa calma confera confort psihic. El incurajeaza o privire hierofanica a lumii, intrucat face posibila sesizarea sau aprofundarea legaturii cu lumea superioara, cu prezentele angelice sau ghizii spirituali, dar si cu natura. In asociere cu accesorii din argint, se pot realiza pandantive excelente pentru cei ce doresc un nivel de comunicare avansat si purificat de substrat negativ, dar si pentru cei care trec printr-un proces de autovindecare dificil.

opal albastru

         Opalul – sau piatra semipretioasa a nativilor lunii octombrie – are proprietati multiple, in concordanta cu spectrul coloristic pe care il afiseaza si care i-a adus faima inca de la primele sale aparitii in istoria omenirii. Nobletea sa se reflecta cu usurinta atat in frumusetea cu intense accente mistice, cat si in vasta paleta de proprietati magnifice la nivel spiritual si fizic. Bijuteriile care contin opal pot fi considerate adevarate talismane terapeutice.

Sursa foto: Pexels.com, Unsplash.com, Pixabay.com



WhatsApp Chat WhatsApp Chat