Bronzitul – un mineral cu numeroase beneficii surprinzatoare pentru organism

Bronzitul – un mineral cu numeroase beneficii surprinzatoare pentru organism

Bronzitul este un mineral care se aseamana la culoare cu bronzul si care se gaseste pe mai multe continente. Este folosit atat ca piatra ornamentala, cat si ca piatra semipretioasa, avand atat un rol decorativ, cat si un rol vindecator. Inca din Antichitate, acesta a fost folosit pentru protectie, dar si pentru a echilibra organismul, contribuind la reglarea unor procese fiziologice.

 

Asadar, daca vrei sa afli mai multe despre acest mineral deosebit, cerceteaza cu atentie informatiile despre bronzit, analizand proprietatile si beneficiile acestuia!

 

Cuprins

  1. Despre bronzit – Ce proprietati are si cum arata?
  2. Beneficiile pe care bronzitul ti le poate aduce

1. Despre bronzit – Ce proprietati are si cum arata? 

Bronzitul este un mineral de culoare galben-verzui sau brun. Aspectul sau seamana cu bronzul (de aici ii vine si numele) si are un luciu sticlos. Se gaseste in:

  • Germania,
  • Italia,
  • Africa de Sud,
  • Rusia,
  • Groenlanda,
  • SUA,
  • Noua Zeelanda,
  • China,
  • Australia de Vest,
  • Sri Lanka,
  • Norvegia,
  • India, 
  • Romania.

In Romania, poate fi gasit in componenta unor roci ultrabazice care se afla in Carpatii Meridionali, in Muntii Macin. In compozitia sa chimica, se afla fier, magneziu, siliciu si oxigen. Are o duritate medie, de 5-6 din 10 si poate avea parti aurii si argintii. 

Bronzit

In Antichitate a fost utilizat de catre greci si de romani, atat pentru vindecarea anumitor afectiuni, cat si pentru realizarea de bijuterii si accesorii. Mai era numit si scutul Pamantului, deoarece se credea ca are rol de protectie si de aparare impotriva energiilor negative. De asemenea, luptatorii si razboinicii se simteau aparati de acest mineral, deoarece bronzitul insufla curaj si incredere, oferind suport pentru a trece, cat mai usor, peste obstacole si incercari. Se credea ca el ajuta la echilibrarea relatiei dintre corp, minte si suflet, creand o armonie profunda si o comunicare optima cu Universul.

2. Beneficiile pe care bronzitul ti le poate aduce 

Beneficiile pietrelor semipretioase se pot manifesta pe mai multe paliere, in functie de nevoile pe care le ai. Ele pot actiona atat pe plan psihologic, cat si pe plan fizic, ajutandu-te sa rezolvi anumite nesigurante sau defecte, dar si o serie de afectiuni de natura medicala. 

 

Se spune ca este potrivit pentru Leu, Balanta, Capricorn sau Sagetator, dar si pentru cei a caror zi de nastere pica pe 1, 8 sau 9. In ceea ce priveste relatia cu chakrele, acesta se afla in stransa legatura cu toate chakrele, dar ajuta, in mod special, la functionarea celor bazale (1 si 2), care actioneaza asupra instinctului, asupra supravietuirii, a fortei vitale si a sistemului reproducator.

 

Daca porti bijuterii sau accesorii care sa contina un astfel de mineral, poti observa efecte concrete precum: intarirea rezistentei psihice si diminuarea stresului, crearea armoniei interioare si imbunatatirea concentrarii, a increderii si a determinarii. De altfel, daca ai afectiuni medicale care au legatura cu sistemul osos, sistemul respirator, sistemul muscular sau daca ai probleme cu eruptiile cutanate, alergiile sau alte boli ale pielii, bronzitul poate diminua efectul neplacut al acestora. Aduce beneficii si la nivelul pH-ului si al concentratiei de fier din organism, intrucat, are abilitatea de a regla pH-ul si de a ajuta la asimilarea fierului din alimente sau din alte genuri de suplimente alimentare.

 

La nivel spiritual, bronzitul poate fi de ajutor pentru impamantare, concentrare si meditatie, creand energia propice pentru deconectare si conexiune cu planurile eterice. Contribuie, in mod pozitiv, la generarea unor fluxuri energetice puternice, protejand, in acelasi timp, spiritul de factorii externi care iti pot perturba echilibrul.

Daca intampini dificultati in inlaturarea anxietatii, a depresiei sau a stresului, un accesoriu cu bronzit poate fi alegerea excelenta. Are capacitatea de a bloca orice atac psiho-energetic care iti poate influenta starea de spirit si starea organismului, deoarece actioneaza, in mod direct, asupra energiilor negative si a gandurilor rele, respingandu-le si trimitandu-le departe de tine.

Cu ajutorul bronzitului poti energiza inclusiv apa, preparand elixiruri care pot fi benefice pentru organism, in lupta cu bolile respiratorii, episoadele de sciatica, spasmele musculare, dar si pentru boli psihice. 

bronzit

In concluzie, bronzitul este un mineral util, pe care il poti purta, cu usurinta, aproape de tine, cu ajutorul unor bijuterii sau accesorii deosebite. Creeaza pe cont propriu un astfel de element decorativ si, astfel, vei simti efectele sale si influenta pe care o va avea asupra ta! Bineinteles, te poti folosi si de alte pietre semipretioase care iti pot aduce beneficii, precum rubinul, safirul sau chiar acvamarinul.

 

Sursa foto: Shutterstock.com, Pinterest.com, Magazinuldepietre.ro



WhatsApp Chat WhatsApp Chat