Ce este turmalina- semnificatia si proprietatile acestei pietre

Ce este turmalina- semnificatia si proprietatile acestei pietre

Putini au auzit poate de aceasta piatra, dar multi o vor recunoaste, dupa ce o vad. Turmalina este, asadar, o piatra semipretioasa, asemanatoare unui cristal. Aceasta este o piatra destul de dura, dar luciul si trasparenta i-au oferit un renume pe piata.

Turmalina se poate gasi sub diferite culori, fiecare avand o alta proprietate pentru organism. Tot turmalina este cunoscuta ca fiind piatra care are o energie proprie, iar tocmai acest lucru o face sa fie si atat de speciala, printre cunoscatori.

Cuprins:

  1. Ce este turmalina- semnificatia acestei pietre
  2. Ce proprietati si beneficii are turmalina
  3. Care este legenda turmalinei
  4. Sub ce culori se gaseste turmalina si ce semnificatie are fiecare

1. Ce este turmalina- semnificatia acestei pietre

Turmalina reprezinta singura piatra, care este, in permanenta, incarcata electric. De aici reiese si prima proprietate a acestei pietre: prin frecare sau incalzire, aceasta se incarca cu electricitate si poate atrage anumite obiecte. Semnificatia numelui vine din Sri Lanka si, prin traducere, inseamna “piatra multicolora”.

turmalina roz

2. Ce proprietati si beneficii are turmalina

Turmalina este cunoscuta ca avand numeroase proprietati. In primul rand, aceasta are un rol de protectie, pentru cel ce o poarta, absoarbe energiile negative si acorda un plus de intelegere cu cei din jur, dar si de insipartie.

proprietati turmalina

Aceasta piatra mai este folosita si pentru a prezice viitorul, dar este folosita si pentru purificare. De asemenea, la nivel mental, aceasta este un puternic vindecator, echilibrad mereu orice situatie si, foarte important pentru perioada in care ne aflam, ea reduce frica si sporeste increderea in sine.

Turmalina are beneficii si in mai multe domenii, precum: industria chimica, cea optica, ba chiar si in cea a saloanelor de infrumusetare, unde se foloseste sauna cu turmalina sau exista diverse obiecte, precum feon sau placa de par, cu invelis de turmelina.

Pe langa acestea, turmalina mai are diferite alte proprietati. Mai exact, aceasta piatra se spune ca il protejeaza pe cel ce o poarta de radiatiile emise de gadgeturi precum, telefonul mobil, laptopul

3. Care este legenda turmalinei

Aceasta piatra semipretioasa a fost descoperita pe insula Elba, iar in Europa a ajuns incepand cu anul 1703, adusa de marinarii olandezi. Aceasta este considerata a fi “Piatra Muzelor”, pentru ca oamenii de stiita au ajus la concluzia ca ofera inspiratie, creativitate celor ce o poarta.

Alte legende spun faptul ca turmalina este o piatra care are origini extraterestre.

Tot istoria spune ca o imparateasa din China era atat de fascinata de aceste pietre, incat a adunat o tona. Se spune ca cel mai mare cristal de turmalina are 192 de carate si valoreaza undeva la 25 de milioane de dolari.

4. Sub ce culori se gaseste turmalina si ce semnificatie are fiecare

culori piatra turmalina

Turmalina se gaseste sub diferite culori, fiecare avand o proprietate diferita.

Asadar, cea mai cunoscuta este turmalina neagra care are si cele mai multe proprietati. Aceasta are nenumarate beneficii pentru bolile cardiace, pentru anumite tulburari circulatorii, pentru stres, dar si pentru anumite probleme de burta. Aceasta culoare este cunoscuta a fi folosita si in scopuri spirituale, dar ofera si o protectie psihica foarte mare purtatorului.

Turmalina albastra este cunoscuta ca piatra care poate produce viziuni si, datorita acestui lucru, este foarte probabil sa se identifice existenta bolilor, prin intermediul ei. De asemenea, aceasta incurajeaza sentimentul de dragoste, dar si nevoia de a le sari altora in ajutor. Purtarea ei poate ajuta si la prevenirea afectiunilor pulmonare, ale creierului, dar si la imbunatatirea sistemului imunitar.

Turmalina maro, o alta culoare din aceasta gama, ajuta la o stare de concentrare si meditatie mai buna, dar ajuta si la crearea unor relatii mai bune cu membrii familiei.

Turmalina verde este considerat a fi cristalul suprem din aceasta gama. Turmalina verde are proprietati la nivelul bolilor cardiace, dar si la nivelul sistemului circular. Acesta atrage banii si succesul si il elibereaza, pe cel ce o poarta, de inhibitii. Turmalina roz este considerata a fi piatra care atrage iubirea si care alunga emotiile negative Aceasta mai ajuta si la problemele cardiace, la cele ale plamanilor sau ale pielii.

Nu in ultimul rand, turmalina multiculora reprezinta o pozitie dominanta, pentru cel ce o poarta. Aceasta inglobeaza toate efectele si beneficiile culorilor din care este compusa. Pe scurt, aceasta este turmalina, una dintre cele mai frumoase pietre semipretioasa. Beneficiile si proprietatile ei sunt de necontestat, iar frumusetea este una rara.

Tu ce culoare de turmalina ai ales?

Sursa foto: pexels.com, shutterstock.com



WhatsApp Chat WhatsApp Chat