LAPIS LAZULI - ce proprietati are aceasta piatra semipretioasa si cum ti-ar putea imbunatati viata?

LAPIS LAZULI - ce proprietati are aceasta piatra semipretioasa si cum ti-ar putea imbunatati viata?

Daca ti-ar spune cineva ca o piatra semipretioasa, cu o bogata istorie, invaluita intr-o aura de semnificatii, te-ar ajuta sa te conectezi cu sinele tau interior, sa-ti gasesti un echilibru in viata si sa te bucuri de o armonie in plan personal, inseamna ca vorbeste despre lapis lazuli, cunoscuta si sub denumirea de Piatra Zeilor.

Albastrul profund, decorat cu mici fragmente aurii, este considerat a oglindi farmecul cerului instelat. lapis lazuli este o combinatie de minerale, formata din calcit, lazurit si mici incluziuni de pirita, care ii ofera o stralucire asemanatoare cu cea a aurului. Per total, are un aspect impresionant, delicat si puternic deopotriva.

Afla mai multe despre proprietatile acestei pietre semipretioase si ce efecte benefice poate avea asupra ta! 

Cuprins

  1. Proprietatile pietrei lapis lazuli de-a lungul istoriei
  2. Lapis lazuli - proprietati metafizice
  3. Cine beneficiaza de proprietatile deosebite ale pietrelor lapis lazuli ?

1. Proprietatile pietrei lapis lazuli de-a lungul istoriei 

 Lapis coroana egipteana

Chiar prin numele ei, aceasta piatra denota originea sa astrala si legatura puternica pe care o are cu planul celest. Etimologic, denumirea sa provine din latina, unde „lapis” se traduce prin „piatra”, iar „lazulum” se refera la culoarea sa vibranta, de albastru ultramarin.

 

Cea mai veche si importanta exploatare de lazurit are loc in Afghanistan, loc pe seama caruia se pune si prima mentiune istorica a lapisului lazuli, ce apartine lui Marco Polo si dateaza din secolul al XIII-lea. Mai exista astfel de exploatari si in Pakistan, Myanmar si India, piatra zeilor fiind in continuare extrem de cautata si apreciata la nivel mondial pentru proprietatile sale terapeutice si beneficiile aduse.  

 

Umanitatea se bucura de frumusetea acestei pietre semipretioase din cele mai vechi timpuri. Pentru sumerieni, era o piatra sacra, din care era confectionat toiagul zeitei Inanna, care guverna sfera dragostei, a senzualitatii si a fertilitatii, dar, in mod paradoxal, era si cea care insotea mortii in ritul trecerii. Folosindu-se de toiagul sau, zeita masura durata vietii fiecarui om.

 

Egiptenii considerau lapis lazuli o piatra a zeilor, pe care o foloseau in procesiunile mortuare, sub forma unor amulete care insoteau trupul celor decedati in viata de dincolo. Se spune ca piatra avea proprietati de purificare si proteja, in acelasi timp, sufletul care se indrepta spre judecata de apoi.

 

2. Lapis lazuli - proprietati metafizice

Prin energiile pe care reuseste sa le capteze, aceasta piatra are un efect vindicativ asupra oamenilor, indicand chakra fruntii, corespunzatoare celui de-al treilea ochi. Astfel, are un efect de iluminare si ajuta la dezvoltarea intuitiei si a abilitatilor clarvazatoare.

 

Este recomandata in cazul tulburarilor cutanate, a problemelor cu glandele limfatice, cu urechile si ochii. De asemenea, poate ameliora durerile de cap si functioneaza ca un calmant in cazul atacurilor de panica si al anxietatii.

 

Efectele benefice ale acestei pietre semipretioase nu se opresc aici. Daca farmecul lapisului te-a captivat, afla ca purtarea unei bijuterii confectionate din acesta iti confera constientizare de sine si iti dezvolta abilitatile intelectuale. Vei reusi, astfel, sa accezi la o forma superioara a sinelui, devenind una cu tine insati si asumandu-ti imperfectiunea omeneasca din forma careia nu poti evada.

3. Cine beneficiaza de proprietatile deosebite ale pietrelor lapis lazuli?

Lapis lazuli este talismanul norocos pentru nativii din zodia Sagetator. De asemenea, mai pot beneficia de proprietatile incredibile ale acestei pietre si cei nascuti in zodia Berbecului, Racului si Taurului. De altfel, daca esti nascut in lunile mai, septembrie sau decembrie, destinul tau poate fi guvernat de puterea metafizica a lapisului. In plus, daca ziua ta de nastere a fost miercurea, cu siguranta piatra are un efect deosebit asupra vietii tale. 

 

Numerologic vorbind, energiile pietrei se potrivesc cu cele redate de numerele 3 si 9, cifre ale deschiderii, ale cerului si ale perfectiunii.



Lapisul lazuli le mai este recomandat si celor cu profesii din sfera artistica, care trebuie sa fie creativi si sa aiba idei inspirate, pe care sa le comunice celorlalti, precum scriitorii, oratorii, profesorii, artistii si actorii.

 

Asadar, daca iti doresti sa confectionezi bijuterii care sa contina aceasta piatra, o poti integra cu usurinta atat in bratari, cat si in coliere sau cercei. Pentru rezultate cat mai originale, alatura-i diverse cristale, charmuri sau alte pietre semipretioase, precum onix sau piatra lunii.

 

In concluzie, lapis lazuli va continua sa fascineze generatii intregi si de acum inainte, atat prin frumusetea sa, de sorginte divina, cat si prin proprietatile uimitoare. Integreaza aceasta piatra in urmatoarele bijuterii pe care le vei confectiona si bucura-te de aspectul ei unic. 

 

Sursa foto: Shutterstock.com, Pixabay.com



WhatsApp Chat WhatsApp Chat