Azuritul: ce este „piatra raiului”, ce proprietati are si cum o poti integra in stilul tau de viata

Azuritul: ce este „piatra raiului”, ce proprietati are si cum o poti integra in stilul tau de viata

Azuritul se numara printre cele mai indragite si populare cristale printre colectionarii de pietre semipretioase si pasionatii de spiritualitate. Numele acestei pietre provine de la culoarea sa de un albastru intens si pur, asemanator albastrului cerului (azurului). Poate fi deseori intalnit in agregare cu malachitul, binecunoscutul cristal de un verde inchis intens, formand ceea ce este cunoscut sub numele de „azur malachit”, piatra hibrid folosita in meditatie si sedinte de spiritualitate.

 

Promovand intuitia, clarviziunea si creativitatea si reprezentand un asistent de nadejde in wellness si meditatie, azuritul este cu siguranta un cristal care nu trebuie sa lipseasca din colectia nimanui. Afla din acest articol mai multe despre originile si istoria acestei pietre semipretioase, dar si despre proprietatile sale si modul in care il poti integra in stilul tau de viata.



Cuprins:

  1. Azuritul: ce origini are si prin ce se caracterizeaza acest cristal
  2. Azurit - proprietatiile si beneficiile `pietrei raiului`
  3. Piatra azurit - cum o poti integra in accesorii si bijuterii pentru evolutie spirituala

 

 1. Azuritul: ce origini are si prin ce se caracterizeaza acest cristal 

 

Azuritul, precum malachitul, este un cristal natural care se formeaza in urma procesului de oxidare a depunerilor de cupru de pe rocile vulcanice. Deosebindu-se de alte cristale prin aspectul sau albastru intens, asemeni azurului, acesta este cel mai des intalnit in Namibia (Tsumeb), Arizona (Bisbee), Maroc (Toussit) si Mexic (Milpillas). Se pot gasi, insa, cristale de azurit si in anumite zone din Peninsula Sinai si in zona estica a Egiptului. Cea mai veche mina celebra pentru exploatarea azuritului ramane, insa, in Cheesy, Franta, datand inca de la mijlocul secolului al XIX-lea. 



Din punctul de vedere al proprietatilor fizice, azuritul are o duritate de 3.5 - 4 pe scara Mohs si un sistem cristalin monoclinic (este format din vectori de aceeasi lungime care formeaza o prisma patrulatera cu baza dreptunghiulara). Una dintre cele mai interesante proprietati ale sale este, insa, faptul ca poate fi pseudomorf, formandu-se pe suprafata altor cristale si luand forma acestora. Din punctul de vedere al transparentei, este un cristal opac, dar poate fi rareori si translucid pe margini. 

 

2. Azurit - proprietatiile si beneficiile „pietrei raiului” 

 

Pe langa albastrul intens care il caracterizeaza si proprietatiile fizice care il transforma intr-un element decorativ de exceptie pentru bijuterii si accesorii, azuritul are si anumite proprietati metafizice speciale, devenind astfel cristalul ideal atat pentru cei deja experimentati cu sfera energetica, cat si pentru cei neinitiati inca in domeniul spiritualitatii, aflati in cautarea unei pietre care sa ii indrume. 

 

Astfel, cristalul cerului este folosit in practici spirituale si in meditatie de secole, numeroase culturi si traditii oferindu-i chiar un loc sacru in ceea ce priveste trezirea spirituala. Marii preoti egipteni, spre exemplu, isi ornau templele cu vopsea din azurit, considerand ca aceasta le va amplifica puterile. In fapt, egiptenii considerau ca azuritul este piatra cu cele mai mari puteri metafizice si o considerau atat de sacra, incat originile si secretele acesteia nu erau cunoscute decat de cei mai initiati preoti si preotese. Chinezii antici i-au atribuit titlul de „piatra raiului”, considerandu-l cristalul responsabil pentru deschiderea portalurilor intre lumea noastra si cea de dincolo. Triburile de amerindieni se foloseau, de asemenea, de azurit pentru a contacta spiritele celor trecuti in lumea de apoi in sedintele de spiritism, folosindu-se de el drept piatra de legatura pentru a le interpreta mesajele.



In ziua de astazi, proprietatile azuritului nu s-au schimbat foarte mult. Se spune ca aceasta piatra aduce intelepciune suprema detinatorului, promovand intuitia, creativitatea si clarviziunea. Poate fi folosita ca amuleta pentru a stimula puterea energetica si spirituala, fiind des utilizata ca adjuvant de catre practicantii tarotului si runelor. Este asociata cu chakra celui de-al treilea ochi - chakra intelepciunii si a claritatii spirituale, dar si cu chakra inimii - centrul iubirii de sine, a empatiei si a compasiunii. 

 

Prin urmare, azuritul este un cristal benefic atat pentru dezvoltarea abilitatilor metafizice si a intuitiei, cat si pentru meditatie, pentru claritate mentala, pentru relaxare interioara si pentru depasirea starilor psihice de ratacire si confuzie. 

 

 3. Piatra azurit - cum o poti integra in accesorii si bijuterii pentru evolutie spirituala 

 

Dupa cum ti-am mentionat deja, piatra azurit era considerata a fi o piatra pretioasa in culturile antice atat datorita puternicelor sale proprietati metafizice, cat si datorita aspectului sau, care o diferentiaza cu siguranta de numeroase alte cristale. In fapt, era considerata a fi atat de valoroasa, incat insasi Regina Cleopatra isi orna trupul cu bijuterii impunatoare decorate cu azurit, malachit si smarald

Purtand bijuterii confectionate din acest cristal, vei putea depasi mult mai usor momentele de stres si anxietate, tristete, tensiune sau ingrijorare. Poarta o pereche de cercei din azurit, in apropierea chakrei celui de-al treilea ochi, pentru intelepciune si dezvoltarea clarviziunii si puterilor metafizice. De asemenea, daca ai probleme cu increderea in sine, o poti purta si sub forma unui pandantiv in apropierea inimii, pentru curatare emotionala si dezvoltarea compasiunii si iubirii fata de propria persoana. In cele din urma, poti purta acest cristal sub forma de bratara, pentru a-ti curata aura de negativitate, a depasi problemele de comunicare si a te deschide catre toate posibilitatile pe care universul ti le ofera.

In cele mai multe cazuri si in functie de semnificatia pietrelor semipretioase folosite, azuritul este purtat in asociere cu malachitul, insa il poti asocia si cu crisocolul, piatra armoniei, dar si cu lapis lazuli, cristalul iluminarii. 

Azuritul este cu siguranta una dintre cele mai valoroase pietre semipretioase, atat datorita proprietatilor sale metafizice cu adevarat speciale, cat si datorita caracteristicilor fizice care il transforma in cristalul ideal pentru iubitorii de bijuterii. Daca telul tau principal este alinierea si dezvoltarea personala, dar ai si anumite blocaje in ceea ce priveste iubirea de sine, deschiderea catre nou sau depasirea limitelor, azuritul este, fara semne de intrebare, cristalul pe care trebuie sa il adaugi colectiei tale.

 

Surse foto: Unsplash.com, Pexels.com, Magazinuldepietre.ro. 



WhatsApp Chat WhatsApp Chat